Енергията на протеста изисква промени, но няма политическо лице

Коментар на политолога Цветанка Андреева и журналиста Юлий Москов
Обновена: 14 юли 2020 23:50 | 14 юли 2020 23:10, Анисия Иванова
18
Енергията на протеста изисква промени, но няма политическо лице
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Продължават антиправителствените протести в страната. На фона на гражданското недоволство, от прокуратурата пуснаха записи на Васил Божков, в които разговаря с политик и журналист и дава указания за протестите.

"Правото на протест е гарантирано от демокрацията. Хората имат своето основание да бъдат на улицата. Разбира се, както навсякъде по света, има различни течения, искания", коментира политологът Цветанка Андреева в "Денят ON AIR".
Според нея определено се забелязват режисура и политически интереси.

"Има тревожни стратегии в самия протест. Първият опит да бъде овладян беше от президента Радев, който излезе с неговия проект "Съюз антимафия". Втори опит видяхме днес с разкритията на прокуратурата. Там личи намесата на Божков", добави тя.

Според журналиста Юлий Москов всички губят от протестите.
"Протестът няма ясно политическо лице. Ако ще я караме така, за какво са ни избори. Правим избори, получаваме ясен политически резултат и след това 5 хиляди души излизат и казват "не искаме това, искаме друго". Това е пълен абсурд", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

"Нищо няма да излезе от тези протести. Правителството ще продължи да управлява, но очевидно е необходимо да се извършат промени", каза още Москов.

Андреева се съгласи, че тази енергия, която е на площада, изисква промени.

"Всички са в криза. БСП не могат да се разберат помежду си. Тези ли ще вземат да управляват държавата", попита реторично Москов.

Андреева добави,че стратегията на БСП цели дестабилизация на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Ти новини четеш ли, слушаш ли ? От БСП съобщиха, че техният съпартиец е потвърдил исинността, и че се разграничават от него !
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всякакви "експерти", "социолози", "политолози" дават интервюта в очевадно зависими медии. Тези хора от това се издържат, или говорят квото им е наредено.. или друг път няма да ги викнат.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, няма политическо лице.Защо тогава обвиняват БСП?
13
9
 
6
 
! Отговори
Бойко чао! преди 3 години
Бойко си отива!Ако ще и зайче от ръкава си да извади, столът му вече падна, не просто се клати!Чашата отдавна е преляла, а не през последните 6 дни.Младите не знаят, но ние по-възрастните живели по времето на комунизма отлично познаваме противните им ченгесарски номера от бившия комитет за държавна сигурност.Целта е да създадат объркване.Но са подценили инерцията на протеста.
12
1
 
4
 
! Отговори
Оти няма преди 3 години
Пуснете европрограмя за усвояване на 200 милиона евро за "политически лица" и ще искочат като червей от земята всичките. Нямат стимул според мен. Няма как да се самоуволнят, несменяеми, незаменими и неконтролируеми са всичките. Над закона .в..който те сами си определят заплати, хонорарчета и други глезотийки за фирмите с по 2 до 41 хотела....Те не са депутати а хотелиери там.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко сериозно налива от чекмеджето на разни стари муцуни, да му удрят по едно рамо.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
коментира политологът Цветанка Андреева в "Денят ON AIR". ивинявам се, но не мога да се сдържам при джендърския бългсрски и прибавям ... пи.кае прав(а)! Моля ви, не канете повече неуки събеседници със съмнително (не)образование!
9
1
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Проблемът е, че младите знаят само да чистят, а по-важни са други работи.. !
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде махайте се тогава старците от политиката и оставете на младите да изчистат лайнара дето ги дробихте 30г
7
14
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Бойко Борисов ще окървави държавата и тогава ще си тръгне...
6
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече се доказа че записа е манипулиран и то от няколко експерта.Не са имали време, защото логично Борисов трябваше да извади нещо след размахания пръст от сащ. След сутрешното изявление на Гешев, се очакваше нещо голямо да се случи. Но не стана. Излезе един много спорен запис, не доказващ нищо. Оказа се че, че няма да се търсят грешките в герб, а ще се търсят всякакви средства да се компрометира протеста. По мое мнение Севда налива вода в мелницата на протестиращите.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румката колко да е получил от Божков? Гледам, че много се старае.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как го виждате лице да води ***? Само *** може да им е лицето!
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно, комунистите ни омръзнаха вече 75 г на власт.
2
4
 
8
 
! Отговори
Хонг Конг преди 3 години
Правото на протест е гарантирано от янките.
1
13
 
7
 
! Отговори
дядо Шишарко преди 3 години
Ко не, откъдя на къдя Кавуня ша прай преврат бря. Хем н***сран хем корумпиран ша са прай на света вода непита бря. М чи то за ко я взема тая огромна заплата, като нищо полезно не е сторил за ората, а само далавери е правил, и доносничел на Москва бря. Само едно *** дразни, че говори от името на народа бря. Я веке няма да гласувам с бабата за него, щото уж гласувах за натовски летец, о то ко излезе, гласувал съм за Московски болшевишки подлец!