Горанов отговаря как е контролирал данъците в хазарта

Ще информира депутатите за финансовите събирания от фирмите в бранша
Обновена: 29 май 2020 09:55 | 29 май 2020 09:54, Петя Славова
35
Горанов отговаря как е контролирал данъците в хазарта
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Владислав Горанов ще участва днес в петъчния парламентарен контрол, където ще информира депутатите за събирането на дължимите данъци и такси от фирмите в хазартния бизнес, предаде БГНЕС.

Въпросът към него е отправен от депутата от левицата проф. Румен Гечев, който настоява Горанов да обясни как е организирал контрола по събиране на дължимите към бюджета плащания на данъци и такси от този сектор.

От опозицията вече поискаха оставката на финансовия министър, а причина за това стана ситуацията около бизнесмена Васил Божков, за който държавното обвинение твърди, че е укрил от държавната хазна задължения в размер на 700 млн. лева.

Веднага след Горанов на трибуната ще се качи министърът на земеделието Десислава Танева, която ще трябва да даде информация за депутатите за увеличаващите се случаи на Ку-треска, както и за причините на масовата смъртност на пчелни семейства в област Плевен.

Повишената битова престъпност в Хасковска област ще бъде темата, по която ще отговаря министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Оказване на финансова помощ от Министерство на младежта и спорта чрез Българския футболен съюз (БФС) на отборите от трета аматьорска лига – това е въпросът, отправен към спортния министър Красен Кралев.

Последен ще отговаря министърът на околната среда и водите Емил Димитров, към когото има отправени три въпроса. Те са свързани финансовата политика на ръководеното от него ведомство по отношение на инвестиционните проекти, водоподаването към община Шумен, както и с обезвреждане на излезлите от употреба пестициди с изтекъл срок на годност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Финансистите, НАП и най-вече министърът им на черешите сас се оплескали наистина много. Който не го разбира е иби министър, или член на ПП Герб ! Може и Бойко борисов да не го разбира, но това си е абсолютно негов проблем !
24
2
 
3
 
! Отговори
Браво Горанчо, преди 3 години
браво Горски. Cirque du soleil ряпа да яде
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идва краят на тиквената диктатура!
22
1
 
5
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен 13 ! Здрасти, здрасти! Как сме , отваряме се на латино - български ! Правим показно , а ! А бе ти , дръвник, знаеш ли български ? Българско звучене с латински букви: " Една гаща плява за наща магаре ! " Пиши на български , българино , и не се срамувай от своя род и език !!!
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Гешев се прави на ударени не влезе в МФ? Съучастник ли е с Горанов? Защо в МОСВ има виновни, но в МФ, МРРБ и др. няма?
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нa 26.03.2018 г. oт грaждaнcкo cдружeниe БOEЦ ca внecли Зaявлeниe пo ЗДOИ c вх. .63-00-8/26.03.2019г дo шeфкaтa нa НAП, Гaля Димитрoвa, c кoeтo изиcквaт инфoрмaция, кacaeщa хaзaртния бизнec и нecъбрaния кoрпoрaтивeн дaнък за периода 2009-2017г. вкл.НАП не изпълняват ЗДОИ, осъдени са три пъти и отново не дават информация?!Защо, КОЙ им е наредил да не дават?Точно защото са занели какво не се внася, не са давали инфо. Борисов, Горанов, и Галя Димитрова са знаели за далаверите в хазарта.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горанов да каже и нещо за мистериозната луксозна вила в Ярема.Чия е.Кой я обитава.Колко струва.Скакви пари е построена.Да каже имина ли му страхът от земетресения,че местността там е сеизмична.
18
2
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Как ги е контролирал??? Под масата !!!
17
1
 
18
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Както и да го погледнеш , оказва се , че корупцията е в Правителството!Като почнеш от Премиера и стигнеш до зам.министъра на околната среда!Тревожно е че хазарта е освободен от ДДС, а вместо данъци , плаща уж такси!Детските храни , обаче ,облекла и т.н. са с 20% ДДС!НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БРЕ ГЕРБЕРУГИ ПРОВАЛЕНИ?
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четиридесет годишен милионер,за 5 г.смятайте
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усетиха се глупаците, че с папки под мишница ще изглеждат по - интелигентно.
14
2
 
19
 
! Отговори
хсплескан преди 3 години
да попитам журналята, защо не разследват дали наистина "БОЕЦ" някакви си, са осъдили ДВА ПЪТИ или на две инстанции НАП, защото в тотално погазване на закона не са предоставили информация през 2018 и през 2019 за отчитането на приходите от хазарт, така както е записано в закона - Публична информация. Та ако наистина са осъдени,как така Владко с мозъчето гл..., не е знаел и не са скрили инфото?Май се оплескаха ама яко този път.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kakvo stana s toa brexit, mahnaha li se veche tea britanci ot eu-to, platiha li si miliardite evra na eu-to...ili se prestruvat na tejko bolni stoletnici?!
12
0
 
18
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
Един от Топ-Измамниците в България, ще отговаря за хазарта.....СМЯХ!!!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато се стигне дотам да се връщат заемите към МВФ И ЕЦБ тези я са живи, я не. Но живите ще съжаляват, че са живи, ако не са се спасили с бягство.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оставка и в белене!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедни ми народе, не чувстваш че този Андрешко е клонинг на Симеон Дянков. Онзи същият който разката фамилията на държавата и онзи същият който баща му не искаше да го погледне.
8
1
 
20
 
! Отговори
Този с дупката между преди 3 години
очите, финансовото недоразумение, трябва да бъде изкаран с пранги от там...
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа няма какво да губи повече и ще им сипва да ядат на порцийки за да не останат гладни. Друг е въпроса онези в Брюксел докога ще се срамуват от мълчанието си.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понагласили са нещо според досега изнесеното в пресата. Проблема на Горанов е, че може само да предполага с какво още разполага черепа.