Спасяват туризма с 10 милиона лева, парите са от Брюксел

Загубите на сектора в цяла Европа са огромни
108
Спасяват туризма с 10 милиона лева, парите са от Брюксел
Снимка: БГНЕС

10 милиона лева от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъдат пренасочени за подпомагане на туристическия сектор заради пандемията от COVID-19. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с Павлина Филипова и Емил Абазов, представители на обединение „Бъдеще за туризма“, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата

„Това, което мога да направя, е 10 милиона лева да претрансформираме от Министерство на икономиката, защото там има такива заложени пари, които да които да отидете и да договорите с министъра на икономиката“, поясни премиерът Борисов пред представителите от туристическото обединение.

Министър-председателят отбеляза още, че загубите от туризма в Европа са огромни и посочи, че данните за икономиката са притеснителни.

Проектът за 10 милиона лева в помощ на фирмите от туристическия бранш са част от предвидените милиард и 800 милиона по европейски програми. Определени са вече и критерии за кандидатстване на фирмите от сектора. Очаква се схемата да заработи в края на месец август.

На срещата присъстваха и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
3
 
! Отговори
Всичко е пунта мара преди 3 години
пилеене на едни средства, пример от 15 май до 15 юни имаше прием на проекти в опик за малки и средни предприятия. входирани проекти над 26 хиляди, в момента разглеждат около 10 хил проекти, е как бе джанъм да стане нито имате капацитета да разглеждате оценявате просто лакърдии в публичното пространство... кога ще бъдат разгледани проектите след като фалират ли...
88
0
 
4
 
! Отговори
ама само дето преди 3 години
няма за всички!
87
1
 
4
 
! Отговори
все едно сме преди 3 години
в соца ...
86
1
 
5
 
! Отговори
ква е тази преди 3 години
частна среща с неформална измислена организацийка = управляващите пълнят чекмеджетата на приближения им бизнес - лоши корупционни практики с подкрепата на Брюксел
85
0
 
8
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Туризмът в България е неспасяем, докато е собственост на мутрите! В цял свят мафията "работи" ЕДИНСТВЕНО за собственото си забогатяване без никакви скрупули.. Така, че тези милиони сега няма да спасят бг туризма, а ще бъдат малък подарък за тези, които го съсипаха...Унищожена природа, кичозни хотели, бетон, некомпетентен обслужващ персонал, безхаберен ръководен кадър...Нали не вярвате, че с тези дадености няма да привлечем платежоспособни туристи?!
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайдушки времена. ти на мене аз на тебе.
83
1
 
8
 
! Отговори
джо преди 3 години
Това е управлението на автопилот. Идват някакви пари , и къде ще отидат никой не може да каже. Миналата година фалира голям туроператор, много Хотели също бяха затруднени от това обстоятелство, много е интересно въз основа на какви изчисления ще получат помощите в туристическия бранш. И кой ще ги разпредели или ще са само за "наши" хора.
82
1
 
12
 
! Отговори
НУРИ преди 3 години
ВЪВ ВАРНА ПРИКАЗКАТА Е СЛЕДНАТА И С 10 МЛН. И СЪС 100 МЛН.-ХАВАЯ Е ЦЯЛАТА РАБОТА,КАТО В БАНСКО И ПРИРОДАТА НА ИЗГУБЕНАТА БЪЛГАРИЯ!НОВИЯТ МИНИСТЪР ДА РАДВА ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ ПО ФРЕНСКИ,НО ДА НЕ НИ МЪЧИ И НАС И ЧУЖДЕНЦИТЕ СДРУГИ ЛЮТСКИ ЕЗИЦИ!ОТ ТРЪН ТА НА ГЛОГ,АМА ПО-ВИСОК!КАЛИНКИ И ПЛЯВА!
81
0
 
11
 
! Отговори
Няма кво да спасявт преди 3 години
Той туризма сам си гони клиентите.
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се изтъква за уникална спасителна мярка даването на 10 милиона за целият туристически сектор е все едно да се изтъква за уникална помощ даването на 10 стотинки на калпак!
79
2
 
6
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Добре е от 10 хотела да оцелее 1.Това ще е ползата от вируса.
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко Комунягата още ли не е подал оставка?
77
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наливат каца без дъно..живея на Несебър от 8 год.те един асфалт не могат да положат между нестбер сл.бряг ,пътят е пропаднал и на вълни ,с кръпки не правилно попълнени,а хотелиери и ресторантьори реват като вдовици,че не работели ,няколко месеци,те имат пари за 10 г. напред)
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоооуууу, 10 млн лева, можете ли да го сметнете като за какво точно се връзва?!
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да капне некой леФ, че БМВ-то ми е вече демоде. А чаршафите ще ги изПЕрем.
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ЕС да не банкомат бре.. Все някой ще ни даде пари за това, пари за онова... Докогаше продължи тоя цирк?
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали хотелите били пълни? Кво спасяване?
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже спасяват туризма,затова хора,отишли в 4* хотел в Царево се оплакаха от лоша храна/ол инклузив/,мръсни чаршафи и счупени шезлонги.Спасявайте ги беееее!Но вие сте неспасяеми.
71
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не спасява туризма,нито животновъдите.Спасява кожата си.
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как така от Брюксел не виждат мизерията на пенсионерите с по 200 - 300 лв. пенсия.