Доц. Стойчо Стойчев: Румен Радев губи морална почва

Снимките на Борисов имали за цел да ерозират доверието в премиера
3 юли 2020 22:33, Нели Христова
113

Аудиозаписи, чатове, снимки - изнесените компромати в общественото пространство се превърнаха в компроматна война. Освен неизвестни автори обаче прокуратурата също показа съобщения между олигарси и хора от високите етажи на властта.

Политологът доц. Стойчо Стойчев твърди, че има разлика между материалите.

"Едните са компромати с недоказан произход и аудио идентичност. Другите са веществени доказателства, изнесени от прокуратурата. Правят се внушения. Трябва да има отговор на ниво експерти, които да кажат някой осъществява ли оперативно-издирвателна дейност срещу нашия премиер. След като той е обект на това, значи всеки един от нас може да бъде жертва на подобно нещо", посочи политологът.

Снимките на премиера от спалнята му стигнаха и до чуждестранните медии.

"Това със сигурност играе негативна роля. Най-малко, защото подобно нещо се е случило в държава членка на ЕС", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Стойчев смята, че целта на компроматите е премиерът да бъде дискредитиран.

"Няма място за чудене. Целта е да се ерозира постепенно подкрепата за Бойко Борисов и ГЕРБ и да се получи преобръщане на властта в България", обясни политологът.

Според Стойчо Стойчев много ясно си личи, че записът на Борисов, изтекъл преди по-малко от месец, е монтиран.

"Има натрапчива музика, тя е сложена за да се прикрият напасванията на отделни пасажи. Това е манипулативно поднасяне. А ако са автентични, те не съдържат данни за престъпление, те съдържат данни за човек, който използва вулгарен език... И аз го използвам в свободното ми време такъв език. Скандалът със записа за Мишо Бирата беше много по-остър и значим. Противниците на премиера са способни само на това", смята той.

Политологът изтъкна, че президентът Румен Радев "губи моралната почва, върху която гради своите критични позиции".

"Президентът от началото на своя мандат използва реторика, която се основава на проста логика. Прокуратурата показа, че неговата администрация, включително и той, са замесени в същия тип неща, в които обвиняват властта. Голямата нервност, с която реагира той и институцията му показват, че се чувства притиснат. В момента се обезценява позицията на президента, твърде на дребно започна да се заяжда за всяка подхвърлена атака", допълни той.

Нито Корнелия Нинова, нито Мая Манолова, нито Румен Радев предлагат нещо смислено, според Стойчо Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
дпс управлява гербтова е истината
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стойчо за Радев сме гласували 2 063 032 човека!!!!!!ти откъде знаеш сега колко сме?
88
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.доцент,твоя бойко,какво смислено предлага,може ли да напишеш,по цял ден да джиткаш с държавния бензин,и да имитираш ,че правиш нещо,я кажи ,като дацент,има ли втори,като него в ЕС,който по .цял ден се разкарва,напред назад като на дърт ..........кожата.
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този доцент с голата глава в скоро време ще стане професор като А.Христова. Така се издигат младите хора, тръгнали в "правилна" посока. Не е важно какво пишеш, а кого хвалиш.
86
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите и Радеф искат да свалят ГЕРБ за да не се приеме закона за частния фалит. Най много колектори и фирми за бързи кредити има в тяхната партия. И искат да държат българите в робство. А ДПС управлява винаги с другарите от БСП.
85
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радко пиратко е най задкулисния играч. *** нещо му секна иронията. Това не е да ти докладват шпионите от НСО. И да подмяташ фалшификати. Хванаха го натясно и сега не може да се избърше.
84
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стойчо преди да се занимаваш с другите поогледай себе си ! Нарочно пиша името ти с малка буква щото тва е пък моето мнение за тебе бе т-у-л-у-п !
83
11
 
16
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
Герберите си отглеждат млади кучета,хранят ги обилно,плащат и много обилно,за да лаят,ако трябва и да ръфат до кокал опонентите на Борисов,чийто рейтинг изтича като пясък от пясъчен часовник. Накупуваха дипломи,пръснаха се в сайта ПИК,ТВ-Европа,ТВ-Канал 3,сайта "Блиц",в-к 24-часа,Труд и още знайни и незнайни средства за масова манипулация.Лъсна голия *** на държавата ни пред близките и по далечни членове на ЕС. България удари най долното дъно по бедност и ежедневно обезлюдяване.
82
11
 
13
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Размисли и страсти: Жалка работа си ти драги. Написал много томове научна литература и всички други са ***, така ли? От колко места си преписвал ти си знаеш. И кога президента Радев се е представял за специалист по всичко? Това не е бат'ти Бойко. Преди да наричаш някого "***" първо си помисли дали ти не си такъв.
81
13
 
15
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Гербаджийски слагач."Прокуратурата показа, че неговата администрация, включително и той, са замесени в същия тип неща, в които обвиняват властта".И какви са тези "същият тип неща"? Боклyк, суджук, апартаменти, къщи за гости, обществени поръчки за "наши хора", те нямат край. Къде ги е видял в президентството този пишман политически спекулант.
80
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, Стойчо, Стойчо... клавиатурата ми се съпротивлява да изпише пред името ти "доцент"...
79
12
 
23
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Преди 1878 г. на такива слагачи като доцента им казваха "турски мекерета", а днес "гербаджийски мекерета".
78
13
 
26
 
! Отговори
Гурко преди 3 години
Стойчо, моето момче, голям близач на премиера си! Срам ме е, че има такива българи! Какъв трябва да е моралът ти, за да защитаваш един сикаджия с пачки и кюлчета? А уж изследваш Организираната престъпност!
77
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като професор съм написал много томове научна литература и смея да попитам този ceляндypник Радев, който парадира, че много знаел:Абе Аланкоуулу ти една книжка написал ли си през цялото си жалко съществуване,а?Веднага се познава гербера, само да си отоври устата, и каквито и претенции да има за прочетени и даже написани книги, веднага се усеща неграмотната му порода.
76
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев така си тръгна още от грипените. Той не краде, чака само да му дадат да си вземе. И когато го отрежат са лоши.
75
4
 
19
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
За да имаш морална почва, трябва да си възпитан в дух на уважение и толерантност, да притежаваш здравите устои на истинността и почтеността. Да си добър човек според общоприетите норми, а не да си сприхаф и злобен ceляк!
74
4
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
За да имаш морална почва, трябва да си възпитан в дух на уважение и толерантност, да притежаваш здравите устои на истинността и почтеността. Да си добър човек според общоприетите норми, а не да си сприхаф и злобен ***!
73
17
 
20
 
! Отговори
Йоло Денев преди 3 години
Губи? Че той никога не е имал!
72
26
 
24
 
! Отговори
Продължение преди 3 години
Нищо не разбира разбира нашиот Румборак, но взема думата, по всички теми и разсея всякакви съмнения...Всеки го знае колко му е акъла и колко струва. Да отива на бустаня да бере пъпеши.
71
15
 
31
 
! Отговори
Сиромах преди 3 години
Стойчо,не знам кой ти плаща и колко,но случайно да си спомняш поне веднъж да си критикувал любимият ти вожд и да не си правил това спрямо президента?И ако не знаеш ще ти кажа защо,защото знаеш,че културата на Радев е различна и няма да ядеш пердах!Как така те лансираха отникъде неизвестен та стана голям специалист?52438