Емил Димитров отказа да коментира ареста на Живков

Министърът съдействал на прокуратурата
29 май 2020 09:19, Петя Славова
14
Емил Димитров отказа да коментира ареста на Живков
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не мога да коментирам ареста на заместник-министъра на околната среда и водите. Аз помогнах за всичко, което поиска от мен прокуратурата вчера", заяви пред Нова тв министър Емил Димитров.

"В Министерството аз имам правото да уволнявам, а не заместник-министърът. Уволненията се извършат от мен и на регионалните структури - директорите. Техният състав обаче се уволнява по места от директорите", добави министърът на околната среда и водите.

Още по темата

"Попитах дали има уволнения в структурата с отпадъците и се оказа, че има – една жена, миналата година, която се е справяла слабо с дейността си. Тя обаче не е отговаряла за тези неща", коментира Димитров.

Той каза още, че при него не е идвал никой, за да се оплаче, че срещу него е упражнен натиск от страна на зам.-министъра. "Не виждам как може да притиснеш някого, защото нещата минават през няколко човека. Още повече, че нотификациите са от чужбина", категоричен беше ресорният министър.

На въпрос дали има създадени условия да не се проверява и да се гори или третира нещо, което е забранено, той отговори така: "Аз платих от джоба си един център, който да наблюдава вноса в България. Не ми е било детска мечта. Както сега има 240 депутати – да дойде по-достойният, изобщо няма да го бавя. Но някак си все на мен се случва", обясни той и допълни, че е коментирал проблемите, притесненията и какво предстои да се направи с главния прокурор и премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 3 години
Какво да коментира , и той е като него !
10
0
 
2
 
! Отговори
Калинката Живков преди 3 години
Зам. министърът Живков е типична гербаджийска калинка. Историк по образование, а назначен като зам. Министър в хранилката, наречена Министерство на екологията и водите. И разрешавал внос на отпадъци, които изобрщо не е трябвало да влизат в страната, разпределял ги по фирми, така че накрая да ги преработят фирмите на наши хора и да направят милиони. И рушвета е пращал нагоре.А Ревизоро не знаел нищо и даже добре работел с него.
9
0
 
4
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
НАРОДЕ????ДО КОГА НАРОДЕ????
8
0
 
2
 
! Отговори
Не е така преди 3 години
Емил Димитров е коментирал Живков още приживе.На въпроса,защо не получава у нас наградите,които заслужава,тоя отговорил:Защото в журито един е сляп,друг глух,а трети-милиционер.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зам.министъра-човек на Златев.Златев очевидно вече го готвят за тенджерата под налягане.В същото време той е от най-близките авери на Баце,с когото пукат по сърни и глигани и цакат белота из ловните полета на олигарха.В същото време Ревизоро не знае нищо по тоя въпрос,нищо че е ресорният министър в този казус.Той е от квотата на ВМРО.В същото време братя Бобокови са сготвени.Единият от тях е кум на шефа на ВМРО Каракачанов.Абе свински черва,които и Шерлок Холмс биха турили в небрано лозе.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаахаха,гербаджиите нещо са мълчеливи по тоз въпрос,май им са секна л.........
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ох,в която и институция да влезат,навсякъде има корупция и гнусно използване на власт за лично облагодетелстване,това е едно добро начало за борба с нагла чиновническа корупция и злоупотреба с привилегии,нека да има справедливост и хората,които имат власт и привилегии да се страхуват да ги използват за своя изгода,те са им дадени за да творят справедливост и равенство,а не да правят обратното в своя полза,добре е да го асимилират
4
0
 
13
 
! Отговори
И той е за там преди 3 години
Началник дето не може да контролира подчинените си е по-виновен и от тях. Азбучна истина! Но и Ревизоро е патриот. ХахаХа
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще коментира Ревизоро, а е коментирал а си е заминал от трона.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шайката се разпада и всеки се спасява по единично и гледа да отърве кожата.Министър не знае какво правят заместниците му,а премиерът по традиция е ни чул,ни видял,ни лук ял,ни лук мирисал,когато стане напечено и обикновено си бие камшика и изчезва от новините,в които по принцип заема поне половината ефирно време.Интересното обаче ще е на 20-ти юни,когато испанската прокуратура ще разпитва някого за Барцилона.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само главния *** знае и решава всичко в тая държава, другите даже нямат право да коментират