Маринов отчете: Още седем души в ареста след снощния протест

Две силни самоделни бомби полетели към Партийния дом
Обновена: 15 юли 2020 14:37 | 15 юли 2020 14:09, Камелия Цветанова
115

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Две самоделни взривни устройства са хвърлени на снощния протест по сградата на бившия Партиен дом.

След разследване днес са задържани още 7 от провокаторите на протеста, съобщи МВР шефът Младен Маринов в парламента. Изслушването му стана по настояване на БСП.

Той призна, че още преди дни в полицията са постъпили сигнали, че ще има опити за агресия спрямо полицаите и институции, което за съжаление се потвърди на протеста във вторник, когато беше атакувана сградата на Народното събрание -2.

Още по темата

"Полицаите не са там за саморазправа, те не са там, за да бият, а за да оказват съдействие на протестиращите. Всички полицаи са инструктирани да не се подават на провокации и да използват сила и други средства само когато са заплашени“, увери министърът.

Заради ексцесиите снощи са задържани шестима, днес още 7, но е възможно и други да се окажат в ареста, защото разследването продължава да тече.

МВР шефът призова протестиращите да го правят мирно.

А конкретно за протеста снощи Маринов обясни, че събирането на протестиращите е започнало около 16,45 ч. пред Президенството, след това е започнало шествие до площад "Независимост“, където се е провел митинг.

"Около 21 ч. участващите започват да палят факли, димки и изстрелват пиротехнически ракети към сградата на Народното събрание – 2. На сградата са се покачили 4 лица, които са разпънали транспарант. При слизане на лицата около 22 ч. транспарантът, който е поставен от тях, пада като в този момент обособена група от протестиращи започват на хвърлят камъни, бутилки и предмети към полицаите. В същото време са взривени и две силни самоделни взривни устройства. Един от протестиращите пада най-вероятно вследствие на взрива, при опита на двама полиция да му помогнат, те са атакувани от протестиращите и тръгвали към входа на сградата, там започват да удрят и други полицаи и хвърлят боя по сградата“, разказа за случилото се Маринов.

Пострадалите полицаи са двама – един е с прозерна рана на главата, друг с наранявания по тялото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не са охранявали сградата след като преди 3 дни заявиха, че имат инфо, че ще бъде запалена? Това не е ли съучастие и подстрекаване? Да бъде разследван тоя който оговаря за охраната на протеста.
96
2
 
6
 
! Отговори
Слухчо преди 3 години
Полицаи, само да ви припомня, че масива на МВР с имената, адресите, снимките ви, семейното ви положение и т.н. бе хакнат преди няколко седмици. Почти всеки втори вече снима с телефон. Та, ако решите да биете ако не сте маскирани, кофти положение ще се получи. Парички да си скатаете семействата в чужбина едва ли сте спестили.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пуууу, най-после да вкараме малко олигарси в ареста, а вие сега с тия протести и връщане на комунистите искате пак да ги изкараме......тъкмо му се виждаше края на прехода......
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков иска да се прибере и да управлява овцете си, скучно му е в Дубай.....тва правите с тия протести, друго няма да стане......
93
2
 
6
 
! Отговори
х преди 3 години
Елиминирайте зрънцата на провокацията и агресията и всичко ще отшуми. Оня от Дубай ще умалее.
92
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе чакайте малко, сега схванах.....скандиранията "Мутрите ВЪН" ще рече, че искате да изкарате Баневи,Божков, Арабаджиеви, Стайкови от ареста, нали????...щото натам сте тръгнали.....
91
5
 
5
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
И нито дума за биячите полицай, нищо ни я ще си ги накажем,за урок на всеки който посегне срещу народа.В нета има вече имената и скоро и адресите.... и познайте кой ги е предал срещу пари?
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе кой ти слуша тъпните беее, вземи отиди с полицията пред на бою магнолиите па го питай докога ще се ослушва и какво още умува и гласи та не дава оставка. Ей там ви е мястото на полицията да го изритате, а не да пребивате хората. вземете свършете нещо полезно хрантутници ниедни. Никаква файда от вас бе,пазите властта, ц'иганите и др етноси а за нас само сметката - големи заплати, ранно пенсиониране, бонуси, никакви удръжки,и цял куп. Ай сиктир че от вас пък хептен ни писна.
89
7
 
