Дончев: Случващото се е в резултат на ниска политическа култура

Той коментира и случилото се в "Росенец"
10 юли 2020 22:31, Нели Христова
76

Бурни събития през последните два дни. Премиерът Борисов на извънреден брифинг говори за сценарий, президентът Радев говори за мафия, депутатът Борис Ячев от НФСБ говори за импийчмънт, “Воля“ - също. Какво се случва в държавата?

"Всичко, което се случва, отдавам на ниска политическа култура и липса на демократичен рефлекс. Защото в сградата на Министерски съвет се влиза през избори. Това е инструментът, който демокрацията е определила за избиране на тези, които ще носят отговорност за управлението на държавата. Мнозина обаче считат, че начинът за влизане в сградата на Министерски съвет е с дълга засилка по бул."Дондуков". Не става по този начин“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев за предаването "Брюксел 1“.

Има ли сценарий за смяна на правителството без избори?

"То е очевидно“, убеден е вицепремиерът. "Ако гледате мероприятията, говорителите, там се настоява директно за това. Смущаващо е, когато призиви за преврат, за бунт, идват от устата на държавния глава. Това е притесняващо. "Да изметем, да извадим“, това как ви звучи?“, допълни Томислав Дончев.

Как коментирате случката в парка "Росенец“?

"Отвратително. Не можах да разбера, защо г-н Иванов, без значение, дали е партиен лидер или не, трябваше да бъде влачен обратно във водата“, каза вицепремиерът.

Цялото интервю на вицепремиера Томислав Дончев можете да гледате в предаването "Брюксел 1“, в събота от 17:30 часа, по Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Кметът преди 3 години
Г-н Дончев, какво направихте за 11 г.?...Хората станаха по-бедни,по-болни и по-нещастни.Младите и старите искат да си ходите вече.Няма да ви спасят и екскурзиантете,на които платите,а те горките не знаеха защо са в столицата. Оставка!!!
56
3
 
1
 
! Отговори
Цирк Добрич преди 3 години
Тoвa вeчe e върхa в циркa.Глaвнoкoмaндвaщия нa AРМИЯТA Рaдeв aгитирa бaй Пeткo oт Буcмaнци дa cъбaря влacтa!Дa изкaрa oт кaзaрмaтa eднa рoтa,бaй Пeткo дa нe e Крaли Мaркo.В ceлo Куилoвци имa нaдaрeни ceляни патриоти, кoитo и Фрeнcки кoмaндocи c кoлoвe oт дoмaти бият,тaм дa aгитирa!
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев, високият ти пост "изстрелва" единствено мнението ти високо в небето. Иначе ти си ходиш по земята. Мнението ти е погрешно. Властта е замаяла главата ти. Хвалите се че прокуратурата работи. Да, работи. КАК РАБОТИ - 50% ОТ РЕСУРСА И Е ЗА САМОРАЗПРАВА СЪС ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ОПОНЕНТИ. Народа това го вижда и протестира. Революция няма да има, но протести ще има. Както сте тръгнали, ще затвърдите в народа убеждението че протестите са правилни. Властта развращава, а абсолютната - абсолютно. Нали така
54
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
И ТОЗИ СМЯТА, ЧЕ ИМА ПОЛИТИЧЕСКА КУЛТУРА. СКРИЛ СЕ Е ЗАД ГЪРБА НА БОЙКО И ПЛЕЩИ ЛИ ПЛЕЩИ. С КАКВО Е ДОПРИНЕСЪЛ ЗА БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ????
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случващото е в резултат на липса на политически реформи. Имахте повече от 10 години време.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен наблюдател преди 3 години
Ниска политическа хигиена.
51
1
 
6
 
! Отговори
Гербераст-педе*раст преди 3 години
Кака МараНа мен лично ми хареса ламбадата между Пинокио и бодигарда на плажа в Росенец.Малко беше чакълесто, а и килограмите на бившия правосъден бяха в повечко, но се размина с едно свето кръщене на блудния мореплавател. Другия път - с подводница....=============Кака Мара на дувара, по к0ра на Доганя да побара. И понеже съм поет, ще ми завърти един мин'нет!
50
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Защото в сградата на Министерски съвет се влиза през избори.========Но, в нормалните държави, а за вас - задължително с ТУКАТИ!
49
1
 
3
 
! Отговори
Даа, преди 3 години
На народ с ниска национална култура това се полага, държавници с липстваща политическа култура. Алтернатива просто няма.....
48
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да изметем мутрите, да извадим престъпниците и крадците на светло!Това ни звучи прекрасно. Отдавна чакани думи от Главата на държавата.
47
10
 
4
 
! Отговори
Нели преди 3 години
Беше пълно с пияни ***, баби и ултраси... Панаир да става!
46
4
 
21
 
! Отговори
от радиоточката преди 3 години
Фантомас от радиоточката в Габрово смята, че като гледа мрачно с физиономията на си фриц (само каската му липсва), ще бъде много авторитетен и убедителен, каквито и баналности и лъжи да говори.
45
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ви е избрал бе индианци? Муджахидините ли? Защото нормален българин никога не би гласувал за *** вожд - пожарникар! Отделно, как ние където сме в чужбина ни ползвате гласовете? А и на умрелите, нямате срам към умрелите хора, нещастнициии. Та кой ви е избирал вас бе спукани капутииии? Ще ви засилим скоро, към най-близкия затвор...
44
15
 
11
 
! Отговори
Това са преди 3 години
Обичайните комунистически сценарии - не им пука нито за държавата, нито за народа, единствената им цел е да съборят управляващите и да се нацедят на тяхното място ! Сега си мислят, че заради кризата с коронавируса повече хора ще ги подкрепят, но дълбоко се лъжат ! А тая пародия на президент се държи като главатар на държавен преврат - невероятно, но факт !!!
43
3
 
4
 
! Отговори
Да преди 3 години
Една култура с цвят червен !
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ти дадат заплата от 300 евро как ще живееш бе каруцар габровски
41
1
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Томе фръляй оставката и бегай Навремето пропусна случая да смениш Бойко сега не повтаряй грешката си
40
1
 
18
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Дончев е много вещт в занаята с много висока култура придобита от работата му с радиоточката в Габрово
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-доброто оправдание, направо космически кораб. обаче се нагледахме на театър. Прости ли са хората ако приемат нещата просто ? Времето ви изтича тик-так, тик-так. Болшинство, под формата на дефектно звено, елате се изповядайте а пък ние ще ви простим :)
38
2
 
10
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Случващото се е в резултат на ниска политическа култура--------Попитай жена си за политическата култура, за тоягата и моркова, пар цал прос...