Радев зове за оставката на правителството и нов модел на управление

Президентът настоя и главният прокурор да напусне поста си
Обновена: 11 юли 2020 18:03 | 11 юли 2020 15:10, Камелия Цветанова
70
Радев зове за оставката на правителството и нов модел на управление
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поиска оставката на правителството.

„Вчерашният ден бе белязан от масови протест с искане на оставка на правителството, решението на ГЕРБ да организира митинг в своя подкрепа в близост до гражданския протест и по същото време е целенасочена и недопустима провокация към гражданския мир“, отсече Радев.

Още по темата

Според него опитите на премиера да прехвърли отговорността за напрежението нямало да заблуди никой, който познава страната.

„Корупцията, всяването на страх, прокурорският о пит за натиск, безскрупулните лъжи и липсата на справедливост са онова, срещу което въстанаха българите. Адвокатските колегии в много градове настояват за промяна в прокуратурата. Гневът е дълбок, трупан е с години и не може да се потиска със страха и сила“, коментира държавният глава.

„Мафиотизацията на управлението накара българите независимо от политическите си пристрастия да поискат законност и връщане на основни свободи, методично погазвани с години. Сега, когато българите са на площада Европа няма право да гледа Бъгария с широка затворени очи, ЕС има нужда от демократична България, България на закона и правилата. Изходът от ситуацията е един - оставка на правителството и на главния прокурор“, скочи Радев.

Според него насилието и манипулациите не могат да върнат доверието на хората, а всяко забавяне тласка България към безизходица.

„Опитите да се задържи властта и завоеванията на олигархията като се противопоставят хората по политически и етнически признак са недопустими и обречени. Формира се национален консенсус антимафия, а той обединява милиони почтени български граждани и е по-силен от парите и административния ресурс на властта“, смята президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
846
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКои сте вие?30-те от платеното протестче ли?
845
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше по-рано Радев да им поиска оставките...досега да бяхме се отървали от тези герберастки ***...
844
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гостДа по трудния начин ще си ходят.За национално предателстви и шпионаж в полза на русия.наказанието е ........Затова *** и компанийката в президентсвото са в паника и се топят един друг трескаво
843
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
Тия мутри май ще трябва по трудния начин да си ходат - като при Виденов. Дотам го докараха нерезите.
842
7
 
4
 
! Отговори
Миро: преди 3 години
Пишете си колкото искате глупости и простотии тук срещу умния ни президент!ВЪПРЕКИ ЧЕ ПРОСТОТИЯТА НИКОГА НЕ МОЖЕ И НЯМА ДА ПОБЕДИ!!! И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ РАДЕВ ОТ ЗЕЛЕНИ ТИКВИ СЕМЕ НЕ СЪБИРА!!! ЗАТОВА ТОЙ Е С ТЕЗИ ОБРАЗОВАНИЯ ОТ АМЕРИКА!!! А НАШАТА ТИКВА НЯМА НИЩО!НЕ ММОЖЕ И НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ ПРАВИЛНО ДА ПОСТРОИ!
841
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Радев. Време е за промяна. Няма какво да му намирате кусури. Време е за промяна. На Бойко му се казва - Благодарим ти - но ти дойде времето. Изчерпахте се ГЕРБ и породихте масово недоволство.
840
9
 
3
 
! Отговори
Миро: преди 3 години
Много ви,моля тук във форума!Не говорете излишни и празни приказки срещу президента ни РАДЕВ! ТОЙ Е ПРЕКРАСЕН ПОЛИТИК! ВЛАДЕЕ ДОБРЕ ДИПЛОМАЦИЯТА! ПОСЛЕ ПРЕДИ ДА НАПРАВИ НЕЩО ТОЙ ГО Е ОБМИСЛИЛ ПЪРВО НЯКОЛКО ПЪТИ ,А НЕ КАТО ТИКВАТА,КОЯТО ЗНАЕТЕ ДОСЕГА!НЕЩАТА НИКОГА НЕ ВЪРВЯТ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО! ДА СЕ ВЪРНР КОМУНИЗМА ПАК!!! ТАКА И КОЙТО ДА ИСКА НЕ СТАВА!!! ПРЕЗИДЕНТЪТ НИ Е УМЕН И ДОБЪР ПОЛИТИК!
839
4
 
