Протестите водят до ерозия на електоралната подкрепа

Борисов трябвало да изгради стратегия за минимизиране на щетите
Обновена: 14 юли 2020 11:40 | 14 юли 2020 11:37,
49

Няма признаци, че енергията на протеста отслабва. Ставащото със сигурност ще доведе до ерозия на електоралната подкрепа на управляващите, дори да не подадат оставка. Това каза за "България сутрин" социологът Цветозар Томов.
Още по темата


"Точката на кипене отдавна е достигната", коментира още той. По думите му ударът за Борисов от последната седмица бил много силен.

"Стратегията, която би могъл да предприеме, е за минимизиране на щетите", посочи Томов за Bulgaria ON AIR.

Според него обществото търси да посочи с пръст виновника за ситуацията.

"Евентуални оставки не дават гаранция, че нещата няма да продължат по същия начин. В крайна сметка излиза, че хора-центрове на власт управляват", заяви Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите са на власт от 2009 година.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГА ЧЕРЕПА СВЪРШИ МИЛИАРДИТЕ, ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ СТИХНАТ, А ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ПОЕМЕ ДЪХ. ЗА ТОВА НИКАКВО СПИРАНЕ НА ПРОТЕСТИТЕ- ПРОТЕСТИРАМЕ ДО ПОСЛЕДНОТО ЕВРО НА ЧЕРЕПА И КРАДЕЦ МУСТАКОВ.
41
3
 
6
 
! Отговори
Мутри вън преди 3 години
МУТРИТЕ - Радев, Божков, Василев, Баневи, Стайкови, Бобокови и другитебивши агенти на ДС и настоящи мутри ВЪН!
40
2
 
8
 
! Отговори
Да мутрите вън! преди 3 години
До МУТРИ ВЪНМутрите са Радев, Узунов, Милушев, Божков Вакилев, Бобоков, Баневи, Стайкови, и останалите ченгета от ДС, които ни ограбиха всички нас нормалните граждани настраната.
39
1
 
3
 
! Отговори
Абсолютно не си прав преди 3 години
До Американското посолство предупреди организаторите на мини пуча да не стигат до кървави изпълнения.
38
2
 
6
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
До Сата НАТОТе така казвахе и преди предишните избори и преди по-предишните. Но истината е че всички останали говорят с лозунги и обещават светло бъдеще някога, а ББ казва и някой неща със сроков - да малко са тези негови обещания, но все пак ги има и гледа повечето да ги изпълни. Затова хората избират като по-малкото зло! В момента ситуацията е същата!Лек ден!
37
6
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Към момента резултатите от последните избори са тотално НЕАКТУАЛНИ, което значи, че правителството е нелегитимно. На тези протести ходят не толкова гласувалите против ГЕРБ, колкото негласували или разочаровани гласоподаватели на Герб. Има такова нещо - гласували доверие на Боко, без да са слепи гербаджии. Сега тези хора си оттегляме подкрепата, поради издънките на премиера.
36
7
 
9
 
! Отговори
Недопустимо е ! преди 3 години
Как 1000 Платени Шушумиги ще бутнат държавата ? кого представляват изобщо ? България е 7 Милиона .
35
0
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 3 години
На 33 000 души ако всичките са лидери, това е лудница. Там всеки си е лидер. А на протеста лидерите се укриват, защото тряьбнада носят отговорност СЕГА! Не някога или изобщо, а сега! Дяа ги видим кои са и какво освен оставка искат. Не вярвам на случайни граждани, които с нищо не се ангажират. Искам хора, които гарантират за протеста ск имената си, с имиджа си, със себе си, но СЕГА!
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе на колко гласа трябва да ви го кажат вече ДА ПРЕСТАНЕТЕ с този борисов?????? Край, свърши се с гробаджиите, не стигна ли до главиците ви това??? Колко може още да се подигравате с тези 1-2-3.......кабинети??? Ставате от ден на ден по-лоши!
33
7
 
14
 
! Отговори
ей ти песен 31 преди 3 години
Седнал Румен на трънка, па захванал да дрънка!
32
12
 
11
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Лидерите на протеста са тези 30 000 млади хора,които протестираха в София и поне още толкова в провинцията за сваляне на крадливата,самозабравила се ***,които станаха милионери и милиардери на наш гръб,а ние си останахме най-бедната страна в ЕС,благодарение на тях.
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ерозията е в главите на вечните крадящи управници!
30
11
 
12
 
! Отговори
срамежливите преди 3 години
Защо не излязат лидерите на протеста? Да застанат пред камерите с лицата си. Какво се крият като на а кани. Радев ли е лицето на тоя протест? Ако е така, то е повече за дник, отколкото лице.
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветозаре,не е ерозия на електората,а ерозия на властта.
28
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще изпея една песен на Бойко,като на стар комунист,която беше популярна по времето,когато мачкаше ушите на бай Тошо:"Развод ми дай,развод ми дай и повече не ме мъчи,вземи си пачките,златото,но въздуха ми остави".
27
2
 
7
 
! Отговори
Мишкоед преди 3 години
Ти си най-улав, ти си най-гнидав! Ти си бел, а чи и Румен!
26
11
 
13
 
! Отговори
ръката на Москва преди 3 години
Проруски протести, водени от Румен Радев, в интерес на Москва, защото няатам води политиката на лидерите на протеста. Сега, ако Путин награди и Радев, това е храчката, с която руснаците белязват своите хорав в чужбина. Путин награждава предателите, които работят за Москва. Това сочи опитът от Крим и Донбас.
25
4
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Жалък си.
24
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка даде срок на Борисов до 16.07 да подаде оставка.А коалиционните партньори щели да се събират на тази дата да решават-какво?Как да оцелеят.Късно е.Отивате си.