Държавата да не дава пари на работодателите, а да им поръча работа

Смята бившият социален министър Иван Нейков
29 мар 2020 12:34,
217
Държавата да не дава пари на работодателите, а да им поръча работа
Снимка: БГНЕС

„Голямото предизвикателство не са парите, а за какво да ги използваме. Трябват ни нови инструменти. Парите трябва да даваме не за безработни, а за дейности. Държавата не трябва да дава пари на работодателите, за да задържат работниците в малките ресторантчета, например, а да им поръча работа“. Това каза пред БНР бившият социален министър Иван Нейков.

Още по темата


Според него „имаме собствени и добри резултати в спасяването на труда“.
 
Парите ще ги похарчим. Най-лесният начин е да раздаваш пари, но час по-скоро може да се постави задача на браншовите организации да предложат мерки за работа, не за помощ, които държавата може да възложи“.

По думите му социалните работници също трябва да бъдат включени към т. нар. „първа линия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
0
 
! Отговори
няма значение преди 4 години
Недей дава акъли ами се подстрижи!!!
172
0
 
4
 
! Отговори
Нали ви казах? преди 4 години
От 1947 г. до днес БАН е злачно местенце и хранилка за "наши" хора.Възложете им сега да шият маски като надомна работа, но с норма.Поне малко да се отплатят за рахата и заплатите, макар и скромни, но в повечето случаи давани за нищо-не-правене.
171
0
 
11
 
! Отговори
Жоро Петров преди 4 години
Много правилно ...!Така трябва !Попадение в десетката !!!
170
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено че не трябва да им дава,на големите фирми,тия са напред с матриала..а на безработни заеми от банки,пълна глупост е да се наливат там пари
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно
168
1
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Ако Тквата ни прекара през този тесен път и ние оцелеем, какви хвалби ще бъдат тогава не искам да си мисля. Мале, мале, мале.
167
4
 
4
 
! Отговори
До Михала преди 4 години
Лелката от кварталното магазинче ще разсипва Чорбата в Кухнята за бедни, дядото ще раздава хлябът,а младежът ще му се наложи да копа градината на село!!!!!
166
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лявата перверзия = съботаж на капитализма чрез супер несправедливо разпределяне на ресурсите, чрез корпорациите, след това за безплатно се довършва бизнеса с ВИРУС и накрая обират всичко от масата, с редовните аргументи как капитализма не работи и е зъл, и как трябва национализация. В края на крайщата, хората са легитимно забаламосани и ограбени, отново една малка върхушка ръководи нещата, пазени от техните ченгета пионки, под звуците на евтини патриотични песни.
165
2
 
9
 
! Отговори
Махала преди 4 години
На лелката, която върти махленското дребно магазинче за храна, каква работа ще й поръчат?На дядото, дето има едно малко зоомагазинче за храна на домашни любимци, какво ще му поръчат?На момчето, дето има една невзрачна бутка за цигари и кафе, каква работа ще му поръчат? Тези хора, а и много други, ще загинат ако се продължава с тези безмислени мерки и нищо не се прави за подкрепа, а алчняците ще направят още капитал на гърба на бедния народ!
164
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви фирми и работодатели,това сега е една мирна световна война. В момента световните сили се пренареждат,когато всичко приключи след година две гетата като нашата Б-я ще са изцедени и полу унищожени.Ще ни спрат и еврофондовете защото ще кажат западняците,че няма пари и аз и всички Вие баровци бизнесмени с по 5к заплати, ще ходим за олио и захар да се редим както едно време,нищо де ще се научите,само помнете,че от високо се пада много лошо.
163
2
 
5
 
! Отговори
селото преди 4 години
Ние имаме ли държава???Ако имахме нямаше да се допусне заразата да стъпи у нас.
162
1
 
17
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Тя държавата ще поръча.. ама на "наш'те фирми". Сещаш ли се Нейков?
161
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връщаме се почти на нулата бе прошляци.Каква икономика бълнувате? Всичко отива на кино. Въпрос на време. Болни мозъци. Целия свят затвори границите си.Ако беше *** вирус това, щяха ли да се панират така?
160
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дружна песен,днес да екне,песен,песен на труда! На сърца ни да олекне,да живей,живей труда" ВСИЧКОТО,останало Гладно след тая криза,въоръжено с Кирки и Лопати на попрището АМ-Хемус!За всички поне ще има гарантиран комат Хляб!
159
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванТи също не си, така че мълчи там. Целинизндустрии съществуват, защото са намерили начин да припечелват 1% отгоре. Не всичко правят многократ и печалби и имат имения а рослройсите им са със златна емблема.
158
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американските ф16 струват 2 милиарда.От 10 години Русия ни цакаха с по 3 милиарда годишно за двойна цена на газа.
157
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванЕ, не всички бизнесмени са велики милиардери с огромни резерви като тебе.Ти за колко месеца имапш резерви глупакушка?
156
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 170Твоят коментар е типично ла*но.Ама толкова ти е колхозническия капацитет.
155
7
 
14
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Що за работодатели ли са само за десет дни свършват парите .Искам да попитам досега на загуба ли работеха???Ако не можеш да издържиш два месеца не си никакъв бизнесмен.
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ресторантите да започнат да разнасят храна за пенсионерите под 400 лева пенсии и семействата на съкратените служители, кафенетата да доставят кафе и корабийки, театрите и кината да доставят по интернет забавления. Туристическите фирми да им раздадат ваучери за бъдещи пътувания а също и ваучери за самолетни и автобусни билети същото важи и за самоосигуряващите се които не работят. Всичко това ще се плати от държавата и ще се преодолее елегнтно кризата. Само че всичко ще бъде открадното за 14 дни.