Славчо Атанасов от НФСБ: Борисов е непредсказуем политик

Според депутата, премиерът трябва да отстъпи в полза на Дончев
15 юли 2020 22:38, Нели Христова
79

ГЕРБ и коалиционните партньори от ОП се събират, за да обсъдят ходовете си в ситуация на растящо недоволство. Протестите с искане за сваляне на правителството и главния прокурор Иван Гешев продължават вече седмица. Премиерът Борисов пък поиска оставките на трима свои министри - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Депутатът от НФСБ Славчо Атанасов заяви пред Bulgaria ON AIR, че истината за него е, че протестът е реален и основно на младите хора.

"Коалицията ще се събере, за да вземе решение какво да прави, защото истината е, че хората излязоха на улицата. Аз се разграничавам от твърденията, че протестът е дирижиран. Хората изразяват недоволството си. Несериозно е да се говори, че Божков е дирижирал протестите. Ако той имаше такава мощ да изкара 10-15 000 души на улицата, щеше да е министър-председател", посочи Атанасов пред.

Според него, ако сега Борисов подаде оставка, ще се създадат проблеми.

"Влизаме в късната есен на годината и има три проблема, които ме притесняват. Първо, ново правителство в началото на зимата. Второ, то трябва да прави бюджет, а няма опит. Трето, ще влязат поне 8-9 политически субекта. Нали ви е ясно, че нито една политическа партия не може да управлява без поне 3-4 коалиционни партньора, това ще създаде вакуум в държавата. А и се задава криза в комбинация с коронавируса", предупреди депутатът.

Той не разкри как ще реагират, ако на коалиционния съвет Борисов реши да подаде оставка.

"Аз не мога да гадая какво ще каже Бойко Борисов. Тези 11 г. показаха, че е абсолютно непредсказуем политик. Сутрин казва едно, вечер - друго. Борисов трябва да направи крачка в страни, да даде възможност на Томислав Дончев да поеме управлението и да се изкара този мандат, най-вече поради икономически причини. Няма лошо Дончев да оглави правителството, той се води не толкова политическа фигура, той е експертна. Но това няма да успокои протестиращите, защото този протест е на младите", коментира още Славо Атанасов.
Най-лошият вариант е правителството да подаде оставка, отсече депутатът от НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
анон преди 3 години
Малка поправка: Боко е престъпник, не политик!
62
2
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
ГЛАВЧО Атанасов е стара червена ***. След като бе избран за кмет на Пловдив с гласовете на Герб, първата му работа бе да застане срещу тях и да пусне БСП през задния вход в управлението на града. Отцепи се и от Вмро като направи своя организация ВМРО - БНД. След това стоплиха отношенията с Каракачанов и вече е втори мандат депутат.
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев е експерт по обходи, този на Габрово го строи десет години
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече сме в паспортното - аз,жената и трите ни деца. Ще им подновяваме паспортите, защото под комунистическо робство няма да живеем.
59
5
 
7
 
! Отговори
Кратък виц преди 3 години
Томислав Дончев-експерт. По какво?
58
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз пък стискам палци за божков, не защото е добър или лестен, а защото ще ви накаже много тежко xD
57
5
 
8
 
! Отговори
гледах и слушах преди 3 години
Интервюто на Славчо , много добре и истински обрисува Борисов--Славчо трябва да е начело на ВМРО , а неговия началник който ми се струва ,че много се нагажда се изложи доста -- естествено сега ВМРО ще загуби много гласове....ако се усетят да напуснат коалицията и да си рекат кривиците на Борисов е възможно да се качат на последния вагон иначе няма да видят Парламента...
56
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздравления за Божков! Сега да си го върнем обратно. Да му върнем иззетото и да му дадем властта! Народе.....?!
55
6
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ням нищо за обсъждане вече.Пътя и да се измитат до един от властта.
54
5
 
11
 
! Отговори
Tangra преди 3 години
Пирамидата на герб ще се сгромоляса.Аз се притеснявам от какво ще лъснв от финансовото министерство.Трябва чистка каквото и да стане тая клоака която създадоха трябва да се промени
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова прпсти хора на едно място, като в този форум не бях виждал. Дано са 2-3 трола, че иначе лошо за България.
52
9
 
12
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Твърдо : ОСТАВКИ ! И след това лустрация на всички Бойкофили и Цветанофили и абсолютна лустрация на БОЙКОФИЛСКИТЕ ПАРТИИ като ВМРО, НФСБ, АТАКА - време им е вече да тези да изтичат в канала...
51
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, НФСБ Славчо, непредсказуем е, но не е политик и никога не е бил.Прав си, че ако Буда Тиквоний подаде оставка, ще ина проблеми за вашето ОПГ.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се знае единствените които трябва да са измерени са Ананиев и Кралев.Последния наи вече
49
8
 
33
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Ясно е... всички ще бъдат пометени. Остава само мечтата ми да се сбъдне. Да ги натикат в специално построен затвор - пълен с *** и изверги. Нека опитат плода на управлението си върху собствените си кожи. ДА СТАНЕ!
48
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
".. Ако Борисов подаде оставка щяло да се създаде проблем.. "То проблем България има от 30 години престъпник след престъпник. Нито един в пандиза. Последните 11 години беше унищожено и малкото което остана от България. Пътища подарени от кмета Димитър Николов от ГЕРБ община Бургас на Ахмед Доган. Бедстващите пенсионери живеят с 200 лева докато Борисов раздава пачки на приятелите си не му стигат милиарди.
47
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата подари на Фащ над 2 милиарда за хвърчила които дори няма и да ни дадат. Сега приятелят му Тръмп за благодарност ни заплашва че ще сложи санкцини за балкански поток. Трябва да са доста зле краварите за да чакат ния да ги храним и издържаме
46
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е непредсказуем, защото го държат със записи и му диктуват като се отклони от пътя. Пеевски контролира службите и по тази причина и опозицията не смее да му споменава името ;) Той пък си назначи прокурор бухалка в лицето на Гешев и за малко да замажа очите на всички, но Каскета се оказа доста нагъл, действащ с брутално милиционерски методи. Не са тайна и връзките му с Ваклин, там сготвиха И. за назидание на бъдещи кметове и политици
45
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато само се иска оставка за мутрите дотогава ще сме зле. Всяка мутра в затвора. И да ги съдят истински съдии не като онези които съдиха бившите министри на Борисов които профукаха електроразпределителното дружество.
44
3
 
49
 
! Отговори
Епитафия преди 3 години
Бойко за тези години успя да корумпира всичко около себе си. Затова се и задържа толкова време, въпреки каскадните скандали с негово участие. Крепяха го и еврофондовете, но тук много се полакоми: вместо негласно приетите 10-15%, той грабеше по 50%! И накрая допусна един ВИП ескорт да го снима с фрапантни доказателства за гигантска корупция. Човече, ти уби вярата на толкова хора в теб! Прощаваше ти се както на никой друг. А ти се изxpaчи в лицата и душите ни! И се самосвали!