Караниколов: Цените не се вдигат, но хората се презапасяват излишно

Забелязва се паника, която не е нужна, призна министърът
28 фев 2020 16:10,
44
Караниколов: Цените не се вдигат, но хората се презапасяват излишно
Снимка: БГНЕС

"Всекидневно следим борсата, цената на стоките. Няма увеличаване на цената на каквато и да е стока, въпреки че се забелязва паника и изкупуване на някои стоки от магазините", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в изявление в Министерския съвет, след като стана част от кризисния щаб срещу коронавируса, който правителството сформира по-рано тази седмица,

Още по темата
"Следим ситуацията не само всеки ден, но и по градове. Държавният резерв разбира се е готов да отговори. Обръщам се към всички да не се презапасяват, защото не е необходимо към момента", каза още Караниколов, цитиран от "Фокус".

Проведени са разговори с големите търговски вериги и Асоциацията на безалкохолните напитки, като министърът обясни, че няма повод за паника, тъй като има наличност и на хранителни продукти, и на вода.

"Неофициално големите търговски вериги още нямат притеснения. Към момента с Асоциацията на безалкохолните напитки по отношение на водата, нямайте притеснения по никакъв начин. Има налична, а и възможност да увеличим капацитетите", отбеляза той.

Предстоят разговори и с председателя на Сдружението на общините относно това как може да се създаде механизъм между държавата и общините, с който да се подпомагат лица в затруднено положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Навици от едно време. С роби на комунизма не се прави демокрация...
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Презпасяват се хората заради очакваната епидемия.В Италия са се сбили в магазина за един пакет брашно.Всичко е обрано от рафтовете.А в България Министърът още се чуди какво става.
36
0
 
5
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
спекулата е само с ножчетата за бръснене. толкова са поскъпнали че дори членове на правителството и изпълнителната власт не могат да си ги позволят и ходят като танцуващи мечки с десетдневна брада от челото до междупръстието на краката. бръснене мъжки, ама ти казармата си я карал сигурно у канцеларията на оня генералисимус дето е боцкал и боцко и другите бухалкаджии и им е правил халките като олимпийски обръч.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 16Има много време докато стане над 25 градуса за съжаление. Ако паникъорите се чувстват спокойни като се запасят ок. Аз още се чудя да се запасявам ли или не. Гледам в Италия само държавните институции са под каранитна,частниците си бачкат. И тук ще си бачкат. Парите са по-важни от живота,в тази система на либерален капитализъм ,в която ни монтираха преди 30 години.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Komunisticheski agenti i teroristi v ikonomicheskoto ministerstvo....vmesto da ima v rbg 99 procenta malki i sredni zdravi i jizneni bg predpriemachi, firmi, semeistva...samo goli ohluvi i poluprazni mnojestva ot panelni betonni kletki ujkim arhitekturni jilista...a to nema tok, voda i parno otoplenie vatre, nema mesta za razdelno sabirane na biuklucite, nema mesta za prane i sushene na drehi, nema garaji, gradinki, kitki....za besilkite sa!
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тупонката е много активен днес. Нека каже как е времето в Барселона.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От където из европа съм пазарил от магазин. България е с най големи аномалии на много продукти и винаги тук ми е по скъпо.Въз основа на какво при условие че заплатите на служителите в пъти по ниски, наемите по евтини ,данъците ги укриват. Кога най накрая и там ще има контрол а не всеки да си прави каквото поиска да цеди народа
31
0
 
2
 
! Отговори
до Тонката преди 4 години
АВЕ, Тонка! (ха да видим шъ съ сетиш ли?)--------------Аааа...., Тонка, не съ сети!АВЕ / AVE
30
16
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Пак ли да ти обяснявам бе каскет?:):):):)Едните,БСП,Радев драпат към Русия макар децата да са им по Щатите и Западна Европа бе:):):):)Е това са комунисти:):):)Бойко и ГЕРБ държат точно обратно другата,правилната линия:):):):)
29
0
 
2
 
! Отговори
до тонката преди 4 години
АВЕ, Тонка! (ха да видим шъ съ сетиш ли?)-)))Та, на тоз парадокс му викът "липса на алтернатива"!Аз бих съ радвъл многу повичи ку имахми поне две-три алтернативи, мъ, Йок!Шъ риче, яко сме я закъсали!
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тонката. Да ти кажа доста хора, които не са нито от БСП - Лукановски комунисти, нито пък от ГЕРБ - тошовски комунисти- желаят ГЕРБ да си идат. Даже ако може да си вземат с тях БСП, ДПС и всички други комунистически отрочета, а на такива като теб заблудени, които си милсите, че ГЕРБ не са комунисти може би един ден ще ти дойде акъла, ама надали !
27
12
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До АнонименЕ как да си тръгнат като София,Пловдив,Варна,Бургас,Стара Загора,Велико Търново,Нова загора,Сливен,Шумен,Габрово,Казанлък,Хасково,Враца.Монтана,Кюстендил,Силистра,че даже и Крушовица са ГЕРБ-ПОБЕДА:):):):):)Как да си тръгнат?:):):):)
26
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавируса е измислица с една единствена цел сплашване до смърт и ограбване спестяванията на хората. Копувай народе поне ще си омрете с пълни хладилници и празни джобове за радост на ненаситните търговци. Всеки ден от инсулти и инфаркти умират стотици повече отколкото измисленият вирус.
25
1
 
15
 
! Отговори
Счети преди 4 години
А бе аланколу кой нормален човек пазарува от борсата ? Аз като влезна в магазина всичко е нагоре, той - КараМутролов явно в други магазини пазарува.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най,ама най-много се кефя кога тук някой от другарите напише"ГЕРБ си отиват" От 10 години го чета това-------------Мъ, те, че си отиват, отиват!Мъ не си Тръгват!
23
13
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Най,ама най-много се кефя кога тук някой от другарите напише"ГЕРБ си отиват":):):):):)От 10 години го чета това:):):):)
22
2
 
11
 
! Отговори
и един мармот преди 4 години
Едно евро < = > една мартеница ,времето е спряло някъде към 2004 година като си пуснеш телевизията все стари филми дават , дане би да нямат пари за чисто нови.....
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Караниколов: Цените не се вдигат, но хората се презапасяват излишно------------Само кът му видях ФизиоМутрата на тоз ЦВЛ и разбрах - Трябва да започна да съ "презапасявам" колкото се може по-бързо!
20
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб са на път да предизвикат пълна катастрофа в държавата (
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Караниколов: Цените не се вдигат, но хората се презапасяват излишноТози и-....т кога за последен път е влизал в магазин за хранителни стоки?