Промяна: Държавата ще поема и част от осигуровките по схемата 60 на 40

Глобата за разходка в парка ще е 300 лв., за второ нарушение - 1000 лв.
Обновена: 5 апр 2020 17:53 | 5 апр 2020 17:29, Анисия Иванова
122
Промяна: Държавата ще поема и част от осигуровките по схемата 60 на 40
Снимка: БГНЕС

Бюджетната комисия в НС прие предложение на Йордан Цонев, така държавата, освен 60%, ще заплати и осигуровките, така че сега схемата ще бъде наистина 60/40. Това заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова след днешното заседание на бюджетната комисия на НС, съобщи Нова тв.

Още по темата

"Решихме в бюджетната комисия да се съобразим с исканията на бизнеса. Освен прилагане на мярката 60 на 40 за бизнеса, държавата, освен тези 60%, ще заплати и осигуровките, които се дължат от работодателя. Т.е. схемата няма да е 70 на 30, а ще бъде наистина 60 на 40. Смятам че можем да поемем този допълнителен разход“. Това заяви след заседание на бюджетната комисия нейният председател Менда Стоянова.

Ще се поемат само вноските на работодателя - личната остава за служителя, каза още тя.

"Смятам, че при тази ситуация може да поемем този допълнителен разход от тези милиард и половина във фонд "Безработица". Това значително подобрява мярката и дава възможност на повече работодатели да се възползват", уточни тя.

"Освен това може да се взема безлихвен кредит от 1500 лв на месец, срок на погасяване – 10-годишен. От това може да се възползват всички самоосигуряващи се лица", добави тя.

"Приехме и текст всички общини да редуцират или освободят от наеми или такси за ползване - тротоарно и т. н., своите наематели за срока на извънредното положение", каза Менда Стоянова.

"При забавяне на плащанията по кредити и лизинг – няма да се начисляват лихви", съобщи председателят на бюджетната комисия.

Тя заяви, че предложението за редуциране на глобите също е било прието. „То ще се отнася за другите мерки извън нарушението на мярката за карантина. Там глобата остава 5000 лв. Една разходка в парка ще струва на този, който бъде хванат, 300 лв. При повторно нарушение глобата ще бъде 1000 лв.“, каза още Стоянова.

Тя заяви и че се спира изплащането на субсидиите на политическите партии за периода на извънредно положение, а парите ще се използват само за борба с коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
3
 
! Отговори
Слабоумов преди 4 години
Баба Мента,свекървата на нашето време,колкото и да е зла и обръща седалището си в различни посоки.Като види "д.....я" дава на заден ход.Тази не й пука как живеят нейните акрани днес.Тя гледа се хареса на Борисов,който е на същото мнение.Голяма далавера се задава след като отмине епидемията.Ушите на нашеницът свикнаха да приемат,че за злото което ни сполетя ще трябват милиони,затова Гораноулу подсказа в едно интервю,че може да се наложи да вземем заем от десет милиарда за да "спасим" "НАРОДА"!?
104
0
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Силно пропагандираното 60/40 е провали като мерките на парвителството! Хората вече са уволнени! 1 месец след обявяване на извънредно положение, те теръпва правят схеми! Всички мерки са за едрия бизнес! Няма нито една мярка за работниците! Да теглели заеми, които - след като са безработни - да плащат.... Ама нямало лихви! Ама вноските си текат! И в момента, в който падне извънредното положение, банките ще си ги искат накуп!
103
0
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Няма как да ме накарат да платя на някой 1ст. без да е работил. Няма да стане да вадя готови пари от джоба /400-500лв. на месец на човек/ за кефа на Горанов и Боко. Да им плащат от бюрото, за какво съм внасял осигуровки?!? Малко, но от сърце. От къде мислите се е натрупала на Боко мазнинката? :))))))))))))))))))))))))))))))
102
1
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
лелче верно ли с Горанов не знаехте за двойните тарифи по които плаща данъци Божков,не че е плащал,ама вие му ги приехте,вашата администрация мачкаше конкурентите му,замазаните данъчни верно ли не ги виждахте с министрото..или си делкахте..дължи един милиард данъци и не го видяхте удобно...ама Шипка ви виновна..Връх Чудовен..е казал дядо Вазов,за един авер питам..иска да прави лотария..позор...фашизъм
101
1
 
6
 
! Отговори
Оле мамо преди 4 години
тая е по-грозна и от чумата.ужас.да се скрие някъде,че плаши малките деца.
100
0
 
9
 
! Отговори
да изметем мухобойко преди 4 години
да изметем мухобойко
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Промяна,да ще има ! Бойко си отива , на топло в ... Барселона къща ,млада жена и много пара Всичко може да се промени ,зависи от нас
98
2
 
12
 
! Отговори
муньо преди 4 години
е сега вече се видя Герб какви некъдърници са лъснаха
97
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЪРЖАВАТА КАКТО И ДА ШМЕКЕРУВА НЕ МОЖЕ ДА НАКАРА ТАРИКАТИТЕ ТЪИ НАРЕЧЕНИТЕ ПСЕВДОБИЗНЕСМЕНИ ДА СЕ ХВАНАТ В КАПАНА С ФАЛШИВО СИРЕНЦЕ
96
3
 
10
 
! Отговори
кара.канчева преди 4 години
защо променят такава гордост за тиквата ? мярката МУ 60:40
95
3
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
НАРОД ДАЛ МИЛИАРДИ НА ПЕНТАГОНА ЗА НАРИСУВАНИ САМОЛЕТИ НЕ СЕ ПЛАШИ ОТ ВИРоСИТЕ НА ВИЕТНАМСКИ ПЕКИН !!!
94
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еи тая неграмотна алчна лелка вярваите ми ще гътне герб
93
3
 
9
 
! Отговори
Мишок преди 4 години
За така наречената "държава" незнам, вероятно почти нищо няма да поеме. Ама ние обикновените хорица ще Го "поемем" това е сигурно....
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Аууу - ащо държавата го е допуснала това,аз знам ,вие знаете...Не знаем. Осветли ни по въпроса как държавата се е възползвала от сивата икономика?Напротив, сега държавата, както и нормалните хора в нея, има шанс да се отърве от проявите циганщина сред трудовите маси.
91
1
 
16
 
! Отговори
Аууу преди 4 години
Работодателите давали на работниците под масата и сега работника да му мисли....а защо държавата го е допуснала това,аз знам ,вие знаете ,само тоя дето трябва да не го допуска не знаел..... А който е работил при частник знае как е,като не искаш ,ще дойде друг,който иска..
90
1
 
13
 
! Отговори
Бай Тодор преди 4 години
Абе мишоци прости/не искам да обиждам никого/Те това,ко ще стане са го мислили и сметнали.. Според мен, ше стане като едно време "на ти 500 лева, ако искаш на портала чакат другите мишки....."
89
1
 
9
 
! Отговори
кара.канчева преди 4 години
проба/грешкаако не мине се променя е ако мине гадно крадене
88
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Тия от Боковата Хунта станаха за смях..Няма техен напън,който да НЕ е бил променян няколкократно в последствие и то в разстояние на денонощие,или дори часове.Как не ги е срам изобщо да се натискат за работа,която ЯВНО НЕ ИМ Е РАБОТА?!Ако не бяха ФАКТОРИ в държавата,разбираемо е-мерака за парите,но те са на най-отговорните места !!!!Просто е недопустима такава некадърност!...Не става само с "Йес,бос!"
87
3
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ЖАЛКА ГЕРБЕРСКА НЕКАДЪРНА.....*** ....
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази жена е вредна за България и за Герб.повече от Цв.Цв.