Борисов: Не ми се иска да разрушим държавата от глупост!

Искам да го предотвратя, заяви той
Обновена: 10 юли 2020 10:07 | 10 юли 2020 08:56, Александър Попов
516

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Много ми е милата държавата и не ми се иска от глупост да се разруши. Правили сме го много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя, доколкото мога, заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.

Започвам със събитието с петте медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред. Преди два дни се разиграва следната случка - видимо публични лица - Христо Иванов е бивш министър и лидер на партия. Видно отива там с цел. Не го виня, всяка партия използва. Как бива посрещнат? На 200-300 метра в имота, няма наблизо човек легнал на пешкира. И аз виждам артист - носи знаме, а другият го бута във водата. Върхът на възмущението ми е захвърлянето от служители на НСО на знамето.

През цялото време знаят, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят. Нинова, Манолова и Румен Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов? Христо Иванов отиде да протестира заедно с тези, които го изкъпаха. И щял да ме държи мен отговорен. Защо?", пита премиерът.

"Нямаше закон за НСО, ние направихме. В комисията, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред и на президентските съветници. Благодаря, че винаги са присъствали. Когато шефът на НСО - единствено и пряко подчинен на Радев, той оказва дневния ред. Той може да вземе всякакво решение на базата на своята отговорност. Защо аз да бъда отговорен? Защо не направиха това, когато ДПС не правеше кворум, а заедно с БСП искаше да сваля правителството? Защо тогава не се постави темата за охраната? Или когато ДПС искаше оставките на маса министри и наши коалиционни партньори? Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента Радев и тогава темата с охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно", допълни премиерът.

Премиерът припомни, че още през 2018 г. Валери Симеонов е настоявал да се свали охраната на Ахмед Доган. И допълни, че когато е бил заплашен живота на Алексей петров и Иво Прокопиев, също са им били сложени охрана.

"Президентът Радев трябва да поеме отговорността за това, че се сваля охраната. В парламента ще сменим изцяло правомощията на НСО. Те трябва да останат да пазят само тримата - държавния глава, председателя на парламента и премиера. За всички останали можем да пращаме полицейски коли", заяви Борисов.

Борисов припомни ареста на Нено Димов и на други зам.-министри от ведомството. Той заяви, че винаги е искал оставки и попита каква е разликата между министър и секретар на президента.

Според него причината за всички действия срещу управляващата партия са заради  информацията, че България ще влезе в Еврозоната. Той обясни, че късно тази вечер се очаква и потвърждение от Европейската комисия за това.

"Вече няма да може да се фалират банки, ще падат лихвите, няма да може да се теглят пари в кеш, без да светва това в Европа. Днес е най-важният ден, затова се случва сега", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
442
2
 
1
 
! Отговори
Буден! преди 3 години
До Анонимен 456. Оставка за Радев, байряктаря-водач, на не осъзнатата сбирщина метежници на площада. Оставка за метежника Радев. Червения превратаджия. 09.09.1944г
441
1
 
4
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
Продължение 2! До 458! Какво си мисли Радев, че е недосегаем, че е "бог", че не може да бъде разследван! Да призоваваш народа на бунт и безредици, това не се ли нарича демонстрация на сила! Как мислиш " Анонимен " ? Да използвам твоя израз " бумберанг", това не е ли в последствие от снимките, направени в спалнята на г-н Борисов, чиста гавра с личността му! Радев като военен знае,че когато има атака, има и контра атака! Има една хубава поговорка:" Каквото е почукало, такова се обадило!" ...
440
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 458! 1. Ти анонимен, на кой полюс си, на северния, изглежда че си там, защото мозъчните ти клетки са охладени! Г-н Борисов не е провокирал нито умен, нито глупав обиск в президентството! За това си има служби, за разследване! Да си припомним призива на президента: " Корупцията да се започне от високите етажи на властта!" На кой етаж се намира "другаря" Радев, кои са хората които се разследват, приближени до него! Какво си мисли Радев, че е недосегаем, че е " бог ", че не може да...
439
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов: Не ми се иска да разрушим държавата от глупост!----------------А, защо провоцира този глу---ав обиск в Президенството?Реши да демонстриваш сила?Е, и?Резултата се оказа "Бумеранг"!Борисов, с такива съветници и врагове не са ти нужни!
438
0
 
1
 
! Отговори
ПРАВИЛНО преди 3 години
ГЛУПОСТТА СИ ТИ-СЛЕДОВАТЕЛНО ??????????
437
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова - ОСТАВКА И ЗАТВОР, за да я има България
436
1
 
