Пламен Юруков с оценка: Протестите са политически, нищо няма да променят

Странно е като видя Христо Иванов до Мая Манолова, каза Пламен Юруков
13 юли 2020 23:00, Красимир Ангелов
117

Гражданското недоволство срещу правителството продължава вече пети ден.

"Има много стари, познати лица от предишни протести. Много от 2013 г. Виждаме, че друга политическа сила стои зад тези протести. Тя е инспирирана от издигнатия от нея президент и от една страна това върши добра работа да отклони вниманието от скандалите, които имаме с неговите съветници", коментира политическият анализатор Пламен Юруков в "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му протестът е нормално политическо явление, въпросът е обаче, че когато той не е конкретизиран, последствията от него няма да са с толкова голямо значение.

"Много ми е странно като видя Христо Иванов до Мая Манолова, до Александър Томов и до президента Радев. Този протест започна като политически и неговата същност е политическа", каза още бившият лидер на СДС пред Bulgaria ON AIR.

Според него протестите са поведени именно от Румен Радев, който трябва да се грижи за единството на нацията и още тук започват политическите несъответствия.

"Почти всички хора са недоволни от правителството. В България има много неща, за които да си недоволен. Има много проблеми за решаване. От тези протести нищо не може да се промени", категоричен бе Юруков.

Той е на мнение, че изходът е България първо да тръгне по пътя на реформите и да се промени дейността на самите институции, както и промяна на Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
4
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Остатъчното СДС (на което по едно време беше лидер Юруков) отдавна е в клиническа смърт. Но Сашко Йорданов все пак се уреди за евродепутат.Оказва се, че президентът Радев може да събере на едно място привърженици и на лявото и на дясното. Това е пътят. За да се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка може да се наложи да минем пак през експертен кабинет както по времето на Димитър Попов през 1990г.
89
1
 
5
 
! Отговори
до 95 преди 3 години
Само да кажеш след като сега е мноооого добре,на какво го отдаваш това? Какво,коя сфера в обществото така се промени в положителна посока след идването на сегашните? Не е ли по логично твоите 9-10 х.(за които мнооооого се съмнявам,не защото не може, а защото тези които вземат такива пари,нямат никакво време да се занимават по форумите и да бранят управляващите)да си почнал да ги получаваш,защото бизнеса ти или бизнеса на шефа ти просто е тръгнал,а не защото боко ти е помогнал с нещо?Просто питам
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А протестите срещу Орешарски, подкрепени видно от бившия преЦедент Плевнелиев, ГЕРБ и ББ какви бяха? Не- политически ли?
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМладите и образованите в България, че и техните роднини сме малцинство. А пък и аз не съм на страната на протестиращите. При едни избори, та дори и днес нали пак ще сме между 25-35%. С КОЙ ще управлявате след това? Знаете ли какво е политическо представителство и управленска програма?
86
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАз. Имам две висши образования и доходи от около 9-10К на месец. Семеен с две деца - всички роднини сме за ГЕРБ и в трите пъти които ги избрахме. Работя от рано до късно и неискам да си удрям главата с гамените на площада. Спомням си Орешарски, Царя, Първанов, Костов, Виденов и още 20-тина играчи от миналото. Сега е мнооого по-добре
85
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИде това което беше на изборите 1990. Може да си млад или да си забравил. СДС направи едномилионен митинг в София и загуби изборите.После от БСП малко снизходително пуснаха Ж.Желев та стана президент, но ако бяха решили можеше и да е друг.Днес ГЕРБ нямат такова влияние и са акумулирали негативи за 10-те години на власт, но при едни избори сега или когато му е времето след половин година, по-малко от 25% няма да е вота само за ПП ГЕРБ. Целта е да се съхрани Радеф за бъдещ проект.
84
5
 
10
 
! Отговори
334 преди 3 години
Ето, такива са платени, а не хората на площада.
83
3
 
9
 
! Отговори
daa преди 3 години
"Почти всички хора са недоволни от правителството. В България има много неща, за които да си недоволен" Абе таранколу,в целият свят за недоволствата за които говориш хората излизат на протест,това е НАЧИНА да изкажат недоволството от арогантността и наглостта на управляващите. Много ми е интересно ако на власт бяха сегашната опозиция,а твоята партия(каквото и да е останала от нея) бяха опозиция,какво щеше да ти е мнението за протестите.Пак ли щеше да кажеш че те нямат смисъл?
82
10
 
