Владислав Горанов: Готвим актуализация на бюджета и заем от 1 милиард

Ще стигнем и до стопанска криза, категоричен бе министърът
29 мар 2020 19:12, Анисия Иванова
285
Владислав Горанов: Готвим актуализация на бюджета и заем от 1 милиард
Снимка: БГНЕС

През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на бюджета. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред Нова тв.

"Още следващата седмица ще предложа актуализация на бюджета, свързана с възможността за осигуряване на повече финансиране на българския бюджет, т.е. поемане на дълг, за да има готовност, когато пазарите дадат възможност за това нещо, то да се случи.

Този милиард, който ще добавим към Фонд "Безработица“, за да може да посрещне мярката, свързана със съхраняването на заетост, трябва да намери място в сметките на държавата", заяви Горанов.

Той защити оспорваната от синдикатите схема за подпомагане 60/40, като каза, че вратата е широко отворена за почти всички, които искат да съхранят бизнеса си и да го развиват след кризата. Според него, който не иска да прояви солидарност, няма смисъл да коментира схемата, а да остави хората си на грижата на социалната система.

Държавата трябва да се погрижи за близо 3 млн. души - пенсионери, деца, социално слаби, допълни той.

НАП ще прояви максимална гъвкавост към хора със задължения към хазната, като всеки случай ще се преценява поотделно, каза още Горанов и предупреди, че от това облекчение трудно ще се възползват хора, които са трупали неплатени сметки от години.

"Как ще се развие кризата с коронавируса, зависи от това колко дълга и дълбока ще бъде тя. След като преодолеем последиците от заразата и се погрижим за живота и здравето на българските граждани, неминуeмо заради ограниченията, които налага пандемията, ще стигнем и до стопанска криза“, категоричен бе Горанов.

„Засега предимно са страховете. Всички мерки, които се взеха в останалия свят, с който сме свързани, определено повлияват на бъдещето на всички сектори, които са свързани с експорт. Много малко сектори няма да бъдат директно засегнати“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
2
 
! Отговори
Това е мозъка преди 4 години
на Борисов, от това човече извират всичките ни беди. Некадърен е да борави правилно с финанси и сега иска да взема нов заем. На децата ни ще натоварят тяхната простотия!
241
1
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Влади, пиле счупи ли икономиката? :)))))))))))))))))))))))))))Чакам с нетърпение да видя колко ДДС, осигуровки и данък ще събереш април и май месец.
240
1
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
е как колко ще влезнат в гербераските джобове... всичко... разпределят си ги и така ни помагат без отчет и така нататък... та то отдавна е така, а от данъците събират и разпределят за пенсии и лихви по стари заеми... ако се закъса нещо нови кредити... децата и внуците ни ще ги плащат... първия месец след заразата ако мине де, цялото семейство се изнася в по човешка страна... стига съм търпял...
239
3
 
11
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
За загубите от КТБ от 2-3 милиарда ,герберастите "усвоиха" 16 милиарда.Колко ли от тези 1милиард евро ще влязат в бездънните герберски джобове.
238
2
 
7
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
От 2 седмици сме в криза , а Владко Счетоводителчето още не е разбрал.Той толкова си може.Защо не каже какво стана с онези 2.5 милиарда ,които Тиквата подари на САЩ?На практика децата ни ще плащат и лихви за тези ненужни стари хвъркала.Каскета защо спи?Къде са ни парите и кой е виновен за този пир по време на чума?
237
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Орешарски го свалиха за 1 милиард заем а тия теглят вече няколко десетки заеми по милиард и няма умни и красиви да протестират !Защо ли!? Можеби си плащат на когото трябва.Купхме ненужни самолети на хартия може и да не дойдат ако Боинг фалира.
236
2
 
5
 
! Отговори
Китчен Хелл преди 4 години
ГЕРБ ще готвят с нова мазнинка!
235
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е лесно теглят заем и готово! Ние обаче как да теглим като не можем да връщаме понеже не работим и стои у дома а пари не дава никои за стоене вкъщи!
234
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да точно така...подарете пари на милионерите,а за безработните заем от банка!!!
233
1
 
3
 
! Отговори
Трайно безработен преди 4 години
Аз ако питам за заем ми искат договор за работа а държавата може да взема данъци!
232
1
 
11
 
! Отговори
Трайно безработен преди 4 години
За нас глоби от 5000 лв. за това, че сме отишли да магазина и аптеката минавайки през парка
231
1
 
10
 
! Отговори
Маргинал преди 4 години
Горанов каза, че ние не заслужаваме държавна помощ защо тогава да плащаме данъци!Ние може ли да теглим дълг и някои друг да го връща ?
230
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да точно така...подарете пари на милионерите,а за безработните заем от банка!!!
229
2
 
9
 
! Отговори
Не само с нас преди 4 години
си играят, но и децата ни! Тези ще се налапат и ще се чупят на запад, а децата ни ще им плащат дълговете. Не могат едни парцалени маски да си произведат, а за икономика говорят. Господ си знае работа, всеки ще си плати за дяволиите!
228
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе,когато се юрнаха да спасяват КТБ,нямаше нито вайкане,нито рев от къде ще намерят пари ,а съвсем набързо и тихомълком изтеглиха заем от 16 млд.лева,четири от които потънаха за "спасяване" на КТБ и затънах заедно с нея,а останалите изчезнаха в потайна доба...и всички политици и медии мълчаха(и продължават да мълчат) по този въпрос!Ама Стадото също си затрая и си трупна още един дълг.След това се трупнаха и други дългове,по милиард,по милиард...та досега!Сега ще ручаме опашката на вируса!
227
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да го гледам този!
226
1
 
12
 
! Отговори
Шок преди 4 години
Хайде сега Шефа ти да поиска от американските ни приятели да развалят сделката за изтребителите и да ни върнат 2.2 милиарда????Така няма да взимаш кредит.Те поработиха 1 година с тези кървави пари!!
225
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-244 ,ами и борисов е на двойна хранилка,заплатка,по-малка от заплатата на президента и пенсийки и двамата.
224
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 4 години
къде сте бе красиви и ентелегентни платени протестори,влади щял да взема 1 милиард кредит,или вие,само заради Орешарски,бяхте организирани,от герб-комунисти
223
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има решение намалете заплатите си на 1000лв.като нас,всички служители от МВР и МО които са на двойна хранилка -заплата и пенсия вънка,да се назначат млади 3000момчета на тяхното място г-н Борисов!!!