Отварят тераси на заведения, басейни, шофьорските курсове се възобновяват

Позволява се и индивидуалният спортг
Обновена: 3 май 2020 11:48 | 3 май 2020 11:41, Александър Попов
407
Отварят тераси на заведения, басейни, шофьорските курсове се възобновяват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Инструктурите на сухоземен и морски транспорт могат да работят от утре, заяви на брифинг в Министерския съвет Бойко Борисов. Трябва обаче да се спазват мерките, да се извършва дезинфекция.

Индивидуалният спорт на открито при определен ред и дисциплина. Но не състезания - става въпрос за бягане по писти и в паркове, тенис на корт. Лично ген. Мутафчийски настоя и за плувните басейни. Там мерките трябва да бъдат не само в басейните, но и в съблекалнята.

Още по темата
Третото, по което нямахме разминавания е, да бъдат отворени терасите на открито в заведенията. Допълнително ще бъдат описани мерките, които трябва да се спазват.

Абсолютно единомислие има за КПП-тата. Считаме, че изиграха много важна роля. Считам, че след Гергьовден ще можем да ги свалим. Ако съумеем като общество да спазваме правилата, ще спестим работата на 11 500 души от полицията, каза Борисов.

За детските градини и яслите не е постигнато единомислие. Защото децата биха поставили под риск учители и възрастни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Дано да се размине всичко, и вирусът просто да изчезне, но дистанцията трябва да продължи да се спазва винаги.
346
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу шайката на мутрите!Оставка!
345
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
99 000 без работа, но в просветата мислят за ваканцията на персонала, нямам предвид учениците, те са още деца, но за персонала мярката е премината.
344
3
 
13
 
! Отговори
2loop преди 3 години
Заведение отваря маси, навън около 40 души,при всички спазвани на мерките на РЗИ и НОЩ. Изведнъж руква дъжд из ведро.Пита се в задачата, къде отиват клиентите?
343
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако скоро не отворят градините ще се наложи да напусна работата си в здравеопазването"
342
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АМИ , ПРАВИЛНО! Като си написал с.Брестовица, че са подсетих за село Бреница, вино, гара, воденица, живота там е същински рай ха, ха, ха...
341
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УмноС ДВА ОТРИЦАТЕЛНИ ТЕСТА, ПАК В СЪЩАТА ГРАФА НА КОРОНАВИРУСА
340
5
 
10
 
! Отговори
Предлагам преди 3 години
Да сервират напитките в пластмасови чаши за еднократна употреба..Може да се помисли и за пластмасови чинии и прибори за еднократна употреба. Не е изискано, но намалява опасността от заразяване.
339
1
 
13
 
! Отговори
Заспал ТУЛУП преди 3 години
Ей са се събуждам!Кви е тая тиквена каша дето се е разпляскала под медиите?Не мога да си почистя монитора от семките!И мисирките са се изпокрили изплашени като след експлозия?!Ко стаа бе?
338
15
 
13
 
! Отговори
АБЕ , НЕМА УГОДИЯ .. преди 3 години
КАТО ИМА БОЛНИ ОТ КОВИД-19-----"ЗАЩО ИМА"/..Значи ГЕРБ , не са си свършили работата/...ха,ха,хааааааааааааа...КАТО НЕМА БОЛНИ ОТ КОВИД-19-----"ЗАЩО НЕМА"/Значи ГЕРБ ни лъжат и ни взимат "човешкити права"/...ха,ха,хааааааааааНАЙ-ДОБРЕ Е ...ДА СЕ НАТРЪШКАТЕ ДРУГАРИ И ДА МИРЯСАТЕ!ЛОШОТО Е --ЧЕ НИКОЙ НЕМА ДА ИСКА ДА ВИ КОПА....ЗА ДА НЕ ПРИФАНЕ!
337
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вожде Винету.Отваряй,махай КППта.Иначе отиваш пак на нов заем.Заем след заем и така се стига до излишък.Да може да се хвалиш.
336
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега набедените критикари са доволни, ще видим кой бил прав и кой крив след време. Само че, ако тръгнат към недобро нещата, да не почнете да зяете.
335
8
 
6
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ОТ ПОНЕДЕЛНИК , ПЪТЯТ КЪМ ОРЛАНДОВЦИ Е ОТВОРЕН И НЕМА КПП-та!ЗА БАНСКО, ВИДИН И БРЕСТОВИЦА --СЪЩО!АЙДЕ , ИМА ЛИ ЖЕЛАЕЩИ...??
334
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да се размине всичко, и вирусът просто да изчезне, това е най приемливия и добър вариант. Все още нищо не се знае. Има много зле ударени страни и такива в които вурусът е минал с минимални жертви. Факт. Историята ще покаже. Но дано да не се повтори същият сценарий както с Испанския грип от 1918 и медицината да си е взела поука. Втората и третата вълна есента и пролетта тогава са били кошмарни. Засега се насладете на слънцето, свободата и живота.
333
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е едно нещо и то все повече натъртва с значението си. Вируса промени начина ни на живот и вече нито медиите, нито разговорите ни с познати няма да ни накара да действаме без да се замислим дали необмислено не рискуваме. Горко на всички които чакат просто държавата да даде зелена светлина...защото вече няма болшинство, а малцинство и дори за тях ще е нужно време да превъзмогнат вече създадените предразсъдъци.
332
8
 
1
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Ще ви кажа един виц. Знаете ли защо след пандемията ще оцелеят само тъпите хора, защото всички умни знаят, че не могат да се разболеят от коронавирус. Така мисли този клоун Алиев. Той не би спечелил и състезание за ***, защото е много ***! По-добре да вземе пример от сънародниците си Андрий Шевченко и Сергей Ребров. Те явно осъзнават опасността", написа Радимов в социалните мрежи.
331
19
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Къде отивате селяни прости???Без ЕС и НАТО сте лесна хапка и плячка за Русия,Турция и Китай!!Това не е просто игра и театър, тука става въпрос за вашето бъдеще и на вашите деца!Тука става въпрос за интереси, икономически и финансови!Световната икономика не е това което си мислете ,и каквото става във вашия провинциален балкански град!Това е свръх битка на англосаксонския и китайски колос, хубавото е, че и Русия е в отбора на англоскаоснците, защото Китай им диша във врата учестено!Фил!ЦРУ
330
4
 
3
 
! Отговори
моч преди 3 години
До ПлъхъНа каскетите не е дадено да възприемат , осмислят и запаметят каквато и да било информация , при вас нещатата стават с яко набиване затова и никой няма да седне да ти отговаря.
329
2
 
2
 
! Отговори
тома неверни преди 3 години
Курсовите защо не разбрахме(нали са един до друг??),*** нали го сплашиха прани ***
328
2
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Бойко е добър,въпрос на време е да сподели с нацията всичко за вируса,просто няма да издържи да не се похвали дълго време,както и да посочи виновника.