ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев

Президентът обидил над един милион избиратели на партията
Обновена: 10 юли 2020 12:40 | 10 юли 2020 12:40, Камелия Цветанова
513
ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев
Снимка: БГНЕС

На заявката на БСП да свика национален митинг пред Министерски съвет, ГЕРБ отвърна с контапротест и поиска извинение от президента Румен Радев, който обидил избиратели на партията.

Според Тома Биков от ГЕРБ през поседите дни ставаме свидетели на провокация и объркване и в обществото, породено именно от тази провокация.

Още по темата
"Преди дни гардове на НСО постъпиха крайно неадекватно спрямо група граждани. НСО, която е на подчинение на президента и чийто началник е лично предложение на президента и точно заради това той не е подал оставка. Подкрепящите президента организираха протест срещу правителството, което няма отношение към НСО“, коментира той.

Според Биков Румен Радев вчера си е позволил език, който нито един български президент не си е позволявал в цялата история на страната.

"Той скандираше "Мутри вън", ние сме мутрите, нарече 1 милион български граждани мутри и ние не сме в състояние да удържим тези 1 милион души. В продължение на три години тези хора търпят обиди, всякакви провокации и епитети, ние днес също ще протестираме, но не срещу президента, ние сме гарант на европейския път на България, гарант че мафията няма да си върне държавата“, отсече той.

Биков настоя, че за разлика от БСП, в ГЕРБ са загрижени за състоянието на страната, защото икономическата криза свързана с коронавируса ще ескалира през есента и зимата и всеки загубен ден в нестабилност и в предсрочни избори ще струва много скъпо на всеки български гражданин.

"Вие не мислите за хората, а за себе си, въпреки че ако утре има избори ще ги загубите, защото мнозинството от българските граждани не ви вярва, защото не сте загрижени", обърна се Биков към депутатите от левицата. Той допълни, че защитата на президента не означава, че целият му екип трябва да е недосегаем.

"Когато си получил съдебно решение по неформален път ти трябва да отговяваш как и с какви мотиви си го взел и си го пратил на бизнесмен, когато в касата някой ти бил оставил документи от Националната разузнавателна служба трябва да си готов да отговориш откъде са и на кого ще ги дадеш", коментира още депутатът от ГЕРБ по повод твърденията на прокуратурата за съветниците на президента по правни въпроси Пламен Узунов и по сигурността Илия Милушев.

Според него трябва да се постави ясна граница, защото България е димократична държава и трябва да се управлява от политици, които са спечелили доверието на повечето от българските граждани.

"Когато някой се опитва да вземе властта чрез опити за революции, когато се говори как в Сърбия било много хубаво, защото там полицията набила протестиращите, трябва да се мисли, това не е хубаво, а означава, че хората се делят на твърди ядра, ние сме против, ние не желаем хората да се делят помежду си, но на нашите хора българският президент им каза, че са мутри и той трябва да им се извини, защото ги обиди", настоя Биков.

Той призова левицата да положи усилия тази вечер на протеста и контрапротеста да не се стигне до ескалации и провокации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


513
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
440
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Какво извинение, бе Тома неверни?Вместо да висите по крановете, ще ви уредим доживотна почивка в ЦСЗ!
439
0
 
1
 
! Отговори
До:Иванов преди 3 години
Взе ли си надницата от нощното шкафче, а Туулуп?!
438
3
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
На Радев - още с избирането му бе отнета възможността да мисли трезво - и то точно от хората, които го поставиха там. Марионетка на Нинова и сие, сега на Божков и компания - резил пред целия свят! Бих казал - ако все още има някакво достойнство - да се измъкне преди да потъне съвсем в блатото, но ... Каквото човек сам си направи...................Срамът ще е голям!
437
1
 
2
 
! Отговори
Холмс преди 3 години
боя се че когато двама с е карат, ще спечели третия ...който ги подкокурусва
436
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...съдебно решение по неформален път ти трябва да отговяваш как и с какви мотиви си го взел и си го пратил на бизнесмен......ясна граница, защото България е димократична държава и трябва да се управлява от политици...Журналистика, български, правопис, словоред познайте грешките! Завършен седми или недовършен осми клас - познайте?
435
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пинтии..чекмеджета с евро пука само по 50лв
434
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън мутрите от Президенството !
433
3
 
12
 
! Отговори
Иво Иванов преди 3 години
г-н Борисов имайте достойнство и си подайте оставка . Минахте всякакви морални граници . Оставка .
432
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
От Монтана ни даваха по 50 лв на всеки качил се на автобуса за протеста. В София зарязахме митинга и част от "протестиращите" се разходихме и си купихме за хапване. Това ни е далаверата от мутрите.
431
5
 
10
 
! Отговори
дълголетник преди 3 години
Президента Радев спечели втори мандат!
430
10
 
7
 
! Отговори
ВИДЯ СЕ преди 3 години
МУТРИТЕ са в ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!
429
7
 
19
 
! Отговори
ГЕШЕВ Е ПОЗОР преди 3 години
БОРИСОФФ ВЪВ ЗАТВОР. МУТРИТЕ ВЪН!
428
2
 
5
 
! Отговори
Петьо Еврото преди 3 години
И аз искам извинение, защото върнах открадната то злато със съдействието на Гешев!
427
14
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Довечера ще има лабуть на корем за руските комунисти :)))))))))))))))))))))))))))))))))Честито евро на всички комунисти!!!
426
2
 
7
 
! Отговори
факт преди 3 години
Да няма после счупени очила!?
425
2
 
8
 
! Отговори
леле мале преди 3 години
как сте си плюли в сурата всички защитници... мутри не сте, ама сте прости и "затова се разбирате" с него.
424
6
 
10
 
! Отговори
Мутри вън преди 3 години
Мутри вън , долу герб , да спасим демокрацията!
423
3
 
2
 
! Отговори
до Чочо преди 3 години
Не насаждай паника с тоя скъсан пр++в
422
3
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Е, па какво се обижда ПPOCТИЯТ CEЛСКИ МАТРЯЛ дет гласува за MAГАРЕТА?Цветанов им каза, че ВСИЧКИ са били комунисти, Боко им каза, че депутатите им са ПРЕCTЪПНИЦИ.Всичко изброено са факти... може би се възмущават, точно щото са си прости ceляни гласуващи за мaгарета (или мyтри). При това с пламенност присъща на комунистическото им минало с цел да заличат преcтъпни деяния?
421
11
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
ГЕРБ, БСП и ДПС са един дол дренки, нека се нападат помежду си. Кефя се като гледам как се давят кучетата.