Турция упражнява натиск върху Европа чрез мигрантите

Високо напрежение на българо-турската граница
Обновена: 28 фев 2020 21:13 | 28 фев 2020 20:40, Анисия Иванова
19

Турция в момента се опитва чрез мигрантите да упражнява натиск върху Европа, каза за предаването "Брюксел 1" Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения и бивш зам.-външен министър.

Според него Турция цели няколко неща.

"Първо - иска да намали политическия натиск от страна на Европа с насрещен натиск, спрямо политическата ситуация вътре в страната. Знаем, че президентът Ердоган често е критикуван за недемократичната форма на управление на страната. Второ - по този начин Турция се стреми да получи допълнителни средства, защото ЕС въвежда още изисквания и условия и бави плащанията, които са по договора от 2016 г., който ограничи мигрантския поток. И трето, и не по-малко важно, въпреки че това се отнася в много голяма степен и за НАТО, по този начин Турция се опитва да получи подкрепа или най-малко да спре критиките спрямо политиката си в Северна Сирия“, допълни Кючуков.

Използвайки ситуацията, Турция ще се опита да договори и получи допълнителни средства извън вече подписаното споразумение с ЕС, коментира Любомир Кючуков.

Цялото интервю и още коментари по актуални теми можете да гледате в предаването "Брюксел 1" в събота, 29 февруари, от 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Не е точно така, ама е точно така, руснаците нахлуха защото са АГРЕСОРИ ламтящи за чужди земи. В Сърбия като има цели области с българи ние според тебе трябва да влезнем с войски там и да си ги вземем. Това другарче се нарича АГРЕСИЯ. Още повече че Русия е признала границите на Украйна като неизменни в 1994 и е подписала меморандум, което означава че на Русия не трябва да се вярва каквото и да подпише.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Не е точно така.Знаете какво стана и защо нахлуха руснаците.Не е просто така нищо да не се е случило и руснаците да са решили че ще анексират парче от Украйна.Не вземам страна обективен съм.Освен тва доста украйнци се изнесоха в Русия по време на конфликтът даже ги поканиха-който желае да се пресели.Така наречените украйнски патриотични отряди всъщност грабеха и убиваха както украйнци така и руснаци.Най-обикновени мутри с оръжие и без никакъв контрол.Има интернет...четете.
17
1
 
8
 
! Отговори
А бе преди 4 години
В Азия и Африка ако щат да се избият,не е наша работа!И без това населението им расте прекалено бързо.Европа трябва да се барикадира и пиле да не прехвръква камо ли някой от тия.Да видим тогава как Ердоги ще ни рекетира!
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Оо колко си наивен.Той съвсем няма да умре.Просто ще пролива напразно кръв.На запад може да има епилирани мъжленца но те са схванали още преди половин век че надпреварата във все по-смъртоносни оръжия ще доведе до изтребление на чивечеството.Например най-мощната водородна бомба предизвиква изгаряния 3-та степен на 200 километра от кота 0.Ако това продължи да се развива неминиемо ще се стигне до оръжия способни да унищожат цяла държава или континент от веднъж.Това не води до никъде
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За бивш зам на външно много слаб и безобиден анализ.За публиката толкоз.Няма мигранти за пускане Ердо. Има съучастници, на които са обещани светло бъдеще, пари и власт в Ислямско шириатска Сирия, която няма да се случи.От тук насетне с всеки неуспех на Турската армия, туркоманите, ще му предоставят сметката.Над 7к бунтовници е изпратил в Либия, срещу обещания за пари и турско гражданство и за семействата им.Тези не щат в Европа. Пакистанци и Афганци са друг профил, и Кючука добре знае.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ЕрДон му признавам наистина е луд. С доста плам в очите и настъпателен фанатизъм.Див куражлия запазил натуралното мъжество на първичният завоевател....Непречупеното естество на непреклоният колонизатор готов да умре. А на запад псевдо епилирани кастрирни мъжленца.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Парчета иска чопне само Путин, даже пред очите ти чопна Крим и Донбас ама ти си мълчиш за това хайде да не казвам като какво.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10 Не е така в Турция им даваха бежански статут ако мъжете се съгласят да се бият срещу Асад.Ердоган просто иска да си чопне парче земя и да направи буферна зона с про-турски клошари бежанци.Затва нападна Асад.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Какво правят 20000 турски войници в средата на Сирия? Просто Ердоган живее в 16 век и смята че може да напада по-слабите държави по лично усмотрение.Сега врътката му е да вкара Русия и НАТО във война...Само че не разбира че когато голямата война избухне Турция първа ще я бастисат.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята на Ердоган съвсем не беше лоша. Да направи зона на деескалация в северна Сирия областта Идлиб където да настани 4-те милиона бежанци от Турция обратно в Сирия до окончателното урегулиране на конфликта. Тези бежанци както до сега щяха да бъдат хранени и обличани от Европа но щяха да си са на собствена територия. Само че Русия която трябваше по договореност заедно с Турция да осигури сигурността в тази зона се отметна и застана на страната на Асад, който не желае хора въстанали срещу него.
9
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 години
КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ,ЗНАЙТЕ,ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
мак преди 4 години
Че има натиск и шантаж, има. Но да не забравяме, какъв натиск имаше в началото на кризата с тях, как всеки, койте не желаеше да играе по свирката на меркел бе обявяван за ксенофоб.
7
0
 
4
 
! Отговори
ти да видиш преди 4 години
е а здрасти! това го знаят всички.да благодарим за това на другарката меркел.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правили Ердоган блуф?Не за по нататък да се знае!
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичо Еродо кога говореше Макарон си кръстосване кралата
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено че Турция ще упражнява натиск върху Европа. Европа какво направи освен да храни 4 милиона бежанци в Турция? Нищо друго. Корена на злото е намесата на Русия за спасяването на кръволока Асад, което отприщи бежанската вълна към Европа. През последните 3 години Турция съвсем коректно си изпълняваше поетите задължения към Европа да спре бежанската вълна, но всичко си има граници, през тези 3 години Европа не направи нищо друго освен да се омилкваше на Путин.
3
6
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Това е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!Турция не е в състояние да приема повече бежанци. Ако у нас влязат 50 хил., ще настане анархия. Там са 3,7 милиона. Уверявам, че Турция прави всичко по силите си за да се справи с мигрантите, но полужението се нажежи.
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Координирана атака на Турция с подкрепата на САЩ и Израел. Турция сама никога не би посмяла да тръгне срещу Европа.
1
5
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
извиваме ръчички а?а нашето слънце вече не може да ни опази въпреки огради и много самоувероно изхвърляне пред европейските лидери колко бил всесилен срещу потока емигранти