Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска

Президентът искал да яхне вълната и да извлече дивиденти
4
Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът няма никакво основание да иска оставката на правителството, каза пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Още по темата

Тя коментира, че цялото пребиваване на президента на поста е противопоставяне, той желае да яхне вълната и да извлече дивиденти, без да мисли за ситуацията. Има много хора, които не го определят като лидер. Има много хора извън струкутрите на ГЕРБ, които намират драмата в момента за преувеличена.

Проф. Христова подчерта също, че да си демкорат означава да спазваш закона.

Би трябвало ролята на президента да бъде баланс между опозицията и управляващите. На практика у нас отсъства властта президент. Хората, които излязоха, го направиха заради закъснелите реформи. Те са уморени да чакат, не намират себе си. Точно този протест не е хомогенен. Влизат странични мотиви. Привържениците на БСП участват, търси видимост и Мая Манолова, която напоследък трудно постига това.

Христова коментира и събитията на "Росенец".

"Христо Иванов намери много силен пиарски ход,  във вторник, с който вдигна напрежението. Проблемът е, че много хубаво говори, но в историята е бил много движещ се между различните фактори във властта. Имаме амалгама от хора, които имат причини да бъдат на улицата и тези хора рискуват с цялата си толерантност да бъдат поведени от такива играчи, защото това са играчи. Според всички специалисти трябва да има импийчмънт. Трябва да можем да даваме преценки, за да не работим срещу народа си. Това е отговорност на политицитие, особено на тези, които искат да вземат властта и да яхнат вълната", посочи тя

"На плажа беше предизвикан конфликт. Не може да се допусне привържениците на ДПС да отидат там. Това е безобразие и безотговорност, което можеше да предизвика сблъсък. Такива грешки дават дивиденти на играчите, за да играят игрите си", каза още проф. Антоанета Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 години
То имало, имало, но такова недоразумение като президента Радев-не е имало! Явно важи поговорката-когато Господ е давал мозък на човеците-военните за били на занятие! Откак е на власт, непрекъснато отправя нападки, без да предлага нещо друго по-смислено! Не одобрявам много от нещата на правителствато на ГЕРБ, особено в състава на висшите постове-повечето министри са не на мястото си! Но кой друг-БСП, Мая, Слави, Марешки, Атанасов, Иванов и т.н. и т.н. Да ама не-НЕ СТАВАТ!!!!!
139
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете, пишете, ще си изкарате малко парички за биричка от бате ви Бойко.
138
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Иванов премиер.
137
2
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
До човек от народа 149 Ако президента беше като Борисов и беше изхвърлил веднага от президентството двамата негодници , прокуратурата нямаше да влезе в президентството.Но той ги защитава по матросовски.Най лошия президент до сега.Не адекватен от всякъде.
136
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Импичмънт за рот фронта!
135
8
 
11
 
! Отговори
човек от народа преди 3 години
Всички искаме законност и справедливост. Всички се радваме когато прокурора влезе в кабинета на някой министър за да провери дали има или няма нарушение на закона.Не така вижда нещата президента Радев когато нещата опрат до президетството и неговото обкръжение.Двоен аршин? Определено. Подаване на оставка трябва да се иска от президента.Той не може да бъде повече морален стожер на обществото и трябва да напусне поста за който не е достоен.
134
6
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Какви дивиденти, какви пат лева. Дори Нинова да сграбчи властта и да пропилее хазната, това не означава че ще дели с Радев.На Радев най-много да му платят билет и хотел някъде за да разходи Деси и малко комъндировъчни за няколко парцалки.
133
0
 
0
 
! Отговори
LKJH преди 3 години
До Петко.Нали сега има власт,хайде......
132
1
 
2
 
! Отговори
СРБН преди 3 години
Да си демкорат означава да спазваш закона.1.В България никога не имало демократи и съответно демокрация.2.В България винаги е имало и има сини и червени комунисти.3.За кои закони ства въпрос,тъй като при всяка нова власт се правят нови закони,закончета,изменения,наредби,постановления и ред други удобни за тях.
131
8
 
6
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Радев от първия ден плаче за власт. Но ако се вгледаме по-внимателно, той не ползва тази която има. Очевидно е че плаченето за власт е породено от безсилие и е удобно обяснение за нищоправенето.На мен лично не ми липсват 1990 те години, бомбите, престрелките и т.н.Нинова вече приватизира Техноимпекс. Ако Радев иска справедливост и законност, то по правилно би било да се обърне към народа, а не да слугува на БСП.
130
1
 
1
 
! Отговори
До 134 преди 3 години
И аз същото мисля за Радев !
129
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако народът искаше Радев или Нинова да го управлява, отдавна щеше да го постигне. Значи все още не го е поискал достатъчно силно, та да го постигне. Все пак това се постига с гласуване на избори. Не може да се говори от името на народа, защото той, народът, показва какво иска на изборите.
128
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антракт.
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нищо не вярвайте.
126
10
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Президентът има пълното морално право да поиска оставката на когото и да било, защото е държавен глава.Тия палячовци ще ни докарат до под кривата круша! Аман от разни политолози и прочие угодници!
125
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Демократът"Борисов докара 40 автобуса платени клакьори снощи в София! Тиква аут си крадецо,Хората те ненавиждат!
124
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Популизмът на ДЕБЕЛИЯТ КРАДЕЦ ПРОДЪЛЖАВА, гледайте го на живо по БТВ!
123
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала 121! Разбрал си го простичко! А д-р Борисов Да Не мислиш че Не го е знаел това?! Ооо знае го! Но Тълпата изпада в транс щом ревне "смачкайте БСП'!-:) И баламите гласуваха! После сам взе да се " избира" но карай!На много още майтап им се струва че д-р Борисов си тръгва скоро! И с Костов беше така!-:) Помним нещата които помним!-:)
122
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 166 А какво да правим с онова дебело и побеляло борче,от времето на СИК,ВИС и едни други момчета ? И вече години скачаше от пост на пост в държавата.Та докато се докопа до върха? 2 пъти хвърля лъжливи оставки и се връща на " бял кон"?! Но вече знае Че 3 път няма да има!-:) Та на теб харесва ли ти да те шашка вече 10 г тариката лицемер?!
121
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София отново ври и кипи,времето на дебелият крадец изтича неумолимо!