ВМРО с второ предложение срещу фалшивите новините

Ако сайтът няма лице за контакт, да бъде временно спиран
Обновена: 29 май 2020 22:31 | 29 май 2020 22:28, Камелия Цветанова
31

ВМРО с второ предложение срещу фалшивите новините. Те предлагат всеки сайт да има лице, отговорно за информацията, която се публикува и да понесе своята отговорност, ако тя е невярна. Има ли решение за дезинформацията?

"Ние направихме две поредни предложения. Първото е с правенето на възможност да се отделят сайтовете, които са медии, от онези сайтове, които разпространяват безумия. Второто е свързано с това да се опитаме да въведем GDPR в целия му вид. В него се казва, че личните данни на потребителя включват IP адрес, от който той влиза в сайтове", каза за "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Той отбеляза, че е изненадан от упреците, че предложенията на ВМРО са определяни като "опит за цензура".

"Няма да спираме профили във Facebook, няма да ги чипираме с несъществуващи ваксини. Искаме всички абсурдни сайтове да бъдат ограничени и да има реален човек, който стои зад тях и отговаря за думите", коментира депутатът от ВМРО.

В предложената процедура е описано, ако сайтът няма лице за контакт и съдържанието му, то този сайт да бъде временно спиран за територията на България, докато не се появи собственикът.

"Проблемът не е в личните профили, няма да променим политиката на Марк Зукърбърг. Говорим за това, когато споделиш в своя профил страница, която е на някой от фалшивите сайтове, и достъпът до този сайт бъде спрян, споделеното от вас да излиза на стената ви като недостъпна страница", разясни Сиди в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му най-вероятно няма да има затвор за хората, които разпространяват фалшиви новини. "Този текст е записан в законопроектът, но предполагам, че ще падне в пленарна зала. Водим разговори с ГЕРБ, разбрали сме се следващата седмица да седнем с нашите и техните юристи и ще изготвим текстове", добави депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: ВМРОфалшиви новини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Няма нищо по фалшиво от демагогията,кухия популизъм и тлъстите обещания от т. нар. ОП,когато се зададат избори."Войводите"в сравнение с другите партии в България,са един файтон калпаци,но врявата им стига до небето,когато трябва да си гарантират спокойствие и сигурни източници на финикийски знаци.Какво казва наш Сиди,бай Марин не го слуша,защото прекрасно знае,че той лъже като лясковски ц....ин.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какъв е смисълът от тази партия наречена вмро.революция в македония ли ще правят събрали са се на кьорсофра и от време на време симулират активност предлагайки *** идеи.забравиха какво лъгаха хората и ще крепят герб до последно защото в следващият парламент сигурно няма да ги има.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е чакайте ВМРО ...май истината не ви се нрави,но не очаквайте по изборите да се отново в НС ,както и воля,и другите патриотчета)
18
0
 
2
 
! Отговори
От ВМРО страдат преди 3 години
Освен от СПИН (синдром на придобита интелектуална недостатъчност)от ВМРО страдат и от СПУХ (синдром на постоянно увиснал xyu)
17
1
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Все не мога да се сетя кой ни обещаваше минимална пенсия от 300 лева ? Помогнете ми да се сетя !!!
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А предложение за фалшивите европейски заплати от 600-700лв.кога?300лв.пенсия фалшива новина ли е?
15
0
 
12
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Бавно и полека ще Ви наложат по-жестока цензура от тая в Северна Корея !!! Но всеки заслужава съдбата си ! Продължавайте да чакате ,,някой да ви оправи,,...
14
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да пишеш небивалици и после да не носиш отговорност!Другото е само да клепаш и да разбиваш съдби...Ама в днешно време на кой му пука?Важното е да омаскарим някого.А това е духовен онанизъм и простотия!!!
13
2
 
10
 
! Отговори
H2 преди 3 години
Чобани , миришат им краката , живеем в глобално село на една много малка планета , всеки има глава на раменете да мисли и пресява информация, работа се че всяка новина ще бъде обявена за фалшива ако безпокои нечия далавера на властоимащ . Напротив .на управляващите да им натикаме камери и big brothers да ги следят непрекъснато какви ги вършат по време на служебните им задължения
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-долу някой казва нещо интересно за анонимността.Като помислиш, чрез анонимност лесно се разпространяват фалшиви новини,но същевременно това е и един от начините да бъде казана истината, защото не рядко изричането на истината води до големи неприятности за онзи, който я е огласил.
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРАВИЛНО . Всеки да си носи отговорност.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ще решава дали есна новина е фалшива или не?Специална комисия хласувана от герб и вмро, в която ще са данчо ментата, валери, пеевски и георги марков?Предатвлите са тези, които гласуват за тия от статията.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-лесно е да забраним фашистката партия, която иска цензура, паравоенни отряди и измисля всеки ден нещо за ромите.Трябва да бъде забранена по българската конституция.
8
1
 
9
 
! Отговори
аасдаа преди 3 години
То най-фалшивото нещо е Македония.Няма такова животно. Има област Македония но не и държава.Та даже не знам защо се позволява регистрирането на партия ВМРО...Ми да взема да регистрирам партия на коренните жители на Марс.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камилко ---фалшивите новините
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък имам едно единствено предложение към вожда_дюнер - оди дроби "български паспорти"!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беш ли? Циди щял да спира сайтове, да назначавал отговорни лица... И как?Аз имам три сайта - един .org, два .net и да ви кажа честно, отговарям само пред ICANN. Не че имам нещо интересно по сайтовете, ама никаква юрисдикция няма един дpисльо, от нищожна партийка, в нищожен град, в нищожна държава че дори да ми пръдне на кочана. Камо ли да ми ги спре? Чакам и гледам как ICANN ще се подчини на могъщото ВМРО :)))Тия бетер Явро Колев станаха, дето спира торентите откакто аз бях ученик(преди 15г)
4
0
 
5
 
! Отговори
карма преди 3 години
Всиичко се връщаа
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се хареса на решетката.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вмро-Бкп начело с агент Иван пак се изкашля.