За шести ден: Антиправителствен протест в София

МВР имат данни за евентуално участие на провокатори
Обновена: 14 юли 2020 18:52 | 14 юли 2020 18:45, Анисия Иванова
331
За шести ден: Антиправителствен протест в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За шести пореден ден антиправителствени протести започнаха в центъра на София и други градове. Началният час  е обявен за 18:00. В столицата хората започнаха да се събират малко след 17.00 ч. Част от присъстващите носят български знамена.

Засилено е полицейското присъствие в района. В първите редици са полицаите с жилетки „Антиконфликт“. МВР имат данни за евентуално участие на провокатори и призовават гражданите да не позволяват да бъдат въвлечени в действия, които биха навредили на мирното изразяване на убежденията им и на демокрацията.

"В следващите дни да не се поддават на онези групички, които и снощи наблюдавахме, публикувахме и кадри видни за самите протестиращи. Снощи няколко пъти бяхме потърсени за съдействие от хора, които са разпознали лица, които се опитват да провокират напрежение. Бяхме помолени да отстраним такива лица", каза през деня зам.-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.

По думите му налице са данни за организиране на групите, които провокирали, но не дадоха подробности, защото били оперативна информация.

"Огромната маса от хора излиза на протест по свое убеждение и винаги има някакво малцинство вътре, което се опитва да опорочи протеста", допълни той.

Поводът за протестите бяха арестите и претърсванията в президентската институция. Впоследствие гражданското недоволство прерасна в протести срещу правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига демокрация и права на ,,човека"Бойко излови и бои по п..... с черпака по всякаква журналистическа *** подстрекаваща безредието и незаконността в България .Държава и полиция да влезе в действие ,не ми се гледат безделници -*** грачещи по улиците .Бий ги враговете на България Бойко ние цял народ сме с ГЕРБ и теб.
285
0
 
2
 
! Отговори
Умен преди 3 години
Удивитено. Едните не знаят, други не помнят, а трети са вечно недоволни - толкова много глупави хора и всичките на едно място.
284
2
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
където са хвърлени огромни суми, това е цяла наука. Така се направиха цветните революциии в много страни, после гражданите им осъзнаха в какво са участвали без да подозират, но беше късно.За съжаление на площада има искрени и истински хора, но те отново ще пият по чаша студена вода. Те са хвърлени в играта и използвани от един кръг, който се опитва да спаси огромните капитали, които е заграбил от държавата. Кукловодите на протеста започнаха да се покзават и да изявяват претенции да управляват. Ще ги разберете скоро.
283
2
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Учудвам се на мисленето на тълпата. Как можело да има толкова много платени протестиращи, не било възможно?Протестиращите не са платени, поне 90-95% от тях. Платени и сериозно финансирани са НПО-тата, медии, фейк сайтовете (informiran, istinskite *** и т.н.), които бълват денонощно фейк новини, поддържат протеста с "правилната информация и посока", плащат за подкрепа срещу прокуратурата, чрез внедрени лица в други организации в държавата. Те са в основата на протеста. Върху манипулациите и контрола на масите работят множество лаборатории по цял свят, където са хвърлени огромни суми,
282
3
 
6
 
! Отговори
Къв протест ,бе... преди 3 години
Тия са се събрали пред фонтана на Президентството да се къпят ....ха,ха,хааааааааПЕСТЯТ ВОДАТА ХОРАТА ....ЩОТО ИМ Е СКЪПА!Едни пият ...други се мият краката....трети си я носят за вкъщи.ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА!!!!
281
7
 
6
 
! Отговори
България преди 3 години
Оставка и затвор за Бойко и Гешев!! Реабилитация за Васил Божков! Връщане на Националната лотария и талоните за търкане!!
280
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички герберасти, или са на хранилката, или са с тежки мозъчни дефекти!
279
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберски буклуци!
278
7
 
11
 
! Отговори
Ко стаа , бе... преди 3 години
Разходката по "Царя" свърши ли....?Много рехава нещо ....Черепа не е превел паретата...ха,ха,хаааааааа
277
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли някой останал който да си мисли още че Гешев не е маша на Боко? Излизат разни насочени фишеци и нищо друго ни в съд издържат ни нищо. Мафията е Борисов, той е този с пурите, а олигарсите му са невини, половината навън и разиграват всички.
276
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кой има интерес да няма държава-Баневи, Арабаджиеви, Божков и други олигарси, на които до скоро народа се възхищаваше на имането..."Не са само те. Бойко Чекмеджето да не е по малка мутра от тях? Всички, които нямат морал и само ламтят за власт и пари имат интерес да няма правова държава, както е сега.
275
10
 
7
 
! Отговори
Ще съдейставаме! преди 3 години
""МВР имат данни за евентуално участие на провокатори"Следващия път като видим автобусите на провокаторите - ще ги запалим и унищожим!
274
1
 
10
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Нека хората митингуват,нека поставят искания. Щом са обединени в някаква идея,дойде ли време за избори - ще постигнат толкова,колкото са се потрудили!Ако искат да живеят в нормална държава,да го направят по правилата - избори,победа,правителство.Всичко друго е носталгия по партизанското минало на червената чума!
273
1
 
4
 
! Отговори
Опозиция ама де де! преди 3 години
Остава само да се свика един паралелен конгрес на цвеклопроизводителите, както вече е правено в политическата ни история. И онези не стават, но пък другите са боже опази.
272
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой казва , че няма работна ръка-ей тия почти половината на протестите са синове и дъщери на мафиози, избягаха от запада заради короната , защото там ако ги лекуват ще им одерат кожите-Бойко под конвой да ги изведе на полето и строежите. И от къде накъде комунистите ще предават протестите благодарение на нашите субсидии
271
7
 
9
 
! Отговори
Обяснете моля! преди 3 години
След като червените бабички изчезнаха в небитието, тази народна любов откъде избуя?Или каквото си надроби ГЕРБ - все БСП ще му е виновно?
270
4
 
8
 
! Отговори
Начо преди 3 години
От тия,единствено Йоло Денев знае какво иска и безкористно е там.Човека иска връщане на бог Тангра.
269
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе тоя христо от демократична се оака бяха го насочили да попретиснат и догани после да го интегрират в герб както томата биковдето 2012 говореше че борисов ще е първия премиер дето ще влезне в затвора ако не спечели изборите- тогава беше с мигленчето кунева в българия на селянитеа след 4 години депутат в гербубава схема ама христо оака положениеот а доган разбране случайно в деня на протеста карадайя каза че това е работа на гербсега доган ще ги издои за да имат подкрепата му ку-ку
268
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разбира се че има нали герб им плаща
267
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е правителството да стъпи здраво върху газта ,всичката платена *** която крещи по улиците да бъде изловена и обезглавена както Ердоган се справи с подобната турска *** искаща оставката му преди 2г.Тази подкупна *** крещяща по улиците са врагове на България и трябва да бъде унищожавана като такава заедно с тези който им плащат и насъскват