Депутатите от ГЕРБ дават 1/3 от заплатите си за борба с COVID-19

Парите ще бъдат насочени към избирателните им райони
122
Депутатите от ГЕРБ дават 1/3 от заплатите си за борба с COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от ГЕРБ ще даряват 1/3 от своите заплати за различни дейности в своите избирателни райони. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните населени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата.

Още по темата
От управляващата партия призовават народните представители и от останалите парламентарно представени партии да последват примера им и също да се включат в кампанията по даряване на средства за борба с вируса.

"Ние вярваме, че в такива тежки моменти народните избраници трябва да дадат личен пример и да загърбят своите политически предпочитания и конфликти. Само ако сме единни можем да изпратим силен сигнал към българските граждани за нуждата от солидарност и отговорност в тези дни на изпитание. Редица лечебни заведения, хора в затруднено положение и граждани, борещи се на първа линия срещу заразата, днес имат нужда от нашата помощ. Последвайте нашия пример и нека да докажем, че заслужаваме доверието на хората", заявиха народните представители от ГЕРБ.

В рамките на седмица партията е дарила 200 000 лв. за борба с COVID-19, се посочва в съобщението.

100 000 лв. от тях са били събрани от месечните възнаграждения на депутатите и са били преведени на специално разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация. Отново на тази сметка, по разпореждане на премиера Бойко Борисов, са били преведени още 100 000 лв. от държавната субсидия на партията.

Лични дарения непрекъснато правят и общинските съветници от партията, както и структурите на ГЕРБ във всички точки на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да си ги намалите на 50 процента,вземете пример от Албания,тази алчност ще ви изяде празните ви глави!!!
97
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Защо не споменете за увеличението на депутатските заплати което влезе в сила от вчера. МРЪСНИ ЛИЦЕМЕРИ
96
0
 
1
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 4 години
Барба Ганъос гледа като мишка у брашно ,защото знае, че му е изпята песента! Бизнеса който го подкрепи и издигна ,сега фалира .Ако и след ковид 19 тези същите пак го подкрепят значи са наистина де/би/ли. Такова тъ. по парче не трябва дори до пост щеф охрана да се назначава! Обясниха му висшисти вирусолози, че този вирус се предотратява с пълна държавна изолация - граници, летища ,влакове , намиране навсеки по летищните списъци кой кога се върнал и дали е заразен .Ама не ,нашия Ганъос бори вирус с глоби и данъци и заплахи над гражданите .
95
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
За всяко открадното милионче, даряват левче. Ау-у-у колко много.
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората твоите дарения на партията не ги вълнува.Нали Банките щяха да дадат ясен отговор и поиска време до сряда за да излезеш с решение за икономическите и социални мерки.Толкова ли бързо забрави.
93
0
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
е , кво са няколко милиона са....
92
1
 
9
 
! Отговори
Няма фъндък преди 4 години
СМЕШНИЦИ
91
1
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Що не си оставят само минималната заплата ??? Другите да даряват ???
90
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тоест,това увеличение което си гласуваха към заплатите,"решиха" да го "дарят предизборно" за българина? Абе ейййй тарикати! Що не го "дарихте" Преди да ги увеличите? Пиар Пиар И пал пиар на партията Ти и теб самият др Борисов! Пътници стеее! Още не го вдявате сякаш!!!!
89
0
 
5
 
! Отговори
АГЕНТ 007 преди 4 години
ПРАВЯТ СЕ ДАРЕНИЯ ОТ ГЕРБ НА ОБЩИНИ С КМЕТОВЕ НА ГЕРБ --С ОБЩА БАНИЦА --НА СВОИТЕ
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако мислите да градите икономика със феодални строителни фирми, вец-ове и фотоволтаици на ваши хора, кръчми, презастрояване, хранителни магазинчета със спекулативни разнилики в цените, частни кабинетчета със сто процента надценка на лекарства, аптеки с безобразни печалби, безобразни цени на ток, парно, вода, БАНИЧАРКИ$ДЖИПОВЕ.Закъсали сте я, ама сериозно.
87
0
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Абе кой въобще дарява,алооо,четете парите за матриала(в своите избирателни района),много кухи *** да пази господ.
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали ги увеличихте, избихте си 400 лв на депутат.Заплатата ви трябва да е 1400 лв, без бонуси за Комисии, без частни шофьори, и куп привилегии.Ама откъде у вас морал и достойнство.Защо не намалихте заплатите с 50%, както в Албания?Защо не плащате на всички пълни заплати, както в Русия?Защо държавните болници са Търговски дружества.Кога ще намалите цените на бензин, гок, парно.Газ намаления 50%, барел петрол 20%, със 200% трябва да има намаление на цени.
85
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Разбирам..Благодаря. Ако не подпиша , следва че те могат да ме уволнят дисциплинарно и да не получа никакви пари. В този случай...добре са си изиграли картите.
84
1
 
2
 
! Отговори
бивш студент преди 4 години
Не подписваш по взаимно. Това ти е оспорването. Ако подпишеш няма какво да оспориш
83
0
 
2
 
! Отговори
до87 преди 4 години
Никой не може да те накара по взаимно съгласие, ако не си съгласен. Просто не подписваш молбата.
82
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Може ли някой да ми обясни, че нещо не ми е ясно. Въпреки карантина и наложените мерки, даден ресторант работи с витрина, а не с доставки до дома. Решението е да се работи...без да има някакви предприети мерки с риск обслужване на клиенти или съкращение по взаимно съгласие, защото фирмата се води работеща....осигурявано на минимална работна заплата, което означава, че обезщетението на борсата е 189лв. Мога ли да оспорвам съкращението да не е по взаимно съгласие. Благодаря.
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво бсп, дпс ,герб и така натътък ,всички са деца на комунисти и са персонал на държавна сигурност? Няма разлика, всички работят против интересите на държавата .
80
0
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
бойчето ще им плати от вдигнатата партийна субсидия от ТИКВАТА по желание на НИНОВА от 1 ...на 8 народни лева .
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заплата?! Хаха тия не разчитат на заплата. Що не дарят "порциите" дето вземат под масата?