Дончев: Надяваме се в началото на лятото тази криза да е зад гърба ни

Възможно е да се въведе излизането от дома само с декларация
31 мар 2020 10:00,
60
Дончев: Надяваме се в началото на лятото тази криза да е зад гърба ни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Надяваме се в началото на лятото тази криза да е зад гърба ни. Но след тази пандемия светът ще е различен”. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев, съобщава NOVA. И допълни, че държавата ще направи всичко възможно, за да смекчи последиците от нея. Той не се нае да прогнозира дали ще се наложи удължаване на извънредното положение.

Още по темата

„Ако се наложи, няма да се поколебаем да вземем още по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. По този въпрос не трябва да има различни гледни точки”, категоричен бе Дончев. Той поясни, че е възможно да се въведе излизането от дома само с декларация или пък за определено време и в определен периметър.

Дончев подчерта, че управляващите опитват всячески да свалят товара, който носи здравната ни система.

Дончев изрази мнение, че няма да се усети недостиг на болнични легла, защото в полеви лечебни заведения могат да се превърнат още десетки помещения у нас. "От гледна точка на легла и оборудване мисля, че ще се справим", каза вицепремиерът.

Той каза още, че съвсем скоро ще бъде достъпна електронна система, през която хората ще могат да проверяват дали са били в контакт с болен от COVID-19.

Той коментира и мярката, според която в продължение на три месеца държавата ще изплаща 60% от заплатите на служителите на затруднените компании.

„Трудно е да се предвиди колко фирми ще се възползват. Но тези наши действия имат за цел да дадат шанс на работодателя да не изпраща работниците си на борсата”, коментира Дончев и добави, че някои малки бизнеси може впоследствие да се рестартират, но за големите това ще е трудно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз се надявам да НЕ изтеглите 10 милиарда дълг,защото после жална ни майка.
50
0
 
8
 
! Отговори
младен преди 4 години
"...възможно да се въведе излизането от дома само с декларация..."декларация от кой бе ***?
49
0
 
9
 
! Отговори
младен преди 4 години
"Дончев: Надяваме се в началото на лятото тази криза да е зад гърба ни" - Надай се мъжо на пияна жена. В нашият случай "надай се народе на такива управляващи тикви"
48
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.дончев,знай че има будни адвокати,които ще атакуват,и това ваше беззаконие,като при задължителните маски.
47
2
 
7
 
! Отговори
доктор преди 4 години
До МалеНАЛИ ПРОЧЕТОХТЕ ПО--ГОРЕ ----ЩЕ ИЗЛИЗАТЕ ОТ КЪЩИТЕ СИ САМО С--ПРОПУСК СПИ НАРОДЕЕЕЕ
46
2
 
10
 
! Отговори
о, да ..! преди 4 години
Този е толкова неприятен, че целият се изприщвам като ги видя даже и на снимка!Той и неговата изгора, само глупости дрънкат.Те от злоба и с деца не могат да се заимат.
45
10
 
6
 
! Отговори
Другия с коня преди 4 години
Опозицията е Ужасена от скочили до небесата Имидж на.Бойко и Мутафчиев и влизат с бутонките в краката.Играят Мръсно.....Искат Трупове,анархия,революционна обстановка за завземане на Властта...С Избори няма да управляват повече,то се разбра....Няма да ви се получи.Съдбата избра Бойко да спаси Народа ни и той го прави....Дано го Направи.....
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До другия с коняДа, само че живееш в общество и ще се съобразяваш с него! Ако не искаш, можеш да се откажеш. Отиваш в балкана извън обществото и никой няма да те търси за нищо. Нито ще те спасяват, нито карантини ще ти налагат, нито на някой ще му е зор за тебе.
43
3
 
18
 
! Отговори
До другия с коня преди 4 години
От години съм свикнал да не чакам някой да ме спасява,спасявам се сам както зная.Проблем ми е когато празни тикви даже не ме питат дали искам или не да ме спасяват,а идват на бял кон и раздават закони и декрети,че и глоби,щото искали да ме спасят.За вас промити мозъци спасение няма.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак АПЕЛИРАМ,във време на Война като тази,с цел да запазим нашето"управляващо държавно тяло"Незабавно поставяне под ТОТАЛНА КАРАНТИНА на Президентство,Парламент,Министерски съвет,НОЩ и сие Производни!
41
2
 
15
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 4 години
Аз здравния министър с маска не съм го виждал, така че да си подава оставката!
40
23
 
9
 
! Отговори
Другия с коня преди 4 години
Цялата Държава се юрнала да ви спасява,а ревете,скимтите,оплаквате се мразите и кълнете все едно не спасяват ВАШИЯ живот с.цената на Икономиката и Бизнеса ни ,червени *** неблагодарни....Да махнат Карантината и да тръгнат Трупове с камиони ли.....ТОВА ли искате....Наистина Това ли искате...
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мярката 60/40 защо не се прилага за всички които са на Държавната Ясла? А именно:60% от брутното възнаграждение се поема от Държавата,Останалите 40% плюс Осигуровките остават в Хазната,когато приключи всичко това,правиме Национален и Местен Референдум,на които се преценява кои Организации са си свършили работа по времето на Кризата!На тях се възстановяват останалите 40%+осигуровките,на Другите Не!
38
1
 
25
 
! Отговори
Майтапчия е бат Дони преди 4 години
А който няма вече пари още от началото на пролетта, що ще чини до началото на лятото?!
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой уши на дончевия намордника.Великият в хелметекс посланията.Тойги пъха в устата на Кой,Фаниту и т.н.Дончев,то няма държава ,ти посланияраздаваш.А какво ще ядем.
36
6
 
33
 
! Отговори
Мале преди 4 години
Какъв товар носи болничната ни система?30 човека на ден с пневмония и блокирахме,така ли?Вече на всеки му стана ясно,че всичко от направеното до тук не е за народа,а срещу него.За 1 месец от свободни граждани се превърнахме в затворници,длъжници и престъпници.Браво друзя,вие успешно приложихте висша тактика по пропаганда и терор.
35
0
 
2
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 4 години
Плътно зад гърбината ти заставам
34
0
 
7
 
! Отговори
Еньовден преди 4 години
Да разбираме ли 22 юни? Щото Томича вика началото на лятото.....
33
3
 
29
 
! Отговори
SS преди 4 години
Искренно се надявам,че ако продължите с глобите от пет бона народа да ми писне и да не тръгне с винкело!Играете си с кибрита и бензина!
32
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз предлагам цялото правителство и парламент+разните му Щабове като НОЩ и ДЕН,да бъдат изолирани в парламента и Вратите на Който да бъдат Заварени!