10
 
! Отговори
ООООХ... преди 3 години
ТИ ГОСПОДИНЕ *** ДА СИ ПРЕГЛЕДАШ ОЧИТЕ ЗА КАКЪВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТЕСТ ТЕЗИ ТОЛКОВА МНОГО МЛАДИ ЛИ СА ПОЛИТИЦИТЕ - И КАКВО КАТО СА ОТИШЛИ ПОЛИТИЦИ ТЕ НЕ СА УПРАВЛЯВАЩИ И СА ПРОТИВ УПРАВЛЕНИЕТО - ПИСНА МИ ДА ЧЕТА РАЗНИ ДА ПИШАТ ГЛУПОСТИ ПРАВЯТ СЕ НА НЕ ЧУЛ НЕ ВИДЕЛ - СКРИЙ СЕ
81
2
 
8
 
! Отговори
Спомен преди 3 години
Е е какви протести имаше 13-та год,червена боя на главата,това бяха артисти!Сега и паветата свършват!Йоло Денев рекламен агент,интеЛЕгенцията учеща в Хага скандира Бойко К'во,хора с анемия,непомнещи в коя част на града се намират!Блазе ни,чака ни славно бъдеще!
80
10
 
5
 
! Отговори
Та нали живота е преди 3 години
политика, как протеста да не е политически!? Всички се вдигнаха против политиката на шайката! Щом Биковчето дава акъл на Боко, какво добро може да се очаква от политиката на ГЕРБ? Затова ритник и да идват следващите, само не и Славуца, че ще е по бетер от Боко, по голям нарцис е. Боко държи Бог за шлифера, а Славуца сам се мисли за такъв!
79
18
 
13
 
! Отговори
Off преди 3 години
Не е странно, а тъжно да се види хр.иванов (малките букви не са случайни) до такива креатури като М.Манолова, А.Бабикян, А.Томов, Р.Петков, Р.Радев. Закопа си партията под дъното. Ще си бере плодовете.
78
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които съсипаха България оглавиха протестите!Протестъри направете си партия!Нека не ви яхват ретроградите от миналото!
77
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМутрие не са ГЕРБ,ГЕРБ и ДПС защитават държавата от престъпниците,крадците и убийците!Доган беше заплашен няколко пъти и се оказва натиск и заплахи срещу цялата държава от престъпните олигарси,които плащат за това и злепоставят умишлено България пред света,за да си спасят кожата от справедливо правосъдие!Бандитите искат свалянето на правителството!
76
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя, не знам как да го нарека, беше комсомолски секретар във френската гимназия в София. Едва ли е редно да дава акъл и мнения по каквито и да било въпроси, свързани с политика.
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томова,благодаря ти за старанието да унищожиш България чрез статиите си и да посееш конфликти,смърт и предстоящи кървави разправи и масови убийства на българите и слагане на власт на крайни ислямисти и окупиране на България от българомразци!***!
74
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти пък ще кажеш.Трябва да имат успех, мутрите Бойко, Пеевски, Гешев да си заминат веднъж завинаги. Най-лесно е да си платен политически организатор. ГЕРБ впрягар всеки да помага с каквото може. Жалки сте! Вън и затвор!
73
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само че нищо по-добро не ни чака,но ни чакат големи злини и убийства,ако ГЕРБ падне от власт,трима подсъдими олигарси клатят цяла България и нанасят терор над държавата!"Забегналите в чужбина олигарси Цветан Василев, който открадна 5-6 млрд. от КТБ, и Васил Божков, който е обвиняем за 700 млн.лв., са развързали кесиите, за да опитат да дестабилизират държавата. По оперативна информация на службите, са давали по 150 лв. на калпак, на всеки, който окървави протеста на Копейкин и влезе в бой с полицията"
72
6
 
13
 
! Отговори
гост преди 3 години
До Московски възпитаницНали знаеш какво изплува като разбъркаш нещо течно дето е седяло дълго. Няма да е само Мая дето ще се пробват да яхнат протестите. Чакам да се пробват Слави, Слабаков, и т.н.
71
4
 
15
 
! Отговори
гост преди 3 години
Че какви други да бъдат. Нали е демокрация, една партия си отива и идва друга. Не го разбирам този.