Властта предлагала на хората само кредити и дългове

БСП с остри критики срещу актуализацията на бюджета
75
Властта предлагала на хората само кредити и дългове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Масовото изпращане на хиляди хора на трудовата борса е загуба за всички, смята Крум Зарков от БСП.

"В бюджета са заложени три вида мерки. Единствената, която касае някаква помощ, е тази за 60/40, но тя не сработва. Останалото са кредити и дълг. Оспорваме философията на дълга, която е буферна. Предлагаме да се разбере кой от каква помощ има нужда и ако не можем да я задоволим, тогава да поискаме заем. Очаквахме този бюджет да преначертае приоритетите на правителството“, коментира той пред БНР Крум Зарков.

Още по темата

Социалистът припомни, че от БСП още отначалото са се противопоставили на фалшивата дилема дали да сме здрави, или бедни.

"Ако искаме ефективна карантина, трябва да направим така, че хората, останали без доход, да получат минималния такъв, това също е свързано със здравето... Хората ще бъда принудени да излязат, за да търсят своето препитание“,  посочи той.

Зарков подчерта, че в парламента ще постигнат съгласие за диференциране на размера на глобите.

"Но трябва да подчертаем, че не става само с метода на тоягата. Трябват ни мерки, които показват солидарността на държавата спрямо най-уязвимите“,  предупреди левият депутат.

Крум Зарков посочи, че извънредното положение не трябва да позволява заграбване на ресурс и власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, какво предлагат Грипена, Фалита /1 долар =3000лв и Импекса??? Светло бъдеще....и по "цял един лев за пенсионерите" според масларката - като при правителството на БСП??? Не, благодаря, по добре коронавируса, от колкото соцвируса.
55
2
 
0
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Те го напинят изотзадзе то си мисли че ака,що е то.
54
2
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Оказа се, че схемата 60/40 не работи и вече от ГЕРБ правят първата поправка - държавата ще плаща и осигуровката на работодателя. ГЕРБ винаги работи по схемата проба-грешка. Лошото е, че доста хора ще си загубят работата докато Бойко и гербаджиите си оправят схемите.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как са банките? Реализират ли печалба? Реализират, я. Не съм чул българска банка да е на загуба, винаги има клиенти, които да платят масрафа на всички тарикати.
52
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
много *** народ !Бъдете здрави и щасливи !
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
взимането на кредит те превръща във васал на този,който ти го дава,и той ти определя правилата,иначе може да го направи изискуем на момента и да ти вземе всичко,дето имаш.Банките са най-мръсните капиталисти,при тях няма човечност или някакви отстъпки,ако си в затруднение,при тях има само печалба и ако те усетят,че си в затруднение,направо те смачкват използвайки ситуацията в техен интерес.За съжаление принудиха парите на целия свят да минават през тях,и заплати и сделки,% от всичко взимат
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вземеш кредит е най ама най-заробващото нещо, което никога не бих направил! Не случайно някога приканваха хората да правят влогове, а сега кредити се предлагат на път и под път! Зapoбване му е майката :(((((
49
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дедо виТи ли ще ги дадеш тези пари или аз ще трябва да ги плащам до живот с моите данъци?За комунистите парите растат по дърветата.
48
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ако бях на мястото на Бойко щях да дам властта на Корнелия за да вкара България в поредната национална катастрофа. После управлението на ГЕРБ ще бъде гарантирано за още 20 години.
47
6
 
20
 
! Отговори
Забелязях че преди 4 години
Нинова с маска е по-хубава.
46
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Курицата /кокошка на руски/ предлага Пари от собствения си джоб и джоба на бсп Олигарсите ! Всички щели да си дарят хотелите яхтите бенлитата спестяванията в офшорки -Ей така се прави !
45
12
 
48
 
! Отговори
дедо ви преди 4 години
Ако сме държава(ама не сме) ,правителството ще отпуска по 50 лв на ден на човек за да си покрива основните нужди поне докато трае това положение. Да ама ,дедовия! Предлагат ни заеми за да забочлеем за години после и да сме роби на банката ако оцелеем..
44
8
 
28
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Комунистите са прави. Но какво предлагат червените бабки в замяна?
43
20
 
26
 
! Отговори
Vip преди 4 години
Корни и компания лесно раздават парите на другите в случая на данъкоплатеца. А същевременно са против тегленето на кредит, а знаят, че бюджета ще излезе на червено... Ясно е че всичко, което приказват е див популизъм целящ не да помогнат в тези тежки времена, а опит за извличане на политически дивиденти..
42
8
 
22
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Родната милиция сега граби с пълни шепи.Няма да излизам ще взема кредит щот не съм на работа държавата ще вземе кредит дето трябва аз пак да го плащам милиционерите ще ме пазят да не ходя на работа милиционерите ще вземат парите.....накрая ми е вътре за много години...чудо...
41
23
 
14
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Абе тоя Крумчо /зарчето/, защо не взе да открие някоя фирма и да намери работа на тия хора?Сега работната ръка ще е доста евтина и ще има голяма печалба!!А и по този начин ще докаже загрижеността на бсп за хората!!!Айде минусите са за ваша сметка!Стоите си в къщи не пишете глупости и ще бъдете Здрави!!!
40
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път се убеждавам, че всички депутати са на много тежки наркотици. В някакъв измислен техен си свят си живеят.
39
23
 
25
 
! Отговори
Щщщ преди 4 години
Добре, че Бойко не действа като на запад, иначе при хиляди умрели, ще му разгонят фамилията. Железни мерки и точка.
38
30
 
26
 
! Отговори
Ттт преди 4 години
Ако сега има избори, Баце ще спечели над 70%.
37
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи сме пристигнали при НСР - работете, теглете кредити и гледайте телевизия, после 2 метра под Земята ако не ви гепи Короната. Съсипахте я тя държава.