Кристалина Георгиева ни хвали: България взе адекватни мерки

Тя проведе разговор с премиера Бойко Борисов
28 мар 2020 19:35, Красимир Ангелов
55
Кристалина Георгиева ни хвали: България взе адекватни мерки
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с управляващия директор и председател на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
Двамата обсъдиха пандемията от коронавирус в света и мерките, които се предприемат за овладяване на кризата и за намаляване на негативните й последици. Кристалина Георгиева отбеляза, че България е реагирала навреме и е предприела адекватни мерки за справяне със ситуацията, като държавата ни може да бъде давана като добър пример за редица действия.

Премиерът Бойко Борисов и управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева се съгласиха, че към момента никой не може да прогнозира колко точно ще продължи кризата и затова правителствата трябва да работят целенасочено както за опазване здравето и живота на хората, така и за ограничаване на икономическите щети.

Министър-председателят изтъкна разумната фискална политика, която българското правителство е провеждало през последните години. По думите му добрата кондиция на България непосредствено преди епидемията позволява повече гъвкавост в настоящата криза и предприемането на редица социално-икономически мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса. Премиерът посочи също мобилизацията на държавата за защита на хората, борещи се на първа линия с коронавируса.

В рамките на разговора Кристалина Георгиева изтъкна готовността на МВФ да окаже помощ на страните, засегнати от коронавируса. По думите й е важно правителствата да предприемат адекватни и координирани мерки, така че възстановяването от кризата да започне възможно по-скоро.

На телефонния разговор на премиера Борисов с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на  икономиката Емил Караниколов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 4 години
Лъже. Крепи протежетата на хамериханците в бугаристанско.
33
1
 
0
 
! Отговори
Брудос преди 4 години
за 34,35,36,37,42 и редица други: всичко е професионално казано! Аз само казвам: подкрепям казаното. А ножа е опрял до кокала, малкото оптимисти уверяват че на краят на тунела вече проблясва светлина. А аз мисля, ние тепърва навлизаме в тунела ...
32
0
 
6
 
! Отговори
ау леводесно преди 4 години
е тва е как така се ни хвалят а накрая сме на първо място по отрицателни показатели за цела еу ропа ?
31
1
 
3
 
! Отговори
8 преди 4 години
И по-точно кои са те -миене на ръцете , а не знаем колко и кои са заразените ! Бойко те постави там и сега го хвалиш -няма нужда , той сам го прави десетки пъти на ден !
30
2
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Кристалина и Бойко. Жаната дето прилича на мъж и Мъжът дето е по-голяма баба от Меркел. Лика прилика.
29
3
 
10
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО..... преди 4 години
СТИГА......СПРЕТЕ С ХАВАЛБИТЕ ЧЕ НА ПРЕМИЕРА САМО ТОВА МУ ТРЯБВА ЕДИН НЕГОВ ЧОВЕК ДА КАЖЕ ХУБАВО НЕЩО И ТОЙ ДА ГО ПОВТАРЯ НА СТАВАНЕ И НА ЛЯГАНЕ - ГОСПОЖО ТИ ВИДЯ ЛИ НЕЩО С ОЧИТЕ СИ ЧЕ ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ПОГЛЕДНИ МРЪСНАТА СОФИЯ,*** КОИТО НОСЯТ ОТ ИТАЛИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ ПОГЛЕДНЕТЕ ВЪВ ВАРНА И КАК МИСЛИТЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ПЛАМНЕ ОТ ТОЗИ ВИРУС - ЗАТВОРИХА ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН В ДОМОВЕТЕ СИ ЦЯЛ ДЕН ДА СЛУШАТ ИЗЯВЛЕНИЯ НА Б.Б.И ДОКТОРА ГЕНЕРАЛ ЕДНО И СЪЩО ДЪВЧАТ И МИСЛЯТ ЧЕ ВЪРШАТ ГОЛЯМА РАБОТА
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...предприемането на редица социално-икономически мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса..."Питам КАК е подпомогнат обикновения гражданин, който стои вкъщи в неплатен отпуск, а онези хиени в парламента даже не приеха временното замразяване на кредитите? КАК точно го подпомогнахте? Да приказвате глупости много ви бива. Революция трябва, ама софиянци си седят дома и не излизат да протестират!
27
1
 
25
 
! Отговори
Генчо Гунчев преди 4 години
Човеци, запомнете как се гаврят с вас и когато трябва им го припомнете! Най-бедните в Европа, в най-тежка изолация и без един лев реална помощ за обикновения човек.
26
2
 
23
 
! Отговори
Пфу преди 4 години
Селянката Сталинка е забравила откъде тръгна и как Бойко я направи шеф на МВФ. Вместо да фъфли глупости да отпусне 1-2 млрд долара за България за да се подпомогнем в кризата.
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей,като и видя кривата физиономия на тази "българка"...направо побеснявам!!
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази криптоеврейка ни хвали,както змията хипнотизира жертвата,преди да и падне в устата!Щом от световната банда ни хвалят,значи вече са ни захапали и отърване от тях няма да има!!!Дали тези бан(Д)ки не са създали това чудовище,за да поробят света?!
23
1
 
26
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
Всички ни хвалят а ние след три месеца изчезваме, все едно че сме попаднали в черната дупка!
22
0
 
32
 
! Отговори
гост преди 4 години
Тази щом ни хвали, значи работата не е на добре. Нещо е станало, което не сме разбрали в залисията покрай заразата. Да не би нещо свързано с Барселона, къщичката, ***. Всъщност, дали там разследването не е прекратено с оглед вируса.
21
1
 
27
 
! Отговори
Тиква преди 4 години
Крадливи, цинични мутри на власт, това виждам, ще изпреварим скоро и уркаинци.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да не се хвалиме преди всичко да се е разминало.
19
1
 
16
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Затова ли Бойко Борисов се е надул като пуяк и се пъчи наляво , надясно , то Кристалина МУ теглила едно лустро!Бойко , Бойко , ами тя тая е по бетер от *** в Банкя бре , никой не и вярва освен Тръмп и ТИ!
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някой знае ли какво става в Африка!?Няма сведенияСпоред офицялни дани болеста и смъртноста в лстинска америка африка и азия с изключение на иран е много малка има щатски сайтове които са доста точни
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Африка не им е до короната , в момента се борят с Lassa Fever , смъртността е 20 - 25 % a заболелите се увеличават с всеки ден .
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само колонии взимат заеми от МВФ.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някой знае ли какво става в Африка!?Няма сведения!