Борисов от Пловдив: Футболен град, заслужава модерни стадиони

Премиерът посети и Бачковския манастир: Без Господ нищо не може да се направи
Обновена: 29 фев 2020 16:18 | 29 фев 2020 16:10, Красимир Ангелов
95
Борисов от Пловдив: Футболен град, заслужава модерни стадиони
Снимка: Министерски съвет

Пловдив е футболен град и привържениците заслужават отборите им да модерни стадиони. Това написа премиерът Бойко Борисов във профила във Facebook, след като посети втория по големина град у нас.

"За довършване на строителството на стадион "Христо Ботев" правителството отпусна 25 милиона лева. Призовах ръководството на община Пловдив и на "Ботев" да се захванат здраво със строителството, а феновете на отбора да следят процеса", посочи още министър-председателят.

Още по темата
Той посети стадионите на "Локомотив" и "Ботев", за чиито ремонти, изграждане и обновяване Министерският съвет тази седмица отпусна 37 млн. лв. по бюджета на общината.

"Това, което сте ми искали - 12 милиона, финансовият министър и спортният министър са го подсигурили. Средствата трябва да са дошли вече в кметството. Общинските съветници и кметът да задействат процедурите максимално бързо", заяви премиерът Борисов по време на огледа на стадиона на "Локомотив" - Пловдив.

Премиерът Борисов посети и стадиона на "Ботев". За неговия ремонт правителството също осигури средства – 25 милиона лева. Ръководството на футболния клуб и феновете благодариха на министър-председателя за финансирането.

По-късно Бойко Борисов посети СУ "Найден Геров" – Пловдив, едно от петте учебни заведения, които също получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони в града. Държавни пари са осигурени още за ОУ "Екзарх Антим I" и ОУ "Душо Хаджидеков" в район "Централен" , СУ"Софроний Врачански" и СУ "Св. Седмочисленици" в "Тракия".

След това министър-председателят инспектира ОУ “Петко Каравелов” в Асеновград, в което ще бъде изграден физкултурен салон със средства, отпуснати от правителството.

"Децата са ни най-скъпи, спортът е от изключително значение за тяхното развитие и дисциплина и затова правителство реши да отпусне средства на общо 50 училища в цялата страна, за да си изградят физкултурни салони", отбеляза премиерът Борисов в Асеновград.

По-късно, по повод отбелязването на 150 години от създаването на Българската екзархия, министър-председателят посети Бачковския манастир. Там премиерът бе посрещнат от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий и разговаря с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

"Без Господ нищо не може да се направи, винаги се почва с него", заяви министър-председателят пред духовниците. За ремонт на Бачковския манастир с решение на Министерския съвет в края на 2019 г. бяха отпуснати 500 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
4
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Г-н премиер, трябват ви агитките на двата футболни отбори, защото след многото поредни издънвания напоследък, ако те се вдигнат, положението ви може да стане неудържимо. Именно във Филибето гл.прокурор надроби в Басейновата дирекция голяма попара и продължава да действа чрез спецпрокуратурата и сетне чрез спецсъда. Н.Димов в ареста, а зам. министрите Кр.Живков и Н.Кънчев ги оставихте. "Левски" също получи издръжка директно от Спортния тотализатор. Хитър сте, г-н премиер, няма що!
77
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.борисов,прав си за футболния град,но отборите са часни,така че пълните гушите на разни "милионери"с парите на данъкоплатците,само за справка питай в Лондон,дали арабския принц-собственик на Ман.Сити,получава от Б. Джонсън 30милиона за стадион.
76
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Ама какво значи това, че правителството осигури 25 млн за стадион Ботев? От джоба ли си ги изкараха??!! Това са нашите пари,от нашите данъци. И реално стадион Ботев ще стане два пъти платен, защото парите за него бяха източени в КТБ,някой ги открадна. И вместо да се търси кой ги открадна /защо ли пък не се търси!!! интересно!!!/ те дават нови пари от нашите данъци.
75
1
 
7
 
! Отговори
Пурко преди 4 години
А парите от Тотото - за "Левски"! Народе!!!!
74
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А данъкоплатците заслужават ли някой да пръска парите им за стадиони на които се събират *** и хулигани.
73
1
 
16
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Нали ви е ясно , че Борисов дарява държавни пари на футболни босове и те мафиоти като него !Приказките за футбол , бъръ-бъръ и т.н. са кьор фишеци на които Борисов сам се смята за майстор!
72
1
 
9
 
! Отговори
икономист преди 4 години
България и Естония били единствените две държави с толкова добро съотношение дълг спрямо БВП. Дори и така да е, това какво общо има с жизнения стандарт на хората, живеещи в тези две държави? Това са просто едни макроикономически и финансови показатели на държавите, които не казват нищо за социално-икономическите проблеми, които има в тях.
71
1
 
4
 
! Отговори
Гого преди 4 години
До КОРОНА ВИРУСМи той,Бойко хванал корона вируса,но го съжалил и го пуснал,нали е хуманен човек...
70
1
 
5
 
! Отговори
Селянина преди 4 години
А бившият стадион "Юрий Гагарин" във Варна кога?Ало,Кралев,твоята Варна се интересува...
69
1
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
И Шекер маала заслужава,и Столипиново,мда.Там са ви избирателите.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това трябва да са инвестиции не за футболните отбори на Ботев и Локомотив,а за Пловдивския спорт.
67
1
 
14
 
! Отговори
КОРОНА ВИРУС преди 4 години
БОЙКО ИМА 37 МЛН ЛВ ЗА НЯКАКВИ ТОПКО-РИТКОВЦИНО НОИ НЯМАЛА 36 МЛН ЛВ ЗА КАРАНТИНИ, АКО ДОЙДЕЛ КОРОНА ВИРУСАУАТ ДА ФАК????
66
15
 
1
 
! Отговори
Валери преди 4 години
До Българин 57. Глу.пости си написал. Борисов не е спрял да обикаля и да строи навсякъде из страната.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 67. На кои точно болници? Щото повечето са частни.
64
1
 
20
 
! Отговори
Arsenal преди 4 години
Бедните българи ровят по кофите за ***, той-"кралят"слънце дава милиони за стадиони.Първо направи живота на хората по-поносим та тогава давай за спорт господин хуманен човек.
63
4
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 63. Що, нямаме линейки ли? Ще се поинтересуваш ли колко нови линейки са купени при управлението на Борисов?
62
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм съгласен част от моите пари да се дават на частни фирми,било то пловдивските футболни отбори ,те са частни и си има собственици,съгласен съм тия милиони да бяха проведени на болници а не на частни фирми
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дядо йоцо гледа 24 хил души не са малко. Могат и 240хил да станат и много повече. Агитките са опасни. Треа се грижим за тях да слушкат.
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо сте изрязали записа когато хората му казаха какво реално искат?
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много *** кефи като му казаха на Боко че искат линейка и ведна млъкна и са скъта :)))