Дончев с прогноза: Не мисля, че Красимир Живков ще остане на поста си

Скоро ще чуем позицията на Борисов по казуса, заяви вицепремиерът
29 май 2020 14:50, Красимир Ангелов
55
Дончев с прогноза: Не мисля, че Красимир Живков ще остане на поста си
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста си, прогнозира вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с ареста на заместник-министъра на околната среда.

"Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт – той трябва да бъде отстранен", подчерта Дончев в интервю пред БНР и продължи: "Щом има данни за извършени престъпления, били те и от висши държавни чиновници, трябва да бъдат взети мерки".

Още по темата
На въпрос от коя квота е Живков в Министерството на околната страна и водите, Дончев отговори, че не знае, но беше категоричен, че не е инсталиран от бизнеса като заместник-министър, а е предложен от някоя от политическите сили.

"Ако държавата оказва подкрепа на някой вид бизнес, това се прави по уредения в закона ред, т.е. предоставя се безвъзмездно финансиране, променя се законодателството, но друга държавна подкрепа не съществува и не би трябвало да съществува, това е нерегламентирана подкрепа", коментира Дончев по повод съмненията за подкрепа на Живков към бизнеса с отпадъци у нас.

Вицепремиерът изказа предположение, че скоро ще чуем и позицията на премиера Бойко Борисов по казуса.

Томислав Дончев коментира и спора за данъците и данъчния модел като подчерта, че е несправедливо хората, които получават по-големи приходи, да бъдат наказвани за това. "Те и в режим на плосък данък плащат повече", заяви Дончев и посочи, че според него няма нужда от промяна на данъчния модел.

"В годините назад тази система, с някои леки корекции, е доказала, че работи. В благоприятни години стимулира икономическия растеж и чуждестранните инвестиции. Има максима, че "ако нещо работи, не го пипай". Според мен тук експерименти не трябва да бъдат правени", категоричен беше вицепремиерът.

Решението за намаляване на ДДС за ресторантьорите Дончев определи като "спорно" и взето след много спорове.

"Аз бях против, защото дава шанс за рестартиране на дебата за промяна на данъчната система и лавинообразни искове за диференцирани ставки по ДДС за различни видове стоки и браншове", обясни той и уточни, че това е временна мярка за подпомагане на ресторантьорския бизнес.

Вицепремиерът бе категоричен още, че мярката "60 на 40" работи.

"Това го доказва интересът към нея. Тази мярка ще работи толкова, колкото е необходимо. На първо време - до месец септември, защото подозираме, че икономическите трудности след пандемията тепърва предстоят", каза Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
Калинката Живков преди 3 години
Зам. министърът Живков е типична гербаджийска калинка. Историк по образование, а назначен като зам. Министър в хранилката, наречена Министерство на екологията и водите. И разрешавал внос на отпадъци, които изобщо не е трябвало да влизат в страната, разпределял ги по фирми, така че накрая да ги преработят фирмите на наши хора и да направят милиони. А рушвета е пращал нагоре.Но Ревизоро не знаел нищо и даже добре работел с него.
50
0
 
4
 
! Отговори
Хранилка от Бойко преди 3 години
Министерството на екологията и водите се оказва хранилка за корумпирани "патриоти", дадена им от Бойко.. Първи изгърмя Нено Димов, а сега и Крсимир Желязков. Бойко и на него ще подаде оставката, но ще дойде друг по същата схема.Очаквам след това да излезе по телевизията Красимир Каракачанов и да каже, че всъщност Желязков бил много достоен човек. В дръги случаи се казва също, че оставката му била "морален акт", но когато някой я подава от следствения арест, това някак си не звучи убедително.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Непоносима гадна мутра си.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти ще останеш ли?
47
0
 
0
 
! Отговори
ЕЕЕХ преди 3 години
*** внесли незаконно , заместник-министъра май излезе соц.елемент , бизнесмените и те . Каква изненада какви да са? Голяма алчност.
46
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 3 години
Разбойници! За пари замърсиха въздуха , земята , водата! В затвора до живот !
45
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краси Живков е светец! Създател на втория по големина манастирски комплекс в България! За каква оставка бълнувате, о , Неразумний....
44
2
 
4
 
! Отговори
? преди 3 години
До 1Комунистите умряха. Най-тъпите продължават да ги споменават.
43
0
 
3
 
! Отговори
Тъп преди 3 години
Кокала е един. Кучетата са много. Сдавиха се. По-силните спечелиха.
42
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-20, най-малко 1000 пъти съм писал,че бивши комунисти,малко бременна жена няма.
41
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Гарантирано от ГЕРБ,защо се чудиш,след като,пожарникар е премиер,защо историк,да не е еколог.
40
0
 
8
 
! Отговори
Наш човек а? преди 3 години
Къща за милион лева?държавен служител!? Къде са службите НАП?
39
0
 
11
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРБ преди 3 години
Историк а зам.министър на екологията?!класическа калинка, назначена да граби и *** пълно е с тях в всички министерства...
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОтидоха да търсят ритона.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А братята още ли са в ареста или отидоха на гости на Божков
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що да не остане ако има какво да се краде ощеВсе пак си отива по верижна реакция краднатотоСпирате бизнеса на толкова хора
35
4
 
6
 
! Отговори
Безмозо преди 3 години
До ЗозоНикой не иска бсп.Но от всички кумунистически режими,герп са най-зловещите.Или поне не по-малко.
34
5
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До е иВажното е БСП да са извън властта. Боко ако иска и той да се такова в гз. Ама млати яко БСП-то, това е важното :))))))))))))))))))))))))))))
33
1
 
4
 
! Отговори
Гуор преди 3 години
На снимката великия интекектуален гений Одерус Урунгус от планетата Скъмдогия!
32
1
 
8
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Дончев, а какво мислиш, ако изобщо го можеш мисленето, за Бойко Борисов. Нали той назначава и уволнява министрите и техните заместници. Колко още от тях трябва да арестуват, за да разбереш, че са престъпници ?