Протест и контрапротест в Триъгълника на властта

Поддръжници на Радев и ГЕРБ на метри един от друг в центъра на София
Обновена: 10 юли 2020 19:14 | 10 юли 2020 19:03, Александър Попов
388

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Два протеста протичат в центъра на София. За втора вечер пред президентството се събраха привърженици на Румен Радев. И тази вечер Радев излезе пред хората и изнесе 10-минутна реч.

Още по темата
"Радвам се, че отново сме заедно. Няма сила, която да ни спре - стига да сме непреклонни. Няма да повторим грешката от 2013 г. и да се делим. Няма да допуснем да се използва етническата карта. Свобода, законност, справедливост за всеки един в България. Не сме тук, защото сме еднакви, а да защитим свободата си. Тук сме, за да искаме честни избори и машинно гласуване", заяви президенът.

В същото време на 100-ина метра - от страната на Министерски съвет се събраха поддръжници на ГЕРБ. Очакванията са да се съберат над 10 000 техни симпатизанти, начело с народните представители.

"Искаме да се чуе различния глас. Това не е контрапротест, това е митинг в подкрепа на правителството, което води европейска политика. Президентът Радев цели служебно правителство, с което да ни извади от ERM-2. Три години правителството работи за повишаването на доходите, намали безработицата, сега се справя с безпрецедентната криза", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя цирк сме го гледали вече!По добре мутрата да си остане на поста инак червените са по големи бандюги!
306
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този толкова ограничен и посредствен човек , ще понесе ли някакви последсвия за увеличаването на заразените след безумните му идеии да прави протести по това време !!! Политическите му амбиции и проекти са по- важни явно от здравето на хората !!! Типчно за хората на БСП - НАГЛИ ,безочливи егоисти ! Такова недоразумение за президент ,сме нямали !
305
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герберасти ще разпродавате ли костюмите?
304
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поддръжници на Радев и ГЕРБ.............Подръжниците на БКП1 и БКП2.:)))))))))))))Абре другаре, всичко е БКП, бре другаре! Ако искате промяна изтържете БКП-то изцяло от властта и не ги допускайте никога повече да бъдат в нито една сфера на държавните администрации! Дали БСП, дали Герб - ВСЕ ТАЯ!
303
6
 
10
 
! Отговори
до 323 преди 3 години
До АнонименВремето се нарича ИЗБОРИ ,само че когато Бсп ги губи Радев ги наричат нечестни. Ако БСП печели както президентските тогава са много честни според него.
302
6
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Милиардите на Черепа събраха доста привърженици на Радев.Обещават им екскурзии в Дубай.
301
0
 
5
 
! Отговори
жеко преди 3 години
Е-е-е-х, а едно време само какви протести имаше! И все по това време на годината - това градът на истината, това конституцията. После съвсем издребняха нещата. Сегашното прилича на нещо по средата между Изгубена Станка и Многострадална Геновева. Самодейци! Жалки самодейци!
300
4
 
13
 
! Отговори
аз преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!Най-бедна и изпаднала,България беше при друго правителство.Сега,когато започваме да излизаме от червената кал,искате да се върнем 15 години назад....Не разбирам българина,плаче от Русия или плаче за Русия...Всички крадат хора,но сега държавицата ни е тръгнала на запад.Не я вкарвайте в грешния път отново.Спомнете си царя.С Руменчо ще стане същото.
299
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алтернатива е младия скромен смирен безпартиен премиер с харема ама не му събирате подписи за партия
298
4
 
7
 
! Отговори
haha преди 3 години
В историята няма по подходящ момент за бунт, сега когато маските са задължителни, само че пак по български хората са разделени. Очевидно е че всичко е поредния предизборен цирк, а не истински протест. За Бойко е ясно, че е престъпник, но нима алтернативната е военния шофьор на самолет и комунист?
297
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да се измете на бунището недоразумението Мухобойко и цялата Гербераска *** !!!
296
8
 
15
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Бълария е пълна с неграмотни никаквици, които се чудят само по кой повод да си покажат простотията! Протеста в покрепа (голяма умнотоя) на Радев е нещо между футболен мач, вечерна разходка за по-нормалната час и изтървани от психото за някой! Хубаво да се протестира, да се търси решение, но какво решение се предлага-танковете, 97-***, КТБ или сега нещо съвсем ново? ДС смаза интелигенцията както и народния съд не го е правил, за това сме на този хал, защото Тълпата разбира от ВСИЧКО!
295
13
 
10
 
! Отговори
Алек преди 3 години
Нима последователите на Винету са толкова умствено ограничени като него, че не са разбрали мнението му за тях и са изписали грешното "Аз съм мутра", вместо това което има каза "Аз съм *** п--ка"?!?!?
294
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая снимка на президента с вдигната юмрук е копие на снимката с вдигнат юмрук на Тодор Живков който слиза от балкана с партизаните на 9 септември.явно Румбата е тренирал пред огледалото. Както се вика всяка прилика е случайна.
293
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на президента който агитира за завземане на властта с преврат. Разединител на България и подтикващ я към гражданска война под диктата на кураторите си от КГБ.
292
16
 
20
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Оставка на Борисов ! Прокурора да се докаже и да арестува премиера и депутатите за всичките им нарушения ! Тогава ще повярваме !
291
11
 
2
 
! Отговори
Бойко,този път преди 3 години
Твоите доктори те набутаха в капана!Недалновидно е при това очаквано напрежение нагнетявано от резидентът,да затваряте нощните заведения и стадионите!
290
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле много наивен неинформиран народ!Лесно се подвежда!
289
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дрогарче имате 100 телевиззии и сайтове,*** и гледай директно и нАпиши дали е обявен курс към въоръжена борба,нали Гадев вчера като ЧЕ ГЕВАРА със стиснат юмрук се показа УРА ДРУГАРИ ВЕНСЕРЕМОС,еб..ати клоуните
288
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимките са само от контраротеста срещу Радев. Това значи ли, че днес.бг са за правителството.