БСП с Национален съвет без Корнелия Нинова

Социалистите се събраха малко след изявлението на лидера на БСП
12 юли 2020 12:56, Петя Славова
125
БСП с Национален съвет без Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

 БСП провежда Национален съвет без лидера на БСП, предаде БГНЕС. Социалистите се събраха малко след като Корнелия Нинова направи изявление,в което призова за мирен протест в деня на внасяне на вота на недоверие.

През седмицата социалистите събраха 72 подписа с настояване да се проведе заседание на Националния съвет на БСП. Въпреки отказа на лидерката си да свика съвета, в момента заседанието тече с мотива, че е свикано по уставен ред.

На влизане опозицията на Нинова коментираха, че изглеждат като пришити на протестите, а на тях виждат хора, протестирали и срещу БСП преди години.

Още по темата

Нинова обаче изпрати прессъобщение до медиите, в което се казва, че днес пленум няма, а има сбирка по интереси.

На основание чл. 32, ал. 8 от Устава на БСП. 72 членове на НС, между които Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Весела Лечева, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов, свикаха пленум на "Позитано" 20 с първоначален дневен ред:

1. Приемане на Годишен финансов отчет на БСП за 2019 г. Структура, щат и бюджет на НС на БСП.

2. Политическа декларация “За единство и идейна същност на БСП, за необходимостта от реална управленска алтернатива на ГЕРБ!(тезиси)

3. Промени в състава на Централна комисия по избор на председател.

4. Обсъждане на начина на формулиране на решенията на НС на БСП от 13.06.2020 г. и изпълнението им, както и подготовката на “вот на недоверие” към Правителството.

5. Утвърждаване на списък с председатели и Общински организации на БСП с численост под 150, имащи право на повече от два мандата според Устава на партията.

6. Разни.

За заседанието се регистрираха 72 души от 185. Не е събран необходимият кворум от 93 души и заседанието е нелегитимно, пояснява Нинова. Потърсена от журналисти за коментар ще участва ли в заседанието Корнелия Нинова заяви: "Намирам се в кабинета си на Позитано. Чакам другарите да съберат кворум, за да се включа в заседанието. Такъв не се събра, но използвам случая да заявя:

Държавата е в институционална криза. Хората са по улиците на страната в желание за промяна. Да се занимаваме с вътрешно-партийни въпроси днес е безотговорно към народа и държавата.

Само преди месец предложих на същите другари всенародна подписка за вот на недоверие и организиране на протести. Те отхвърлиха това предложение и направиха друго- да се състои национална кръгла маса с ГЕРБ.

Днес свикват пленум на Националния съвет без да имат необходимия кворум. Днес пленум няма. Има сбирка по интереси. Тази сбирка е нелегитимна и не може да взима решение. Показателно е, че на нея е допусната да излъчва проправителствената агенция ПИК.

Обръщам се към членовете на партията: недопустимо е в такава криза в държавата да се предизвиква криза в партията с подмяна на легитимните колективни органи на БСП.

Целта е ясна.

Не допускайте личните, корпоративни, обслужващи модела на управление интереси да превземат партията. Днес сме призвани да спасяваме България от този модел на управление. Знам, че сте почтени хора, отдадени на каузата.

Бъдете здрави, силни и мъдри, бъдете сред хората, бъдете техният глас", завършва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Кой крив, кой прав? преди 3 години
Сбирка на старите "вечни" депутати. Докараха БСП до 37 депутата в предното Народно събрание, а им се иска още да са "вечни". Но Корнелия Нинова въведе мандатност (включително и за председателя) и сега БСП има вече 80 депутата, излъчи президент, спечели повече кметски места и Нинова има всички шансове да я преизберат. Така че, напразни напъни, няма вече да се получи.
96
2
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 106: Гербаджийските *** освен п'ростотии друго не могат да измислят.Но идва краят на Тикволандията.
95
5
 
2
 
! Отговори
Предизборна сбирка преди 3 години
Предизборно събрание на опозицията в БСП. Не трябва да се прави трагедия от това.Опозиция може да има във всяка демократична партия. Само в ГЕРБ това е невъзможно. Там Бойко е единствен и неповторимЖалкото е, те един от знаковите лица в тази опозиция - Георги Гергов получи 43 милиона държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която не струва и една десета от това. И за какво? За да мъти водата в БСП. И оттогава дупката си е все там, никой не се кани поне градинка да направи на нейно място
94
1
 
2
 
! Отговори
ТУК СМЕ преди 3 години
Българи стойте в тая ситуация далеч от всички партии в парламента Комунистическата сбирщина се бие нашето на кого тях да стане лична собственост ТОВА НЕ СА БЪЛГАРСИ ПАРТИИ БОГ Е ПРИ И С ВАС
93
2
 
9
 
! Отговори
киро преди 3 години
Тези сами не могат да се разберат и не знаят какво правят а искат да управляват държавата - смях.
92
5
 
