Близнашки: Радев е грешка, която не бива да се допуска никога отново

Президентът нямал право да зове за оставка на правителството
12 юли 2020 18:00,
558
Близнашки: Радев е грешка, която не бива да се допуска никога отново
Снимка: БГНЕС

Каузите на протестите през 2013 г. бяха различни. Тогава идеята беше да се възстановят началата на демокрацията и да имаме правителство, излъчено от Народното събрание, което обаче се ползва с народната подкрепа, а не онази измислена конфигурация. Лично аз излязох на протестите, защото ясно си давах сметка, че олигархията трябва да бъде спряна. Всички знаеха, че Пламен Орешарски е човек на олигарха, който сега се намира в Дубай”. Каузите бяха различни, но в България винаги има повод за протести”. Така в студиото на NOVA, бившият министър-председател Георги Близнашки коментира гражданското недоволство сега и през 2013 г.

Още по темата

Той анализира и изявлението на президента, в което Радев поиска оставката на правителството и главния прокурор.

„В случая видяхме как президентът на републиката прекрачи своите правомощия. Той не може да поиска оставката на правителството, има си опозиция, която може да го направи. Още по-малко оставката на главния прокурор. Той нарушава конституцията по един твърде брутален начин. Въобще Румен Радев имаше едно алиби на нов човек в политиката, но той се оказа случаен човек на върха на държавата. Мисля, че тази грешка българският народ не трябва да допуска никога отново”, допълни Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


558
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
453
4
 
0
 
! Отговори
Май Божков е преди 3 години
на Борисов и Пеевски, но когато Шиши поиска да му купят Техномаркет, при отказ, Божков става неудобен, както беше и при КТБ. Срутиха я Пеевски, Борисов, Цацаров нахлу с гръм и трясък в банката, та Орешарски никога не е бил олигарх, но Близнашки май се превръща в абсолютен *** и експерт на мафията.
452
2
 
2
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
Охранени люде,нищо не дали за благото на народа си,стават всеотдайни показвайки се от бърлогите си,когато трябва да "захапят" някого,който не е по техния тертип. Аланкоолу,ти си един консуматор.който с нищо не е полезен на родината си.Над два милиона и половина българи, избраха генерал Радев за президент на България.Разбираш ли, колко мои сънародници споменават ***,четейки идиотските ти бръщолевения.
451
3
 
3
 
! Отговори
ха преди 3 години
Каекъв абсурд! Корнела и Мая заедно с мухлясалия Радев и да искат Бойко да си отиде, за да може Радев, който е страхливец и кукла на конци от БСП, да състави ново правителство! Да си отидат от власт десните, за да дойдат левите и техният комунизъм! С какво Радев е по-добър от Бойко, срещу когото пледира? Защо да се доверя на Радев? Не го понасям дори като го гледам по телевизията. Има излъчване на плъх.
450
1
 
2
 
! Отговори
кой е преди 3 години
Понеже Радев непхрекъснато говори за мутри, искам да каже конкретно - кого имуенно нарича мутра? Защото без конкретика, това са общи приказки и се тълкува като агресивен опит на Радев да бяга от съдебна отговорност, като разчистване на лични сметки с главния прокурор. И тъй, Радев, кой имченно е мутра? Кяжи го в прав текст или млък.
449
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...коя България - да го снимат и той да се прави, че не знае кой е бил с спалнята му? Да се допусне плаж да стане частна собственост? И да прави магистрали и да се гордее с тях? Айде като е честен - да живее с 250 лв., а спестените му пари да ги дари. И да го следят как ще живее с 250 лв. Хората са на ръба на мизерията - плащат лекарства и сметки и гладуват! Потънали в кредити. Това ли е България? Какво прави за народа - 45 % намалили парното - за 1 г.назад и връщат 80 лв. от топлофикация. Смях
448
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ще ме извинява господина Близнашки, но Радев е генерал. кое да му е случайно? Бойко от охранител - стана примиер, чак и генерал. И това заяждане на ББ с Радев като малките деца. Уж ББ в кризата казваше, че чака само да отмине ситуацията и се маха от политическата сцена, сега няма да се маха - заради България. Коя България? За какво му е да е на този пост и власт? Да вдигне пенсиите, защото с 250 лв. не се живее, да плащам в болниците като ходя, да позволява да вдига тока? Коя
447
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Виждате ли че случайни хора не трябва да се допускат в политиката. Разбирайте че не трябва да се допускат на ръководни позиции. Тези длъжности са за "богоизбрани". Наглост до безумие. Вижте как управлява магията! За да си там трябва да си неин плен.
446
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близач грешката на президента е ,че те направи министър - праседател,а ти как му се отплащащ?Няма ненаказано добро.
445
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близашки, я си фърфай родителката от към задния джоб!
444
2
 
