Ваучерите - знак на уважение към хората на първа линия

Намаляването на ДДС за туризма било добра стъпка
Обновена: 22 май 2020 22:26 | 22 май 2020 22:22, Екип на Bulgaria On Air
5

Предвиждат се ваучери за почивки на медицински лица, полицаи и служители, които са на първа линия в борбата срещу Ковид-19. Предложението е на НФСБ, а ваучерите ще важат и за 2021 г.

"Още на 25 март, тоест 10 дни след въвеждането на извънредното положение, ВМРО предложи пакет от мерки. В него беше фиксирано и нашето предложени ваучери за почивка да получат всички български граждани, за размера на този ваучер предложихме сума от 100 лв. Нещо, което е ясно насочено към подкрепа на българските граждани, както и подкрепа към най-тежко засегнатия сектор от тази криза - българският туризъм, който е в много силна конкуренция с туристическата индустрия в съседните държави", каза депутатът от ВМРО доц. д-р Милен Михов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че не са успели да постигнат разбирателство по пълната идея за ваучери, но не са се отказали да разговорят по темата.

"Ние искаме да постигнем съгласие. ВМРО работи по принципа на капката - последователно, неотклонно, с аргументи. Днешното гласуване за 9% данък за ресторантьорите е показателно, затова ние не искаме да налагаме и да поставяме условия. Това ще е отговор на труда, риска и усилията на волята, която положиха тези наши съграждани, работейки на първа линия. Това ще бъде в знак на уважение. Икономическият и финансовият аспект не трябва да го приемаме като някаква значителна сума, която натоварва бюджета или че държавата ще спечели, че ще бъдат в държавните бази", допълни той.

Доц. Михов подчерта, че това е морален отговор за положените усилия на тези хора, които се нуждаят от физическа и морална подкрепа.

"Не може да се каже, че не сме се разбрали с премиера. Постоянно се водят диалози и разговори. Нещата, които се случват, са в правилна посока. Колегите от опозицията говорят, че трябва плановост и програма, това звучи добре, но ако се върнем на 12 март ние ще видим, че живеехме в друг свят. Ситуацията е наистина извънредна със своята непредвидимост. Дори няма категоричен отговор от медиците дали тази епидемия си отива или затихва, и ще се появи ли втора вълна през есента", коментира още депутатът от ВМРО.

Михов подчерта, че дългосрочни и планови мерки да се градят за година, година и половина, е трудно.

"Затова мисля, че решението за ДДС-то е добра стъпка. Тази временна мярка е необходима, за да могат ресторантьорите да стартират отново, да поддържат едно добро обслужване. Скептичен съм, че цените ще бъдат намалени", допълни той.

Доц. Михов е на мнение, че българският книгоиздателски бизнес работи в изключително пазари условия и се справя много добре.

"Затова той трябва да бъде подкрепен и това не трябва да бъде временна мярка", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: туризъмДДСМилен Михов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Мизерия преди 3 години
Пълна гавра.Ваучери за ченгели и трохи за медиците.Агонията продължава.ЗАКРИВАЙ
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредна гавра с белите престилки. Господин за един ден.С купони и валчери като за безработни бездомници ли ще ги унижавате. Има ли някой да не знае какви пари получава един лекар където и да е по света и какъв статут има в обществото. Но какво може да се очаква в една държава управляваня от наследници да комунисти и партийни величия и един робски народ.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално държавата не знае какво да прави. Опитва да потуши нарастващото недоволство. 100 лв са подигравка.
2
0
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Също ще има и ваучери за хората на първа линия от НСО, който ни пазят!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква първа линия.Не ставайте смешни.Всичко беше медийна бутафория.За 2 месеца били умряло 100 човека.Ами то на ден в България умират средно по 500 човека.Отворете статистиката и не се оставяйте разни тарикати да ви правят на овце.