Бъдещето на нациите - с физически здрави хора

Радев видя голям проблем в обездвижването на младите
63
Бъдещето на нациите - с физически здрави хора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Децата са най-голямото наше богатство и заслужават внимание, грижи и по-добро бъдеще. Това е убеждение около, което се обединява цялото българско общество, каза президентът Румен Радев на откриването на платформата на националната инициатива "Спортувай с президента".

Според него обездвижването сред младите хора в България се превръща във все по-значимо предизвикателство на нашето съвремие.

Спортът се свързва преди всичко с физическо развитие и младите хора в епохата на социалните мрежи и дроновете,все още не обръщат нужното внимание на спорта, отбеляза държавният глава.

Радев е убеден, че спортът е нещо повече от физическо развитие - развива бързина, концентрация, калява психиката и кове характер, дава самочувствие и утвърждава екипния дух, спомага за изкореняването на агресията.

Според него бъдещето принадлежи на онези нации, които не само развиват индустрии, но и подготвят своите граждани за предизвикателствата на това бъдеще - да бъдат физически здрави и психически устойчиви.

„Това означава масов спорт, физическа активност, природосъобразен начин на живот от най-ранна детска възраст, посочи Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова отбеляза, че й се иска всички български деца да имат равен старт и равни възможности, независимо къде живеят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де, ама той вече не може - натежа му ГЗ. Виж каква гуша заформя!
47
0
 
3
 
! Отговори
новата “инициатива” преди 3 години
Спортувай с президента , завърти едно коремно !
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добро пожелание от президента, но при бедни родители, живеещи с пороците: алкохол, цигари и хазарт, няма как децата да са здрави, спортуващи и бъдещи качествени хора. Една от причините е и липсата на подоходно облагане, докъто богатите се сравняват кой е по-богат и си пишат списъци, някой едва свързват двата края и гледат децата си в нищета. Тая бедност ще се върне като бумеранг след няколко години.
45
1
 
10
 
! Отговори
toto преди 3 години
Пак ли тоя кратун.. Борисов даде милиони за спортни зали и площадки, само наш Румен не е разбрал и се опитва да дава акъл. Да си подава оставката, че вече е гнъсно и да го гледа човек, и да го слуша. Румба, бегом марш под полите на Деса. Там всичко е розово!!!
44
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Поредното безмислено словоблудство на Радев! Резулнтатът - нулев!
43
0
 
11
 
! Отговори
Кухо алуминиево що е преди 3 години
Колкото е безсмислена президентската институция, този успява да я закопае под земята!Блестящ разединител на българите под формата на загриженост за тях, блестящ нищоправец, блестящ имитатор на активност, блестящ имитатор смисленост, блестяст оратор на безсмислици! Кажи му куха войнишка манерка и не му споменавай името и длъжността, че е срам за нацията
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ***, дали все още може да направи и едно кормно, както се е огушил!?
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън, Дрън!Спартанеца се събуди, в поредния ни прецедент, и бленува из клишетата на ограниченото мислене. Толкова е безхаберен. че очаквам скоро да постави на вниманието на публиката, екзистенциални въпроси от вида, има ли живот на Марс ?В предвид безсмислието на тази държавна позиция, не запълнена с смисъл от създаването си, да се ограничи мандата и, на две години. Достатъчно е да си покажат несъстоятелността, и да отиват в историята.Ако все пак някой успее да промени това, ще бъде преизбран
40
6
 
29
 
! Отговори
апо преди 3 години
Мъдростта на Радефф е безбрежна.......поклон ......Скоро очаквам гения на другаря президент да ни озари с новото си прозрение - ДЖАМЪТ Е СТЪКЛО.Няма да крия и ще си призная как от възторг ще припадна поне 3-4 пъти...Само една малка мисъл ме тревожи , дали силата на интелекта муапо ще успее някога да открие че "МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО" , "НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ" и "КОЙТО КОПАЕ ГРОБ ДРУГИМУ ,САМ ПАДА В НЕГО"
39
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, днес е международен ден на детето, а не на спорта !Радев до кога ще ни цитира под път и над път глави от Устава на БНА !?
38
3
 
25
 
! Отговори
Нормален преди 3 години
България има нужда от психически здрави хора, а Румбата Радев и електоратът му не са такива.Защо смятам така ли?Много просто!Влезте във Фейсбук групите, които го подкрепят.Пълно е с откачалки, които пишат за илюминатите, които искат да ги чипират с несъществуващата ваксина на Бил Гейтс и да контролират съзнанието им с 5G мрежата.Щели да ядат печени къртици и да носят потници напоени с урина, за да се предпазят.Не не се евавам!Правят шапки от станиол и влачат медни проводници, за да ги заземяват!
37
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами много е прав. Не може затояла нация да е здрава (далеч не само американците са доказателство)
36
2
 
16
 
! Отговори
Студент преди 3 години
Важно е за г,син президента всеки да може да прави коремното - така се става физически здрав и съобразителен - пред кого и с каква бързина да се въртиш,кога да показваш " му скули "... Това е пътят ,български младежи - следвайте президенто!
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33"Бъдещето на нациите е в ръцете на Радев" е сарказъм, приятелю !
34
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ аз мога да напрая коремно,обаче искаме бат Бойко да направи едно коремно,да са наравно с Радев!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България има нужда от ЗДРАВА нация!
32
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харесваме си президента Радев,образован,говорещ чужди езици,пилот,представя се добре навсякъде по света и у нас,гербери, моля ви не се заяждайте с президента ни,помирете се или си намерете друго занимание!
31
0
 
15
 
! Отговори
Стига бе !!! преди 3 години
До 28 Анонимен "Бъдещето на нациите е в ръцете на Радев !!!":))))))))Голям виц !:))))))))
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-често говори, толкова по-плоски клишета вади, а колкото по-плоски клишета ръси, толкова по-бързо рейтинга му пада.Само най-фундаменталните русофили са се залепили за него, поради липса на алтернатива.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, ами научи ги да правят коремно....хахаха