Законът за ДДС влиза в парламента за второ четене

Ще скочат ли осигуровките за персонала в ресторантите?
14
Законът за  ДДС влиза в парламента за второ четене
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от бюджетната комисия ще обсъждат промени в Закона за ДДС на второ четене.

Едно от новите предложения е неквалифицирания персонал в ресторантите да се осигурява на 610 лева.

Още по темата


От бранша бяха обещали, ако им намалят ДДС на 9%, да увеличат осигуровките на служителите си с 200 лева. Ако днешната промяна обаче мине, това няма да стане за много от работещите.

Вносителите на предложението се мотивират с националния класификатор за професии и отричат това да е вратичка в закона в полза на ресторантьорите, за да могат те да внасят по-ниски осигуровки. От бранша поеха ангажимент да не назначават квалифицирани служители на по-малко от 800 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Miro преди 3 години
Законите трябва да са еднакви за всички! ДДС трябва да е еднакво за всички. Работата на данъците е да подсигурят харчовете на бюджета, а не да привилегироват на един бранш пред друг.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е възможно осигурителни прагове да се регламентират в закон за косвен налог? Това е правен абсурд.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10, що съдиш по себе си?
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормални държави, със свръх пройзводство като Германия, Швейцария, Италия и т.н. ДДС си съществува и дейноста на фирмите се развива. В неразвити държави с корупция, централизирана власт и слаба продуктивност като България, Русия, Беларус,Китай, Севера Корея, Сомалия и т. Н. ДДС е нещо за което хората го взимат, като извън земно. А някои и незнаят за какво служи.
8
0
 
3
 
! Отговори
Пиния помак преди 3 години
Продават агнета 6 лв. живо тегло. За 150лв. ти го доставят заклано, оправено, дреболията почистена. С аверите ще вдигаме гири от утре вечер до когато изкараме - събота, неделя.... Всеки има домашняк ракиджос и винце. Кръчмарите ДГД.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама как ни подготвят лекичко за 24% ДДС... Калинките от Местни данъци и такси също вдигали сумите, Бойкономиката е в червеното. Да ни е жив и здрав премиера слънце, Велик Вожд на балканите, че без него няма и да разберем колко добре живеят на запад....
6
0
 
4
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
6 Зозо именно.От един хляб на филийки дори на 0,40 стинки 2 броя са от горе с 3 лв.Но те не искат.Само пърленки,и така десетки левове от горе на ден.Иначе реват ,че няма.Па то по ресторантите ,само тая врътка да беше.Те са десетки номера.
5
0
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До ЕлемагБира с шкембе и 2 хляб - 6.20 лв. - мерси.
4
0
 
5
 
! Отговори
За коня преди 3 години
Това управление се интересува предимно от ресторанти, кръчми и барчета. Peзацитe поне предложиха намаление на ДДС на памперсите и тоалетната хартия, защото все по-често ще им се налага да ги ползват.
3
0
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
2 Зозо,както и няма клиенти и без това.Дори в кварталната ми кръчма, се хитреят и докато не се оправят, няма да стъпя.Случката след Короната:Викам си едно шкембе.Викам с 2 филийки.Няма филийки, само пърленки вече.Значи не искат 0,40 ст, а искат на пърленка 1,20.Шкембето 2,60 стана 3,80.Ако водичка 1,10 -4,90.Е станаха 5 лв едно шкембе.Е няма как да стане!!!Докато си не оправят селските хитринки няма да стъпя.Да не говорим и колко хора са я окъсали в момента!!!
2
0
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахаааа, ама 9% ДДС само за храната. За другите неща си е 20-ска, а осигуровките в тавана :)))))))))))))))))))))))))))) Честит фалит!!!
1
0
 
6
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Икономика няма,бюджета е виртуален.Данъци и осигуровки нагоре.Само на тези,които внасят и без това намаляват като брой.До кога мислите,че ще я бъде?Ще дойде време,ние с непрекъснтия стаж,да ни лазите в краката!!!