БСП свиква митинг в София, дава заявка за предсрочен вот

"Червените" ще внесат и вот на недоверие
Обновена: 10 юли 2020 12:47 | 10 юли 2020 12:32, Камелия Цветанова
132
БСП свиква митинг в София, дава заявка за предсрочен вот
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП свиква национален митинг пред Министерски съвет. Червената шефка Корнелия Нинова отсече, че хиляди българи са дали заявка, че ще се включат в проявата на недоволство.

Още по темата

„Вчера се случи нещо безпрецедентно в президентската институция - тежко въоръжение представители на органите на реда и показните действия на органите на съдебната власт са удар по върховенството на закона, Конституцията и правовия ред“, отсече тя в декларация от името на ПГ.

Според нея Борисов е прехвърлил отговорността за случващото се в държавата на НСО, но всъщност била негова.

„За 10 години управление се разгради държавността, институциите не работят, България сред най- корумпираните страни в Европа, бедността и неравенствата са най-високи, децата ни са все по-неграмотни, демографската катастрофа е факт, превърнахте прекрасната ни природа в сметището на Европа и света“, отсече Нинова.

Борисов заподозря сценарий: Чакаме новини за еврозоната и те го знаят!

По думите на протеста вчера хората са излезли, за да кажат, че повече не може да продължава така.

„Хиляди наши членове и симпатизанти и хора които нямат общо с БСП от вчера заявяват пред нас желанието да участват в протести в цялата страна не просто в защита на президента, а за спасяването на България и ще го направим. Вчера властта ни забрани да проведем редовния си събор на Бузлуджа, ще го направим на жълтите павета в София пред МС, ще го направим като национален митинг“, закани се Нинова.

Тя допълни, че БСП ще се възползва от всички законови възможности и ще внесе вот на недоверие към правителството като вярва, че хората ще ги подкрепят в този ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
7
 
! Отговори
До 110 преди 3 години
До до100Диньо Шарланов ли имаш предвид?Ако говориш за него, пропуснал си и пребиваването му в редовете на БЗНС. Иначе през целия си живот е работил две неща - най-напред политически офицер, но го изритали оттам. После преподавател по предмета История на БКП, но го спипали, че няма висше образование, но по някакъв начин си доставил такава тапия след30-годишна възраст, имало е такива възможности за "наши" хора.След промените написа няколко книги, в които заклейми комунизма. Та така.
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корне, не бързай!Ако има предсрочни избори, може да не успееш изобщо да влезеш в парламента.По-изгодно е да си доизкараш мандата.
106
2
 
4
 
! Отговори
old stupid retard преди 3 години
До Анонимен И КАЗА НАРОДЪТ ... ЩОТО ТИ СИ НАРОДЪТ НАЛИ
105
0
 
2
 
! Отговори
грешка от бързане преди 3 години
искам,помня
104
4
 
12
 
! Отговори
до100 преди 3 години
Нищо не се е променило,дори става все по лошо.Аз съм на 67 и помна.Гадовете умеят да заблуждават ,за да цоцат.Пример-в нашият район имаше един голям комунист,който събираше ОФ.Баща ми не изкаше да плаща и веднага го привикаха.Същият след промяната влезе в СДС,после в НДСВ и накрая в Герб.Отново лозунги и знамена за демокрацията.Секретарка на ОФ в район дори стана депутат от Герб.
103
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си през2009 ,преди изборите,Доган направи едно изказване,че каквото каже това става.Това вбеси хората и Герб победи с голяма преднина.Добре обмислен ход на Доган.Вече 10 години накъдето се обърнеш всичко се руши.Страшна корупция,липса на всякакъв ред,неработеща прокуратура,разпасала се ромска ***,особено по селатаТака и не разбрахме кой фалира КТБ.Чудя се,как още я има тази държава,при такова крадене.
102
7
 
13
 
! Отговори
Вихър преди 3 години
Тази е за Карлуково!!!Поне малко да се вслушваше в трезво мислещите си съпартийци и нямаше да върши толкова много глупости!!!
101
1
 
7
 
! Отговори
Радул Мисирков преди 3 години
Кога ще свърши, целия този цирк?Взе да ми писва! Ще емигрирам.
100
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 90Не е така.ДС създаде ДПС, а ДПС създаде ГЕРБ!
99
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леля Корни, ако продължава в тоя дух ще изпонатръшка избирателите си :)
98
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Hasan Azis da pravi mesten regionalen referendum s sms za otcepvane na rodopskia region ot Sofia.Baktin ot tesi bulgarski offshorni komunisticheski teroristi.
97
9
 
24
 
! Отговори
Хахо преди 3 години
Урааааа!Кака Корни ще ни води на екскурзия до София!В автобуса ще питам какво трябва даа правим там, за да си заслужим този подарен круиз.И по 20-тачка на човек щяло да има, ураааа!
96
2
 
23
 
! Отговори
Само минавам преди 3 години
Другарки и другаре кажете ми едно име на файл министър , действащ във вашите правителства, който да е бил задържан и уволнен??? Едно име, само едно. Няма , всички до един честни. То не беше АЕЦ, топлофикации подарени на ваши бизнесмени, фалити на банки и какво ли още не. Едно име и аз идвам с вас да протестирам , ама няма такова. Е как дава
95
4
 
20
 
! Отговори
До До 69 преди 3 години
Социализмът унищожи капиталистите, но именно те създадоха богатите западни държави, към които всеки днес се стреми, защото иска да живее по технитестандарти.Така че, дрОгарЙО, мошениците и престъпниците ще плачат за социализма, защото тогава беше най-лесно да се отърват от санкции като се колаборират.Спекулата процъфтява там, където има дефицит, а по времето на социализма дефицитът на много неща се поддържаше изкуственоГотованци на заплата бяха поне 2/3 от "трудещите "през соца.Понимаеш?
94
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 69Мошеничества, спекула и престъпност имаше и през соца, всеки го знае. Това, че почти нищо не се съобщаваше по медиите, не означава, че не го е имало. България е малка и народът беше информиран за повечето безобразия, голяма част от които оставаха ненаказани, ако безобразникът се присламчи към БКП, ако дава подкупи или или стане доносник.Мързеливите готованци ги създаде социализмът, като осигури на всекиго заплата и почти унищожи конкуренцията чрез практиката на предрешените конкурси.
93
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия да не потриват ръце и да не се слагат никъде щото и вас не ви искаме!Отивайте си с Бойко!Мишки ялови
92
10
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Бсп са като близнак на герб. Разликата - минимална... гените на същите родители.
91
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да скриете милиардите предплатени за самолети докато държавата тъне в разруха, както и останалите далавери те ще се връщат, защото истината винаги излиза наяве накрая.
90
4
 
10
 
! Отговори
40 преди 3 години
До аполитичнаМиличка, преди да ме определяш, трябва да знаеш, че съм видял повече от теб. Младежките ми години минаха пред РОБСТВОТО на ***, които са национализирали имуществото на дядовците ми. Не ми се прави на интересна, ясно ???Между другото НИКОЙ няма право да ми дава характеристики като не ме познава. ОК
89
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнелия ще докара куцо и сакато на безплатна разходка до София, като бонус ще им даде и безплатен обяд, опакован като за туристи. От тях ще се иска само да скандират каквото им се каже.Пука им срещу кого и за какво ще скандират. Важното е да се разнообразят за без пари. Пък и може по някоя двайсетолевка подарък да им отпуснат, кой знае ...