8
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУМЕН РАДЕВ преди 3 години
Ако ЕС, САЩ, НАТО и Пентагонът са на страната на президента Радев, аз също го подкрепям, в противен случай казвам: Долу руските шпиони, Да живее Евро-атлантическа България! избирател
838
1
 
13
 
! Отговори
77 преди 3 години
Г-н прецедент, направи си партия , яви се на избори , спечели и.....сменяй , каквото ще сменяш ! Но първо се успокой , защото ЗЛОБАТА убива !
837
1
 
7
 
! Отговори
коко преди 3 години
Нови лица в ръководството на БСП.Ясна управленска програма.Ако няма нищо ново-БСП в опозиция/ако я има все още/.
836
1
 
15
 
! Отговори
stoedin преди 3 години
Хубаво, но първо да се направи "новия модел", после ние да гласуваме и тогава нека се смени правителството. ***.
835
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е точно новия модел на управление? БСП ли? Това ли ни предлагате гусиннн прецедент? Тоя филм вече сме го гледали. Вашата партия колкото пъти е била на власт толкова пъти е фалирала държавата.
834
1
 
21
 
! Отговори
какво казво Гьоте? преди 3 години
Радев, я не припомни какво казва Гьоте при такива събития? Дали ще успееш да събориш правителството? Гьоте кава - НЕ!
833
2
 
26
 
! Отговори
Студент преди 3 години
А ние,студентите сме за оставката на тоя,който нищо не върши ! Стига се е кичил,че е президент - и какво от това ?! Къде е грижата му за мира в държавата ?! По какво личи,че е обединител на нацията ?! Само се намира на дрънкане и мънкане,.които будят само недо умения - не за такъв президентг сме гласували ! А като гледаме и слушаме тоя идваме до извода,че повече на малка Българийка президенти не й трябват!!!
832
2
 
33
 
! Отговори
нн преди 3 години
Г-н Радев , така не става, едно да говориш друго да вършиш. Не сме забравили, че като станахте Президент казахте, че в България трябва да стане като в Румъния - борбата с корупцията по висшите етажи. Да, ама не, веднага се отметнахте защото Правителството и Гл. Прокурор се захванаха с тази работа. Че и кото достигнаха и до хората на БСП, стана страшно, което Вие инициирате -с валяне на Правителството и Гл. Прокурор. Това е неморално.
831
3
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Какъв модел на управление, г-н Радев?! Вашата партия БСП се тресе от скандали, тече борба за поста на Нинова, как ще спечели едни евентуални избори сега и ще оправдае доверието на хората излезли на улицата за какво? Не им беше обяснено, може би, за да подкрепят Божков, Цветан Василев, Арабаджиеви, Баневи и т.н.!
830
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
radev se diktuva napalno ot moskva.nie v Ec sme si dobre vse pak gospodin ruski sluga
829
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
radev e ruska sluga
828
34
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Все някога трябваше да започне почистването на разлагащите се антибългарски ***.Румен Радев-първият Президент на България има смелостта да нарече айдуците с истинските им имена-айдуци.
827
6
 
36
 
! Отговори
@ @ @ преди 3 години
Радев и котилото му от роднини , баджанаци и авери затънали до уши в далавери, тотално обезсмислиха и сринаха тази и без туй никому ненужна държавна институция, чиито годишен бюджет се равнява на този за гр. Враца и областта и. Tолкова ли сме богати та да хрантутим и дондуркаме един доказал се злобен безделник и антуража му ----- ????????????????????????????? -----