България с достъп до 15 млрд. евро по новия спасителен пакет на ЕК

Трябва да ги вложим в доходоносни проекти, обясни Андрей Новаков
Обновена: 28 май 2020 22:06 | 28 май 2020 22:06, Красимир Ангелов
23

Нов фонд ще възстановява икономиката на ЕС, а колко ще получи България?

Има традиционен бюджет, от който България получава средства от еврофондовете и той няма общо с COVID-19. По обичайните оперативни програми ние очакваме да получим повече пари. Друго е новият спасителен пакет - от него се очава да получим около 15 млрд. евро, България ще има достъп то тях. Това каза за "Денят ON AIR" евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков.

Още по темата
"Ако тези пари влязат у нас, имам надежда, че ще преодолеем кризата", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Тези средства - обясни той - трябва да бъдат вложени в доходоносни проекти. Насърчаване на икономиката и разкриване на работни места са основни цели.

"Погасяването ще започне след около десетина години", подчерта Новаков.

Според него няма хипотеза, според която една държава да плаща дълговете на друга. Нарастващият национализъм донякъде е причина за това да боксува бюджета на ЕК. Той припомни, че страната ни получава 4-5 пъти повече средства, отколкото внася.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Завинаги РОБИТова за съжаление е факт. Умните и образованите Българи емигрират Западна Европа и просто няма кой в България да движи нещата напред. Ако стартираш бизнес по-сложен от кафене е трудно да намериш кой да работи в него. Правят се, че ни помагат обаче всъщност "помагат" със заеми с които да купуваме тяхна продукция - т.е. помпат тяхната икономика. Построихме магистрали които ще бъдат трошени от турски тирове които ще транспортират немски фолксвагени от Измир. Ето така работи ЕС.
16
0
 
5
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 3 години
Дяволът ни изкушава.Европейските банки са претъпкани с пари и чакат лaпни-шарани да си ги пласират, защото сега банките плащат за съхранение, има отрицателна лихва. Това не е план за спасяване на държавите, а план за обогатяване на банките!!!!!!!!!
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идат 6 милиарда евро за яко крадене от Хунтата на Боко Тиквата! С тях ще бъде донакупена и всичката опозиция, барабар с новите проекти всичките патерици на герб, които засега загряват извън пистата. Властта на Хунтата ще бъде сменена с уж нови мутри. Аре, бегайте на море в Гърция, че да не се минете. А! И да не забравите да вземете и любимеца си льотчика, дето тъй му премина световната слава, като катър без история.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията в България - това са ГЕРБ+ВМРО - те управляват и са ортаци в разграбването на Държавата, за което един ден, когато паднат от власт ще бъдат съдени и вкарани в затвора, заедно с прислужниците им Цацаров у Гешев.
13
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Мъка, много мъка е налегнала цоциалистите!Разглезените буржоа ще дават пари, а правителството не е наше. Друго е Орешарски да е премиер, или поне Румен Грипенов да беше назначил служебно правителство, та да се облажим. И пари за телевизията на БСП щеше да има, и нашите другари щяха да захлебят.... А сега само ще гледаме и ще подсмърчаме, бършейки сополите в ръкава... Мъка, мъкааааа!
12
2
 
2
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Какво значи достъп?Да ги гледаме и да ги миришем ли?Тези пари ще се напечатат без покритие, тоест, ще бъдат откраднати от джоба ни.
11
0
 
3
 
! Отговори
stamen преди 3 години
И от къде ЕК има тези пари, за да ги раздава? Напечатва ги. Ако така можеше да се реши проблема, то тогава да премахнем валутния борд и да си напечатаме и ние пари, колкото си искаме. И готово. Защо да влизаме в ERM II? Тези хора защо не кажат ясно, че СПЕСТЕНИ ПАРИ НЯМА. И ЧЕ ТЕЗИ ПАРИ, КОИТО ЩЕ РАЗДАВАТ СЕ НАРИЧАТ ИНФЛАЦИЯ? Много икономисти, обаче това май не го знаят.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕК е същата комуниска мафия като Сесере.
9
0
 
6
 
! Отговори
V преди 3 години
Ако да речем сме останали 6 милиона .Се падат по 2500 ? на човек. или по 5 000 лв .Аз ако съм ще ги дам на хората .И без тва техните пари са обезценили за да ги напечатат
8
0
 
2
 
! Отговори
Пном Пен преди 3 години
То пакет-ажа ясен,ама кой ша го връща
7
1
 
4
 
! Отговори
Реви зоро преди 3 години
Ся Пееф ски ще си поръча на ББ голяма порция от тия.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей сига като дойдат паричките ще почнат и поръчките по проектчетата на нашите хора, ще има и за вилички, пътечки, магистралки, ще има парички, но няма да за всички.
5
0
 
1
 
! Отговори
за мен няма нищо преди 3 години
НО замислят такива като мен да ги връщат ,ама ще е малко трудно....
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нии теглихме ли 10млрд.В.Д.?Абе те за това ли вдигат пенсиите с няколко хляба.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оп...още една виличка в Барселоната!
2
0
 
9
 
! Отговори
Мис потни прашки преди 3 години
Знаех си аз, че ще огрее слънце и на мойта нива. Пак.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво от това ?Обикновените хора нищо няма да видят от тия пари. мафията герб пак ще ги открадне.