БСП внесе вота на недоверие, тръгна на битка срещу управлението

Целта е не просто да падне правителството, а да се смени моделът
Обновена: 15 юли 2020 14:48 | 15 юли 2020 14:42, Камелия Цветанова
259

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петият вот на недоверие срещу правителството „Борисов 3" е факт. То е заради корупцията, точно както беше и първият вот, който очаквано не мина.

Този вот също няма да постигне целта си да събори властта, защото ДПС вероятно няма да застане на страната на левицата, а мнозинството от ГЕРБ и ОП категорично ще гласуват против него.

Червената шефка Корнелия Нинова обясни, че този път в мотивите си социалистите се спират на отделните десетки корупционни скандали за времето на този кабинет, представят механизмите, чрез които правителството на Борисов е създало паралелната държава, която управлява.

"Това е мрежа - в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси, институциите се използват за реализацията на тези интереси, назначават се хора, които да защищават и провеждат тези интереси и четвъртитият елемент на тази мрежа е абсолютната ненаказуемост“, посочи тя.

Соцлидерката настоя, че БСП иска с този вот не просто да си отиде ГЕРБ от властта и друга да управлява по същия начин, а да разгради модела на олигархично-мафиотско управление.

Още по темата

По думите й досега основният проблем на левицата в битката с корупцията е бил страхът на хората.

„Днес народът се освободи от страха и е на улиците. Ние като единствена опозиция, която четири години е отстоявала такава политика, внесохме народния вот на недоверие, който е по улиците тук в парламента, където трябва да се реши този проблем с механизмите на парламентарната република“, настоя Нинова.

Тя определи протестите като справедливи и призова опитите да бъдат дискредитирани да бъдат спрени.

„Навън са хора с различни професии, на различни възрасти, които искат справедливост, ние ги подкрепяме и призоваваме нашите симпатизанти да се включат в тези протести“, отбеляза още соцлидерката.

Тя отхвърли предложението на премиера Бойко Борисов за обединени действия заради кризата.

"БСП няма да прави общ национален план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, няма да правим сговор с олигархично- мафиотския модел на управление на страната. Призивите за един такъв общ клан са думи на некомпетентен и изплашен човек, правителството каза, че няма идея какво да прави за излизането от кризата и единственият начин е да си подадат оставката“, настоя червената шефка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите трябваше досега да са подали сами оставка. Сеганарода ще ги изгони с камъни.
201
1
 
2
 
! Отговори
и ся ко? преди 3 години
другаря маркс/мърдухай/ го е измислилдругаря сталин е избивал по идеологически причини,а другаря хитлер по етнически.От един отбор юнаци,все социалисти-фашисти.Заради експеримента и световна война са договорили.
200
1
 
1
 
! Отговори
Партиен член преди 3 години
Е,и какво от това ?!
199
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП-то щяло да сменя модела... техния модел... с ДС-то, което управлява чрез Доган и Пеевски, с корупцията, с мизерията... този модел, сегашният, е моделът на БСП /БКП/ - всички мекерета-корумпета идват именно от БСП. Техни възпитаници, от техните школи... Практиките, кражбите - всичко това ни е наследство пак от БСП-то /БКП-то/... а те щели да сменят модела... хе-хе-хе...
198
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са част от проблема, не от решението. ДС управлява България чрез Доган и Пеевски, а ДС води началото си именно от терористите БКП. През годините съм се нагледал на провокаторите на БСП по протестите, особено срещу Орешара.
197
1
 
18
 
! Отговори
hitko преди 3 години
Чакалите от БСП, решиха че ще има и малко *** за тях...Доста време им отне да си преценят шансовете за нови избори! То, големи сметки, другари и другарки...Пак ще играете с ДПС, ще зарибите някой малка новоизлюпена партиййка и целия смисъл на мераците за "НОВ" политически модел, ще отиде по дяволите. Както е ставало винаги досега. Затова, вземете си наврете главите, в г...ъзовете и дишайте дълбоко...миризмата на пор.
196
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега,да оставим *** да свършат каквото могат,а след това ще наритаме и тях.Апропо Ниновица с импекса не е ли олигарх,добре де ,мини олигарх.Комуниста най много обича капитала на капиталиста.
195
4
 
19
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Какво стана с Фигуранта ,бе ? Къде се скри страхливата фигурантска душица ? Като го инструктираха от Москва и Дубай излезе с вдигнат юмрук, изцепи се и се скри. Сега обтяга крачка в кабинета и докладва на Москва и Дубай. А комунистите се "затичаха" (по поръка на Черепа) да искат вот на недоверие. Браво! Да видим как ще фалирате държавата отново ? Е, щом протестиращите това искат,моля ! Заповядайте. Само че Европа дава пари на Борисов , не на вас ! ЗА вас Европа дава един гол х.. !
194
2
 
18
 
! Отговори
гола вода преди 3 години
До ех другареняма ги вече съветските танкове..... и чуждите господари на собствената ни земя!!!!
193
1
 
14
 
! Отговори
тотален вот! преди 3 години
Всички до един от БКП-ДС
192
11
 
4
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Пълна мобилизация на герберските подлог.. Голямото плюене! С него ще си останете. Дали в залата или на площада, ще ви свалим от власт. Достатъчно крадохте!
191
11
 
8
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Тази клоака, наричаща се медия вчера цял ден държа записите на Божков ,спуснати удобно от прокуратурата по заповед на Бойко, като топ новина. Днес една думичка не сте обелили на новия запис на тиквата от Банкя с Борис Велчев, бивш главен прокурор , но иначе братче на Борисов . Да живее независимата прокуратура.. дано изгниете на кладата!
190
4
 
12
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Единственото червено, което искам е една узряла диня! И БСП в Червената книга!
189
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце сега ще иде при Корнела да пазари експертно правителство. Утре ще сте коалиционни партньори. А ДПС пак ще си работи "отзад"
188
4
 
19
 
! Отговори
смешен си преди 3 години
До Анонимен 209Абе ква корупция при БСП те ограбиха народа и се самоназначиха за милионери,ти за корупция пишеш?
187
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доган изклати и Борисов. Тъжна работа, на тия години
186
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тази червена партия, стига с тези червени папки! До гуша ни дойдохте, комунисти! Няма ли отърване от вас!
185
0
 
2
 
! Отговори
Много нагли преди 3 години
Тез ей и ТРОЛА Българин и той
184
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука един шапшал твърди, че стандартът на живот в Гърция и България бил едднакъв. Тогава защо не идват гърци да работят в България, а Гърция е фрашкана с български гастербайтери?
183
6
 
8
 
! Отговори
Тъп преди 3 години
Сегашните толкова добре управляваха България, че всички "мигранти" минали през България, бягаха толкова бързо, че не можаха да засекат бройката им. Не разбирате ли, че българите бягат от България. Кое е хубавото сега?