14
 
! Отговори
115 преди 3 години
Близначки е грешка, която не бива да се допуска отново!
443
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са се събрали на паветата. Зарязвайте клавиатурата.
442
12
 
9
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Дай му на българина да крещи "долу" и " разпни го". Хубаво .., Борисов може да не е идеален , но я ми покажете в момента един на политическата ни сцена , който да е новия Симеон Велики. ...или поне не на светлинни години от него. Борисов поне придоби от опит някои черти на политик. Или да правим богат тепърва някой селски хитрец като Доган , или пази боже някой нов Костов
441
6
 
16
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Президента за разлика от онзи чехал избран от кликата на ББ има топки и ги показва. ББ се е обградил с жени като Близнашки, Плевналиев, Биков и тн! Знае, че те нямат топки и не застрашават ореола му. Те са просто едви дупедавция и слагачи, продали род, отечество и национални интереси в полза на шкафчета с евро. Общото между тях - продажни агенти на ДС, които са на каишка с хиляди компромоти и целуват ....на Доган!
440
14
 
10
 
! Отговори
До 450 преди 3 години
Работата на президента е да бъде политически неутрален , да показва грешки /право на вето/ , да обединява народа си, да бъде представително лице на държавата. НЕ Е работа на президента да бъде срещу правителството, да му иска оставката и да крещи по митинги. Това го прави обикновен опозиционер и далече от ролята му на президент.
439
3
 
14
 
! Отговори
WTF преди 3 години
Близашки - ти беше най-голямата грешка.Орешарски бил на Божков, но назначил Пеевски?! Връщай се в дупката си и си мълчи.p.s. Не подкрепям Радев и БКП. Гешев и всичките 240 трябва да си ходят.
438
11
 
6
 
! Отговори
До 459 Една преди 3 години
Народа си е избрал демократично и президента и правителството. Няма идеални хора и като старая да не се влияя , че Радев чисто човешки ми е антипатичен , не виждам нищо което да го е направило успешен президент. Вярвам обаче ,че е искрен , което обаче не го прави прав в дадената ситуация. ПРЕЗИДЕНТА НЕ ТРЯБВА ДА Е ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИСТРАСТЕН !
437
3
 
10
 
! Отговори
От мне за вас преди 3 години
Платени новини нокой не иска да чете. Най малко някой го интересува за мнението на този дебел мазник който се е нахрани с парите на държавата.
436
7
 
8
 
! Отговори
Edna преди 3 години
До БЕНБенчо, неграмотнико, ще ви се, ама народът си избра Президента и си го харесва! Да се пукнат от яд и безсилие тюмбели като онзи на снимката горе!
435
3
 
10
 
! Отговори
Грамотна преди 3 години
До Браво,БлизнашкиНа кое казваш браво, на тоя затлъстелия ухилен шкембьо ли!? Хаха, за пари и майките си ще продадат, жалка история...
434
5
 
10
 
! Отговори
Анти-трол преди 3 години
До Браво,БлизнашкиКой е ББ. Агент на ДС, охранител на Тато и бил винаги ПОДЧИНЕН!!! Кога на Тато, кога на Маджо, кога на Доган. Нарцисист, който не е управлявал и пожарникарска кола! Сложен на поста Секретар на МВР от мутри! С агентурно минало - агент Буда! Бивш член на БКП. Никакъв опит в политиката, не знае езици, няма риторика и използва просташко-селски диалект! Е, за какво ни е "Парле ву франсе всички ние тук"?