Патриотите предлагат Закон за личния фалит на физически лица

Размерът на задълженията да е до 200 000 лева, уточни Александър Сиди
Обновена: 21 май 2020 22:18 | 21 май 2020 22:18, Красимир Ангелов
14

Нaрoднитe прeдcтaвитeли oт НФCБ и ВМРO прeдлaгaт прoeкт нa Зaкoн зa зaщитa нa физичecкитe лицa при нeплaтeжocпocoбнocт, c кoйтo ce cлaгa крaй нa "вeчния длъжник".

"В България има хора, които са вечни длъжници. Закупили са си жилище, не успяват да го изплащат, идва момент, в който това жилище се продава и остава още един дял на този длъжник, който хем няма жилище, хем има трудности с плащането си и той може цял живот да не излезе на светло в трудовия пазар", обясни депутатът от ВМРО Александър Сиди в "Денят ON AIR".

По думите му идеята е да се намери решение, с което този процес да спре в един момент.

Сиди допълни, че от "Обединени патриоти" искат да седнат с всички останали партии, да разгледат законопроекта им, всички да кажат къде би могло да има пропуски и после да подпишат закона, защото България имала нужда от него.

Общият размер на задълженията да е до 200 000 лева, уточни депутатът. За да попадне под закрила, лицето трябва да е неплатежоспособно и добросъвестно, уточняват вносителите.

Пред Bulgaria ON AIR Сиди бе категоричен, че няма съревнование в управляващата коалиция относно предложенията за антикризисни мерки.

"Почти всички мерки, които правителството изпълнява в момента, са по предложение на ВМРО. Добре е българските граждани да знаят кой какво работи в тези месеци. Диалогът между ГЕРБ и "Обединени патриоти" беше достатъчно добър", заяви Сиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11. И аз мисля ,че ще има вечноприщипан човечец.Нещо като полуклошар,като отношение.Друга тема е,че римляните за толкоз, пари ще сиживеят царски.Сиди,какъв е по народност.Няма либългари в този парламент???
11
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
демек ако си взема 200 хиляди през брачеда в банатка,обявя фалит...Народа ни ще ги плати...кво ли пък,то КТБ,Божков,санираха ви...ще се възползвам...докато има *** ще има и тарикати...трябва да има фалити...и милардери не произвеждащи нищо...усвояващи обществени фондове...демек вашите данъци...министъра на финансите кога в затвора...за Божков гейт????в САЩ поне 300 г. биха му лепнали...а тук нормално
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се търси отговорност от даващите кредити банкери. Пример: в чужбина получаваш кредит за жилище при проверка на банковата ти история за 5 -10 години назад, трябва да притежаваш сума гарантираща, че ще си плащаш кредита. В България всеки е добре дошъл за кредит и покупка на жилище, без да има пари като залог за покупката. Абсурдистан
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали си давате сметка какво е "личен фалит". Според мене това означава, че фалирате като личност и оттам нататък ставате един ***. Ако мислите, че ще ви опростят едни 200 хил лв и после пак ще вземете кредит и пак ще ви го опростят, силно се лъжете. След като фалирате като личност, ще имате право само на биологическо съществуване със силно орязани права. Така че по-добре не си го пожелавайте.
8
3
 
6
 
! Отговори
cherokkee преди 3 години
И какво като като има закон за личния фалит ? Ще цъфнете и вържете май ? Още повече ?
7
1
 
11
 
! Отговори
V преди 3 години
Пеевски фалира и булгартабак и лафка ,а пак раздава пари като на свадба .ОТ КЪДЕ ИМА ПАРИ ТОЗИ ??? Нали това са парите на КТБ ? боко тиквата му ги даде тия неща на Пеевски а Цветан Василев му даде парите .И след като фалира всички тия работи от къде има пари ??? Нали е фалирал ?Нали заради него фалира КТБ
6
1
 
17
 
! Отговори
Летя с колата преди 3 години
Преди 4-5 години имах кредит, за който с фирмата, в която работех, подписахме споразумение (или както се казва, не помня), че тя ще ми спира от заплатата въпросната сума и ще ги превежда в банката. Те ми спираха тази сума и мислих, че всичко е наред. Да ама не. След няколко месеца се оказа, че освен задълженията към банката, имам да плащам и неустойки. Пуснах жалба, но на фирмата нищо не направиха. Аз си платих всичко с глобите, двойно. Ей това е ненормална държава с ненормални управляващи!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много роми в цяла българия живеят в огромни палати без да имат официално никакви доходи,които "едва свързват двата края" а същевременно имат хиляди левове разходи на месец...не плащат ток,вода,данъци,много често къщите им са в ръцете на банки,но въпреки това те продължават да живеят в тях охолно и да трупат дългове.
4
1
 
15
 
! Отговори
Mda преди 3 години
До 1И кое точно са реализирали. Ама чакам примери. Щото с Герб си играят игрички. Предлагат нарочно добра идея. Обществото си казва -ей браво на тях. После разни групи работят 5 месеца върху идеята,на шестия я гласуват и не я приемат. Почват да и правят поправки и всичко се потулва. Просто временно си вдигат рейтинга.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е! Това не може да продължава така!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано, но банките нямат далавера от това и си плащат на подкупни депутати от години да не се променя нищо!
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, гордея се с ВМРО и ОП,досега само добри идеи дават и някои от тях реализират,желая им успех!