1
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен 436. Не съм сигурен, дали " другаря" Радев е въздъхнал, но съм абсолютно сигурен, че ти, " Анонимен", си объркал двата разказа :" На браздата" от Елин Пелин, в този разказ главния герой се казва Боне Крайненеца / там е и кравата Сивушка /. Другия разказ е : " По жицата " на Йордан Йовков, в него е репликата - " Колко мъка има по този свят, Боже". Така, че "Анонимен", мъката по света е много, но БОГ е един и никой от нас не е провъзгласен за БОГ! Дори " другаря" Радев... !!
435
1
 
3
 
! Отговори
Сори Майна преди 3 години
Още никоя държава не е разрушена от смяната на правителство! Виж има много съсипани от прекалено дългото задържане на власт.. От преяждането с власт, както казваше Доган! В БГ стана именно това! Парламент, МС, прокуратура, съд, медии.. обръчи от фирми за обществените поръчки.. олигарси..;) няма как да стане! И ПАК ПЛАШИ ХОРАТА.. ЕХОО ТОЛУП, БЪЛГАРИЯЯ Е ИМАЛО ПЕДИ ТЕБ, ЩЕ Я ИМА И СЛЕД ТЕБ! Злокачествен нарцисизъм, му е диагнозата,професионална, Как така без мен.. е а па да видим..
434
0
 
2
 
! Отговори
Буден! преди 3 години
До БЕЗ ДУМИ 439. Като го гледам, изобщо не е артист, по-вече ми прилича на агент провокатор, но със сигурност е искрен, верен шумкар-комунист ! ПРОВОКАТОР !
433
2
 
2
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До И АЗ СЪМ ***. Браво, бе ***, започваш да се ограмотяваш ! Не се тревожи много, много, да не останеш без сърце. Имаше и други лагери на смъртта, по модел на Хитлер в: СССР и България, където бяха избити стотици хиляди невинни хора! Знаеш ли, какво пишеше на тях: / няма да знаеш, защото си сополанко / " ИЗПОЛЗВАЙ ПОЧИВКАТА ЗА РАБОТА !" , " АКО НЕ ЗНАЕШ - ЩЕ ТИ ПОКАЖЕМ, АКО НЕ МОЖЕШ - ЩЕ ТЕ НАУЧИМ , АКО НЕ ИСКАШ - ЩЕ ТЕ ПРИНУДИМ ! Продължавай да четиш, може и да... ?!
432
2
 
4
 
! Отговори
Буден! преди 3 години
До Не се траете вече 447. Президента да си подаде оставката! Г-н Борисов си я подаде вече два пъти, но болшевишката хунта БКП-БСП намаше " Ду " да я вземе. Те са превратаджии, без преврат власт не вземат, без преврат не могат да управляват ! Силно заложено чувство в червената им кръв!
431
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До баце 444. Да бацке, едни мутри я унищожаваха 45 г. , и все още продължават !
430
1
 
4
 
! Отговори
Буден! преди 3 години
До Анонимен 446. Да болшевишката хунта БКП-БСП !
429
3
 
3
 
! Отговори
Буден! преди 3 години
До Хохо . Време е Хахо, ти да проумнееш, че мутрите са в президентството, лакеите да "другаря" Ви Радев, които правят далавери, но не зад неговия гръб, а с негово знание. Там е големия проблем, че се мислят за недосегаеми!
428
2
 
6
 
! Отговори
Не се траете вече преди 3 години
Бойко,вземи си подай оставката твърде големи бели направи и Гешефта също,комбина сте
427
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разрушихте я вече
426
3
 
7
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
Ами тогава Б.Б. да започе да поумнява и да подава оставка. Порблемът е в лакеите около Борисов, които зад гърба му си правят далаверите.
425
4
 
11
 
! Отговори
баце преди 3 години
***, от 10 години само униожаваш. Къде са мозъците и младите хора на България - зад граница. Тия в ЕС и на Козяк явно са слепи за това, което представляваш.
424
3
 
8
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
Добре че си ти ти царю честити най умния най-можещия най-честния...такива са и твоите царедворци....умни честни работни....ако не бяхте вие ...чума и глад по земята българска щеше да има ...а сега е само....бой секс и сръбска музика ...да се свети името ти вовеки веков да царуваш...да илядиш да се свети името ти цар Бойко от Банкя...
423
3
 
9
 
! Отговори
И АЗ СЪМ ПРОСТ преди 3 години
Мноо ми аресва с навити ръкави. Се едно тамън е оставил кирката, или лопатата. Ама и лозунга начи напрао ми къса сърцето РАБОТА РАБОТА РАБОТА.На немски работа е АRBЕИТ, a на едно место пишело ARBEIT MACHT FREI, демек РАБОТАТА ТЕ ПРАИ СВОБОДЕН