12
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
курненката има горещи революционни вълни
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бе ти мени увъжавъш ли *** ба?!
90
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
егати и "партията"! преди в бсп имаше хора с осанка, тежест и като говореха, умееха да се изразяват и убеждават! а сега са като комсомолска дружинка от село крушовица, пък на акъл - също чавдарчета!
89
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха!Ездачката на коне, биволици, кози и протести е прогонена от собствената си партия!Дерзайте, другари!!!
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НИЩО НОВОМОМЕНТА НЕ ТЪНЪК,тънки са уменията да се анализира чута и прочетен информация.
87
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ??????АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ,ПРЕЗ 96г НЕ САМО ИМАШЕ ГОЛЯМ ГЛАД, 5 ДОЛАРА ЗАПЛАТА И 3 ДОЛАРА ПЕНСИЯ ,НО КОМУСТИТЕ УСПЯХА И ДА ДОКАРАТ ДО ФАЛИТ ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА!!!НЕ ИСКАМ ПАК ДА ГО ПРЕЖИВЯВАМЕ ПАК-НИКОГА!!!!!!!!!!!
86
1
 
13
 
! Отговори
към к.94 преди 3 години
Да добавя: ако председател на БеКаПе-то стане някой от деветимата бонзи или Киро дойчемарката/Янков, след 2-3 месеца партията ще се разцепи, а след половин година ще остане без електорат. Омръзнахте ни!
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъркаш, Кире. НС без деветимата червени велможи и двамата кариеристи, напъващи се за поста на дамата от Крушовица: ти и Кр.Янков.
84
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой създаде закони които са като врата в полето и ПОСЛЕ направиха Адвокатските кантори.САМО ЕДНО ИМЕ ,НО НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА-ТАТЯНА ДОНЧЕВА. С ТЕЗИ ЗАКОНИ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ НЕ САМО ГЕРГОВ И НИНОВА.
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАК ДА ВЯРВАМЕ НА ГЕРГОВ??? ТОЙ СИ Е "КУПЕН" ОТ ГЕРБ С 40 МИЛИОНА ЗА ЕДНА ДУПКА В ЦЕНТЪРА НА ВАРНА И ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА КОМПЛЕКСА "СЛЪНЧЕВ ДЕН" НА ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК.
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ се изказа преди много години , ,ДАВАМЕ МИЛИОН ДА ПАЗИМ НАЦИОНАЛНОТО СЪКРОВИЩЕ ДОГАН'' ', ама после нищо не последва, защото имаше информация от службите. НИТО РАДЕВ НИТО ББ МОЖЕХА ДА ОТКАЖАТ СЪГЛАСНО ЗАКОНА. СЕГА ВНИСАТ ПОПРАВКА, ШЕФА НА НСО РЕШАВА ,ПРЕЗИДЕНТА ПОДПИСВА ИЛИ ОТКАЗВА.ПОСЛЕДНАТА ДУМА ЩЕ Е НА РАДЕВ СЛЕД ПОПРАВКАТА ДО ДНИ.АМА И ЗА ДЕСА ЩЕ РЕШАВА.
81
6
 
23
 
! Отговори
?????? преди 3 години
До 86Каква криза те гони тебе? През 1996 г.,тези "чисти" ,като сълза социалисти ни докараха до ужасен глад.Сигурно не си бил роден тогава,та сега си в криза.
80
12
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 85: Е, като прочете видя ли кой решава дали да охраняват някого? Комисия, чието заседание президентът дори няма право да свика. А оставка (не "уставка") на ръководителя президентът има право да поиска. За това е принципал, но не той е наредил да охраняват Доган и Пеевски а бат'ти Бойко. Тънък момент, нали?
79
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави ще се бори срещу МУТРИТЕ. ТОЙ ХОДЕШЕ НА ВСИЧКИ ПОГРЕБЕНИЯ НА МУТРИТЕ И МНОГО ПЛАЧЕШЕ! БОЖЕ!ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО ПОМНЯ! ВСИЧКИ СА КРЭКОДИЛИ КОИТО СЕ КРИЯТ В МЪТНАТА ВОДА И ЛОВУВАТ.ПЛЯЧКАТА СА НАШИТЕ ДЕЦА И ХАЗНАТА НА ДЪРЖАВАТА ДО КОЙТО ЩЕ ГИ ОТВЕДЕМ.
78
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората били по улиците и били искали промяна.Едвам събрахте хорица колкото на събор в малко село. Това важи и за вас, и за опонентите ви.Българинът в момента не ще вътрешнополитическа криза. Българинът иска стабилност, чужди инвестиции, повишаване на доходите. Чрез мини трусове, предизвикани от столетницата, това няма как да стане.Стига сте се излагали. Изнудвате полицията да пази циркаджийските ви изяви в центъра на София, но на тази полиция плащаме ние! Искаме да компенсирате тези разходи!