5
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Разбира се,че насилието е лошо само по себе си,но и понятието "ТИХА РЕВОЛЮЦИЯ" ,е странно само по себе си!!!Опитахме 30 и кусур години,с "тиха революция",не се получи!!!
88
1
 
1
 
! Отговори
Която и да е преди 3 години
Тема отворя ли знам ,че на бг ТРОЛА. "Българин до болка баналните глупости ще бъдат "низпослани"!!!!
87
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата знае ,че го чакат предсрочни избори и правителство съставено от Президента !Служебното правителство ще изкара цялата Гнус на 11 годишният ужас....ГЕРБ .Опитват с всички сили да предотвратят това и така отново Мафията ГЕРБ да организират-Фалшифицират редовни избори догодина !Това ние ВСИЧКИ ЗАЕДНО ....Няма да допуснем !
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ха ха хуморески:"при опита на 2-*** полицаи да му помогнат". Оле божке, и му плащаме заплата на тоя, да излезе да лъготи, нали всички видяха как ги дебнете и се нахвърлихте като глутница върху тях.Лъжи, лъжи и само лъжи при вас, нищо друго. Къде сте да ни пазите от ц'игани, от бандити, къде сте, само дебелия *** в банкя спасявате, а ние плащаме, хитреци нагли.
85
7
 
5
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Аз предлагам на полицаите да им се дадат перца и да галят протестиращите с тях ама какви полицаи са ако не са нежни поне като балерини от " Лебедово езеро" и ако случайно някой ги удари да обърнат и другата буза и да благодарят .Морееее палката ......
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКАААААА бе, ние много добре виждаме за какво сте изкарани и с какво се занимава полицията, "нямало пострадали само 2-*** се оплакали от леко главоболие", а те в комоцио пребити от същите тия фашисти като животни. Защо не са арестувани биячите или си ги пуснал да си продължат с побоите. ОСТАВКА с шефа ти в затвора,ОСТАВКААААА!!!
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите ядат бой щото не слушат.Пребиват паднал на земята човек и не са в затвора. Ако рутат паднали хора трябва да влизат в затвора. Никой не е казал да не бият тия дето са прави и магат да се защитят. Полицията в бг се чувства безнаказана от властта на герб. А това води до насилие .Герберасо насилие. В ченгеджииницата има много назначени мутри.
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите не са там за саморазправа, те не са там, за да бият, а за да оказват съдействие на протестиращите.....ПРОТЕСТИРАЩИ ДА СЕ ЧЕТЕ УПРАВЛЯВАЩИ
81
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Колко продажни журналисти. Как имат очи да лъжат. Егати дебелокожието.
80
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Леле, колко тролчета са на хранилката на ГРОБ. Плюят си на сурата, заради пикливият им хляб. Колко продажни *** и политолози.
79
8
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Хахахах, как е дрОгаре? Бутнахте ли ГЕРБ с парите на престъпника Черeп? Дойде ли Нянкова от СДС, сега БЗП на власт? Костов какво каза за неговото отроче?
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лудост е човек да прави едно и също нещо и да очаква различен резултат. Доволни ли сте от ГЕРБ ? Ако на това питане давате отговор - не, гласувайте за други партии. Изберете си някоя дето ви отговаря на разбиранията и за нея. Всичко звучи чудесно, нали ? Е, ако демокрацията променяше нещо отдавна да са я забранили. Същите генерали от ДС дето издигнаха Боко, ще дигнат някой друг. Медиите ще пеят колко е пич и ще игнорират всички останали. Господа, протестите нямат сила докато онези са живи.