Борисов говори с Помпео, разказа му как борим COVID-19

САЩ готвят ваксина, готови са да я дадат
98
Борисов говори с Помпео, разказа му как борим COVID-19
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео по повод разпространението на пандемията COVID-19. Двамата дискутираха мерките, които всяка една от двете страни прилага, за ограничаването на вируса, съобщават от правителствената информационна служба.

Борисов представи пред Помпео успешната реорганизация на българската индустрия, която от седмици произвежда защитни облекла, шлемове, очила и маски. Българският министър-председател подчерта в разговора, че облеклата отговарят на сертифицирани стандарти и изисквания за всички, работещи пряко с коронавируса.

Още по темата
Българският премиер посочи и приетия от правителството пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Той подчерта пред Помпео, че страната ни полага усилия да се запази заетостта на всеки гражданин. "Като мине времето на пандемията, България, Европа и САЩ, които споделят еднакви демократични ценности и свободи на гражданите, заедно като стратегически партньори ще измъкнат държавите си от икономическата криза вследствие на коронавируса", каза в телефонния разговор Майк Помпео.

Премиерът Борисов и държавният секретар Помпео обмениха мнения и за лекарства, медицински консумативи и тестове за диагностика на COVID-19. В разговора стана ясно, че учени и специалисти от САЩ разработват ваксина срещу вируса и България ще е сред първите страни, с които ще я споделят. Българският министър-председател поиска комплекти за тестове по метода PCR.

Бойко Борисов и Майк Помпео бяха единодушни, че всички страни са длъжни да продължат борбата с пандемията чрез взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението. “Всяка държава има свои опит и знания, но ако споделяме заедно ефективните мерки ще се справим по-бързо в битката с пандемията“, заяви още премиерът Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
1
 
! Отговори
Н.Т Попов преди 4 години
Вирусът Лакомия и Вирусът Простотия отдавна въллува в БСП. И няма ваксина.
69
0
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 4 години
Всичко се плаща на този свят, и за руския газ си плащаме, така че и за ваксини ще си плащаме. Няма как да искаш да ти я подарят. Само фанатичният ти мозък може да иска да е безплатна, по идеологически заблуди и препоръки.
68
1
 
6
 
! Отговори
Разговора им е бил, преди 4 години
ваксината им да се изпробва върху българите, Боко му ги предлага безплатно. Вече са в кошарата, остава докторите да минат по къщите, навремето така ваксинираха кокошките по домовете.
67
0
 
7
 
! Отговори
Сега е момента преди 4 години
САЩ да ни клекне! Да изпратим Боко да отиде и спаси САЩ с тотална карантина за два месеца. След това със САЩ е свършено!
66
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братята американци ще спасят света отново и от тази червена чума
65
1
 
7
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
И след този разказ Помпео се е смял с часове !
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същата хибридка се размотава и в другите краварски колонии. Днес я засякох и в полски новинарски сайт. Явно от американското посолство пускат една и съща хибридка в различните страни като само променят името на страната - я обещал на България, я на Полша, я на Украйна....
63
4
 
11
 
! Отговори
бай х преди 4 години
САЩ разработват ваксина срещу вируса и България ще е сред първите страни, с които ще я споделят..... или продадат , какво стана с платените ретро самолети ? 2025 година ? 2030 година ?... или направо за авио музея
62
2
 
9
 
! Отговори
турчина преди 4 години
хахахааха,голям смях падна с тази новина
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи се очертава още един заем от няколко милиарда за да си купим и ваксини....
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега Помпи се хвали пред всички американски телевизии: Биби от Боколандия прояви интерес към ваксините ни
59
3
 
13
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Хайде честито! Българската експериментална мишка ще се радва първа на новата хамериканска ваксина. Какъв ли коктейл са ни забъркали нашите партньори. Про- ваксърите моля първи на опашката! Анти- ваксърите, вие ако искате.
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И откъде е сигурен Помпео, че точна САЩ първи ще открият ваксината, та така щедро я раздава.
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До:STRANDJATAДжен.дър, къде е интимния ти парньор Тонката, или е отишъл на прайда с Бочко Тиквата?
56
2
 
4
 
! Отговори
Time Traveler преди 4 години
В следващата пандемия повечето починали хора ще са тези без импланти за предаване на жизнени данни. И ще са милиони.. Ще видите.
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Помпео дали знае, че е разговарял с Боко. И още,нашичкият как разбра,че е разговарял точно с Помпео.
54
5
 
17
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
И на какъв език са си говорили, че тоя селя.ндур дори не знае български правилно?! Как ще преведат Пунта-мара, Шменти-капели и Тадуф-тадуф, съжалявам преводачите за махленския изказ на Барба Ганьос. Единствения "премиер" в света който не говори поне един чужд език, просто една голяма Тиква която може да послужи единствено за краварския Хелоуин!
53
5
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
След провала на България последните единадесет години никой не вярва в бъдещето на ПРЕДАТЕЛЯ ОТ БАНКЯ.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименС о р о с нали вдигаше бунтове срещу Тръмп,е и?Държавата им е много здрава,не може да се правят такива изпълнения.
51
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както обикновено, банкянския неудачник пак е бил в поза партер. Така беше и при любовника му Султан Ердоган, на четири очи на "работна" вечеря. Няма такъв гъзо.лизец като тоя нарцис!