Борисов към Урсула фон дер Лайен: Повече диалог с Турция

Премиерът е обсъдил опазването на границите и с председателя на ЕС Шарл Мишел
Обновена: 28 фев 2020 21:08 | 28 фев 2020 20:54, Анисия Иванова
107
Борисов към Урсула фон дер Лайен: Повече диалог с Турция
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на разговора, състоял се по искане на българския премиер, Борисов информира председателя на Комисията за обсъдените по-рано днес въпроси между него и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Премиерът Бойко Борисов апелира за това ЕС да поддържа отворени каналите за комуникация с Турция и за повече диалог по проблемите, чиито решения могат да бъдат намерени със съвместни усилия и чрез диалог.

Още по темата

Премиерът Борисов заяви, че все повече се засилва усещането на нашата съседка, че трябва сама да се справя с огромния мигрантски проблем, което по думите му не е в интерес на никой.

Българският министър-председател подчерта, че високо цени добросъседските отношения с Турция и изтъкна сътрудничеството, което страната ни има с Турция във връзка с опазването на нашата граница, която е и външна граница на ЕС.

Премиерът е провел тази вечер телефонен разговор и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Сигурността на външните граници има пряко отношение към общото ниво на сигурност на Европейския съюз, е заяви министър-председателят.

Борисов изтъкна, че опазването на границите е сред основните приоритети на България и страната ни стриктно изпълнява своите ангажименти в тази посока. Българският министър председател открои сътрудничеството с турските ни партньори, които носят сериозна тежест по отношение на мигрантите.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че Турция се намира в трудна ситуация и е добре когато тази държава, а също така и целият регион усещат подкрепата на ЕС. Министър-председателят посочи, че България е за прилагането на общ европейски подход към управлението на миграцията. По думите на премиера е ключово да има стабилен баланс между солидарност и отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАМного фино чувство за хумор имаш. Но пък ако не е хумор си много зле. Жив и здрав бъди, и като тебе такива трябва да има.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече муабет с Турция
76
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Не може да се разреши важен европейски или световен проблем без участието на Борисов... - тая година има вероятност да получи номинация за Нобелова награда за мир...
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спасителя в ръжта отново в акция!
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа да си изтегли производството от турция и ф,совете ще се спихнат за нула време.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е този рекет към ЕС(?!), казвате им - спираме турските стоки за ЕС или затваряме границата на ЕС с Турция,ако пускате бежанци и толкова!Може и една голяма стена като тази на Тръмп да построите между България и Турция.
72
4
 
7
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Евреите си движат плана по унищожаването на Европа и султана е пионка както и нашия ***. За да се спасим, защото ние сме на мушката на световното еврейство по ред причини, трябва като начало да излезем от ЕС и НАТО и преминем към Русия. Трудно, прекалено голямо усилие, - тогава съвършено леко закриване на най старата държава в Европа.
71
1
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Я ! Пощенският гълъб на Ердоган пак полетя из Европа да му адвокатства.Няма как !И на Изток, и на Запад разбраха, че Ердоган страда от мания за величие.Турция е силна държава, но с великите сили не може да се мери.Ердоган ще докара беля на турците, ако не изтегли армията си от Сирия.А, нашта гугутка да спре, да ходатайства за Ердоган.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а наглите кога ще започнат да внасят в европейския бюджет поне колкото присвояват? много е лесно като внасяш 1 млрд а присвояваш 7, наредени на масата като разпределят средствата са най- великите, а за внасяне все нямат
69
2
 
13
 
! Отговори
asd преди 4 години
Срам и позор е че ни управлява такъв патентован лъжец. Румъния минимална заплата 900 лв. А българинът шие *** на гръцкия собственик за 500лв.
68
0
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
и аз така преди да ви кажа лека...като крадеш милиарди евро пари с поставени хора и ги караш да превеждат за къщи и поршета на любовницата ти...на годините на щерка ти...не така бабайтски бе,испанците осъдиха членове на кралското семейство та некъв селянин яхнал роби...лека
67
2
 
7
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
Лека. И само да пиша нещо за Радев, че ми дават зор тука пияндетата: Радев си е добър президент, на който грешката е, че не си мери приказките. Като ще правиш глупости, прави ги така, че никой да не разбере. С тия модерни сересета и джисесеми всичко се разбира. Надеждата ми е в другарката Нинова, има хляб в това девойче.
66
0
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До БеСеПеецНе и прав за народа! Не народа , а упраленската култура е ниска! Лека !
65
2
 
6
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
До М, да ...Наборе, Бойко малко ми напомня на бай Тошо, лека му пръст. Само като си мръднеше пръста и мижитурките се скъсваха да тичат по баира за кофа мъгла. Времената бяха други.И както ни казваше политкомисаря в завода "За членската маса трябва стрес, другари. За да си вършат работата както Партията иска."Иначе става анархия/ това е реплика от бай Цеко/. Този народ не може да вирее в демокрация /гадна дума/.
64
0
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
прод. от 72Напрактика ББ тогава им каза / работещите бг интитуции Не работете/ Не правете Нищо иначе ще ви унижа публично!
63
0
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До БеСеПеецОставям бакшиш за добре свършена работа?!? Не давам напред на някои на когото вече м е платено за дадена работа, Побеснявам когато пък някой си проси а аз съм в правата си! пп. Наскоро в едно видео видяхме как ББ наказва/ крещи и нижава/ за добре изпълнена работа
62
2
 
3
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
До М, да ...какво и е на корупцията? Навсякъде я има. Даже и в кръчмата като дам 2 лева отгоре, по старому бакшиш, после ме гледат като писано яйце. Давам повече пари, за да предваря в поръчките тия дето са стиснати. Това не е ли корупция? Малко, ама от сърце. Та трябва да се легализира корупцията, в нормални граници де. И трябва да си го има в Конституцията.Тука Кико Иракчанина вика, че корупция е имало още откакто сме били в пещерите. И пак ще я има, другари!!!
61
1
 
11
 
! Отговори
Карузо преди 4 години
Не виждате ли че всичко това е една нелепица , бе хора :Целта е да се вдигне смачкания рейтинг на Премиера, сериозно пострадал около 5 000 000 евро инвестиции в Мис Бикини 2006 година и днес да се представи "в очите на слепите" едва ли не . . .за Спасител !?
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***! Със сатрапа нео-султан диалог не може да се води! Никакви преговори с терористи османлии! Трябва да се хвърлят всички сили да се подпомогне турската опозиция и мислещите нормални хора в Турция.
59
0
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До БеСеПеецТи схващаш ли че нищо неможе да мотивира хората да работят с/не за/ ББорисов, м? Нищо! Желаят да си вземат парата и толкова, като може и с нещо допълнителнода си допълнят/корпция се нарича/