БСП към Фандъкова: Столицата се наводнява заради безхаберие

Социалистите искат програма за кризисни ситуации
7 юли 2020 18:15,
34
БСП към Фандъкова: Столицата се наводнява заради безхаберие
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова е длъжна да даде обяснение на гражданите защо допусна да стане трайна тенденцията при всеки по-силен дъжд булевардите на града да се превръщат в канали, мазетата и приземните етажи на къщите и блоковете да плуват във вода, а част от метростанциите да се наводняват и да стават неизползваеми“, става ясно от позиция на БСП – София, изпратена до медиите.

Още по темата

„За нас, общинските съветници от групата на БСП - София, всички проблеми, които предизвика безспорно силният дъжд в понеделник вечерта, не са просто случайни инциденти. Те са резултат от проявявано през годините системно безхаберие от Столична община при управлението на столичния град.

Всеки път, когато над София завали, водата и калта блокират града за дни. А гражданите слушат едни и същи оправдания и внушения от кмета Фандъкова чрез медиите. Истинската причина е в абдикирането на Столична община от решаването и на този сериозен проблем - некомпетентността, бездействието, липсата на постоянна поддръжка и профилактика на канализационната мрежа, а в редица квартали и селища липса и на канализация (недопустима за европейска столица в 21-ви век), на редовно почистване на коритата на реките, както и на некачественото строителство и ремонти при изграждането на инженерната и улична инфраструктура.

Затова настояваме кметът Йорданка Фандъкова незабавно да внесе за разглеждане в СОС Програма за действие на СО с цел преодоляване на подобни кризисни ситуации в бъдеще с конкретни срокове и отговорници.“, категорични са в позицията си столичните социалисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте писали глупости,хората казаха ,че едни хора получават пари да почистват,но не почистват шахтите и се задръстват и така става,отнемете им правата и плащайте на ВИК или някоя фирма,щом тези са безотговорни и не си вършат работата!
28
2
 
3
 
! Отговори
ЩО , БЕ ДРУГАРЕ.... преди 3 години
НА ВАС , 1983г.ЛЯТОТО ....ХАБЕР ЛИ ВИ ПРАТИХА...ХА,ХА,ХАААААААААА.....
27
4
 
7
 
! Отговори
ХАБЕР преди 3 години
Фандъкова , Фандъкова , какво безхаберие сте ! А ПРИ НАС БКП то какво ХАБЕРИЕ БЕШЕ ! САМО ДЕТО СЕ ИЗДАВИХА СУМАТИ ХОРА ОКОЛО НДК В ДАЛЕЧНОТО 1983 то лето при абсолютно същото наводнение ! НАЩО БЕШЕ ХАБЕР , ВАЩО СЕГА Е БЕЗХАБЕР...
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре,че във Венеция си нямат БСП.Трудно щеше да им е...
25
7
 
0
 
! Отговори
Gjfjfj преди 3 години
Нали така се усвояват пари вие като карате кола сипвате бензин свършва и пак сипвате е то е същото
24
0
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Ти да видиш какво наводнение имаше в Москва на 20ти юни. Софийското нищо не е.
23
4
 
17
 
! Отговори
Комунист с чене преди 3 години
Абе другари.Таз година безплатни кебапчета на Бузлуджа ще има ли?
22
20
 
5
 
! Отговори
V преди 3 години
До АнонименА ти знаеш ли че в тропиците има дъждовен период и два месеца вали без да спира и няма наводнения щото има отводнителна инсталация .В големи градове като София катакомбите са като тунелите на метрото . Тука се наводнява София щото строи герб и не прави нужното отводняване щото няма да има за комисиони ;) В тропиците два месеца вали без да спира и не се наводняват в герберасо София при всеки дъжд ще се издавят.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безраборното презастрояване и масовото асфалтиране на улици с павета, води и до такива потопи при всеки по-силен дъжд. Канализацията и реките не могат да поемат увеличения обем на водите.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каналът, който скрива при НДК Перловската река под земята е строен и проектиран от времето на паметника на Людмила Живкова - НДК. Още от онова време ставаха такива наводнения. Не е добре изчислен. Много неща не бяха добре изчислени и пуснати за славата на Живкови, като
19
17
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
Прокурора да пита боко лентичката защо не е направено отводняване преди да се полага настилката ? И колко пари сега ще трябва да платим да му оправяме на боко калпавите изпълнения ?
18
13
 
4
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
Боли ги фара герберастите за някакви си канали , отводняване ,програми за кризисни ситуации и други такива безинтересни неща !Тях ги интересува само краденето и нищо друго ,а това го научиха перфектно !"Едно куче научи ли се да яде л****** , не можеш го отучи цял живот !"БСП да го имат в предвид ,ако случайно не знаят !
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи кмета ако е бил от БСП потопа щеше да ни пропусне?Да не би от БСП да имат телефона на Господ Бог?
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ние все без вина ли сме?
15
13
 
6
 
! Отговори
Бай Коко преди 3 години
ГЕРБ и Фандъкова нямат никаква вина за случващото се през последните 10 години със София. Единствените виновници са от БСП защото допуснаха да бъдат изместени от управлението.
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А заповедта на Компирка да работят климатиците в градският транспорт при нарасналият брой заразени в София защо не коментират?Климатиците в столичния градски транспорт ще работят. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е издала заповед, според която климатичните инсталации в превозните средства трябва да бъдат включени.Като част от мерките срещу разпространението на коронавируса водачите продължават да не продават билети и кабините им остават изолирани. Качването и слизането през първата врата също не е разрешено.
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалистите искат програма за кризисни ситуациина цоциалистите им дай да искат и да лaпат!
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
липсата на постоянна поддръжка и профилактика на канализационната мрежапрез 2014-та беше съвсем друго. Орешарски редовно се криеше из канализацията от народната любов и така я прочистваше :)
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и Варна също.не чистят шахтите.ул."Г.Бенковски" Варна глътна милиони.а не чистят шахтите
10
5
 
5
 
! Отговори
тигъра преди 3 години
Цял ден няма кой да изчисти запушените шахти.Чакаме да завали и пак да има реки.