Ангелкова: 2020 трябваше да е най-добрата година за туризма ни

Ако извънредните мерки продължат 2-3 месеца ще има фалити на туроператори
29 мар 2020 11:20,
132
Ангелкова: 2020 трябваше да е най-добрата година за туризма ни
Снимка: БГНЕС

„На практика в момента туризмът не функционира. Той е спрял. Няма авиокомпания, която да извършва полети в пълен обем. Няма как в тази ситуация туризмът да функционира, защото най-важното е здравето. Това е цел номер 1 – да се овладее пандемията от коронавируса“. Това коментира пред NOVA министърът на туризма Николина Ангелкова.

Още по темата

По думите й, ако тази ситуация продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити на туроператори. „В момента е много трудно да се направят конкретни анализи. Единствено в момента работят хотелите в ограничен капацитет“, каза още Ангелкова.

Тя препоръча да се приеме предложението за ваучери, които могат да се използват до 24 месеца. Ще се предложи и туроператорите да могат да отложат връщането на парите за неосъществените екскурзии след 13 май.

По думите й за периода декември – февруари има 9,5% ръст на туристите. „2020 година се очертаваше да бъде една от най-успешните за българския туризъм, но това остава в статистиката, защото никой нямаше как да предвиди тази пандемия“, обясни министърът на туризма.

Ангелкова е на мнение, че ако се започне от юли и август, България би могла да има един късен летен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е без икономика, тежка промишленост и.т.н. Айде да не започвам пак!Гледайте да сте здрави!
95
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 4 години
Трай *** ! Точно туризма допринесе да се омажат нещата с корона вируса тука.
94
0
 
8
 
! Отговори
Гадна сура преди 4 години
Хич не ме е жал за мутрите със заварените хотели, купени всички знаем как, даже купени е силно казано. Дано да фалират ако не всички 80%. И гледам някакви надъхвания като минела кризата да съм ходил в български хотели,курорти и т.н. Да бе, как ли пък не- държат хората с ниски заплати и се чудят какво да лъжат и мажат вече 15 години, а карат коли за по половин милион. От сърце очаквам да фалират
93
0
 
2
 
! Отговори
КУ-КУ преди 4 години
И Евровизия щяхме да спечелим.......Ама щяхме .....Можеш да си дадеш няколко милиона бонус за тази щяхме успешна година ! А може би си си ги взела?!
92
0
 
3
 
! Отговори
до 92 преди 4 години
вилата нали знаете къде е. отивате бой и еван докато ви препише всичко. като подпише документчетата опъвате го на некое дърво за назидание на приятелчетата му и горите вилата.
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каква глава е изял туризма посред зима бе? италианците лъжат каро разпрани защото си бяха фалирали. травестюгата от снимката барабар с шопарина на въже за топките.
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангелкова вземи и спри приказките за туризъм. Този туризъм изяде главата на италианците. Какво искаш България да се напълни с болести ли? Заради проклетите пари искаш тук да се довлекат туристи от Европа която "гори" и ще изгори в пожара на настоящата пандемия. Хората се страхуват за живота си, а ти мислиш да довлечеш милиони туристи от западна Европа та да ни довършат със болестите си. Европейците първо да оздравеят пък после туризма.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще е най-добра за екотуризмът
88
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ангелкова е на мнение, че ако се започне от юли и август, България би могла да има един късен летен сезон."И кой ще иде да почива? Щото няма да са чужденците, пък българите сега си опаткаха и отпуските, и спестяванията в името на безсмислената карантина, препоръчана от гъгнещия гном с черна униформа по телевизора. Въобще 2020 нямаше да е особено успешна, а сега просто няма да я има. Почвайте да мислите дали въобще ще има 2021-ва с тоя гъгнещ гном.
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хотелите можеха да се използват като изолатори за 40 дневна карантина за пристигащите от чужбина. Само дето в това няма огромните печалби, на които мутрите са свикнали.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много друса тази, ако може някой да ме свърже с дилъра и!Калинките на властта са просто невероятни!
85
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кон стига всеки ден си цвилил в защита на хотелиерите! Абсолютно е ясно, че играеш за едрите в бранша, но те вече са доста облекчени откъм данъци и условия за вкарване на роби от трети страни! В България има производтсва които ще пострадат доста повече от туризма и в тях работят българи. На хотела му врътват ключа и край на завода не става.
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НАГЛА ЛЪЖАПолитически ***... Света е пощурял, а в празната ти кратуна само политика...
83
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв туризъм бълнувате?Всички затвориха границите... Това не ви говори, че работата е много, много ДЕБЕЛА... Този вирус е биологична война и е творение на някой болен мозък...
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За опасността о кризи трябва да се мисли непрекъснато. Спомнете си вулкана в Исландия, тероризма който за известно време нулира туризма в Египет, Мароко, Турция. За малко да нулира и нашия теуризъм след атентата в Сарафово 2012 г. Ами представете си един потънал петролен танкер в морето какво би причинил на летния туризъм... Въобще на туризма не бива да се разита в голяма степен, въпреки възможните големи печалби, той е доста хлъзгав бизнес...
81
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хотела затоври, шефовете се направиха, че нямат 3к лева да платят заплати и си отидоха с джиповете на вилата с басейна, за да се дистанцират от нас заразните, гнусни и вечно искащи заплати бачкатори..
80
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая мъ.рш.а назначена за министър от мутрохотелиерите продължава тенденцията на застрояване на черноморието и пиянския туризъм
79
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи 2020 трябваше да е Короната на Ангелкова, за да се тупа в гръдната кост на изборите догодина колко много е работила по вноса на социали и буклоци на Слънчака и в Банско. Явно процесите в т.нар. "туризъм" кретат въпреки министърката и министерството.
78
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ангелкова: 2020 трябваше да е най-добрата година за туризма ни"Подобни изказвания са абсолютно глупави и безпочвени. Няма никакви признаци, че е трябвало нещо подобно. То и аз трябваше да съм сред десетте най-богати хора в България, но за жалост не съм заради такива като нея.
77
0
 
16
 
! Отговори
Бачо преди 4 години
Значи, щом ваучерите ще спасят туризма, ще ида да си изпринтирам няколко листа с надпис ,, Туристически Ваучер,, и ще си платя с тях почивката в Шкорпиловци за сезон 2021, става ли госпожо?