Борисов се разпореди: Пуснете феновете на стадионите!

Максималният допустим брои на зрители в сектор е 1000 души
94
Борисов се разпореди: Пуснете феновете на стадионите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди да се отворят стадионите за публика при спазване на необходимите противоепидемични мерки срещу COVID-19. Това стана  ясно след  консултация проведена между министърът на младежта и спорта Красен Кралев и на здравеопазването Костадин Ангелов.

Според решението на спортните съоръженията ще бъде запълнен до 50% от капацитета. Максималният допустим брои на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка. По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига.

"По разпореждане на премиера Боико Борисов министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването доц. Костадин Ангелов проведоха консултация, на която беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито. Очаква се до часове да бъде издадена Заповед от Министерство на здравеопазването. Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брои на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка. По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08)", съобщиха от Министерството на спорта.

Мачовете от новия сезон започват този петък. Програмата предвижда три срещи: ЦСКА 1948 срещу ЦСКА-София от efbet Лига, Хебър (Пазарджик) - Пирин (Благоевград) и Лудогорец 2 - Миньор (Перник) от Втора лига.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: мачстадионборисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
1
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Благодарим Ви ! Цяла България е с Вас, господин Борисов !
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толупа иска да спечили симпатиите на запалянковците,за да не тръгнат срещу него по улиците...ама то има достатъчно други хора да му бият шута...
74
0
 
5
 
! Отговори
офф преди 3 години
До 71 Кунчев е лошото ченге и плаши с вируса, Боко е доброто и пуска стадионите!
73
0
 
3
 
! Отговори
аууу преди 3 години
Бой бая омекна! Да признава ,че няма пандемия вече!Протестиращите са здрави до един вече 26дни!
72
0
 
7
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 3 години
Чуйте му на този *** аудио записите за да сте на ясно с какъв човешки *** си имаме работа. Ужасяваща е мисълта че този *** ни е управлявал 15 години , откакто е в държавният апарат. Но и всички ние сме много ниско ниво хора. Не зная какво ни чака с такъв не добър материал. ФАКТ.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, този тифлек, кога ще му свети някой маслото?? Prost си бе!!!
70
2
 
11
 
! Отговори
Баце луд ли си? преди 3 години
Бойко ти в ред ли си? Баба Меркел дърпа ушите на непослушните германци,които не спазват дистанция,иска да въвежда глоби,ти ще пуснеш тия хайдуци запалянковците?
69
1
 
7
 
! Отговори
Шедьовър преди 3 години
Ултрас с ковид, гений е Боко
68
1
 
12
 
! Отговори
G преди 3 години
Дай на народа зрелища, дай му казина и 50 лева за награда. Това може за някои от 80-те процента да е задоволително и добър стимул да гласуват за Еднкнижников мутрафонов чекмедже бабаитов. На есен ще запее друга песен вероятно, няма да има избор.
67
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 години
Разбра ли български народе,слънцето нареди.
66
3
 
23
 
! Отговори
българин преди 3 години
Само да попитам! Министъра на здравеопазването ПИОНКА ЛИ Е? Аз знам че е така Но вас питам? Още едно доказателство.Че тази ммутра управлява еднолично както беше по време на Борческите групировки след 1989 г! ЧЕ ТОГАВА ТЕЗИ МИНИСТЕРСТВА И МИНИСТРИ ЗА ПАРЛАМА ЛИ НИ СА БРЕ? Един "министър председател" като мутрата е достатъчен! Защо ни са министри? Той скоро си тръгва де! Ерата Борисов е към краят си! Кой още Не го е разбрал?! -:) Само споделям какво "управление" сме имали до сега 10 г вече! -:(
65
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събрал Боце двата бушона - Коцето Лизaчa и Красчо Кралевити, пък им казал Пускате стадионите, да тушираме протестите.И те, милите бушони, какво да кажат - всеки се хванал за палците на краката и се съгласил с ентусиазъм :))))
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев сутринта каза, че ако така продължава да нараства заразата , не всеки ще получи помощ, министърът следобед каза точно обратното, 16 починали за денонощие, всички в ЕС затягат, ние многохилядни протести и фенове по стадионите, в същото време е обявена извънредна обстановка! Е такова животно първобитно и шизофренично като българина нЕма! Просто оцеляването ни досега си е чист късмет дано не ни изневери!
63
2
 
14
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Ще живея за момента, в който ще видя борисов и останалите 99% от ГЕРБ - осъдени и в затвора. 1% оставям за Караянчева - както оня каза че е неква хасковска ***, да я видя на магистрала. От глад да умира. И те така.
62
2
 
5
 
! Отговори
Баце Неро преди 3 години
"След мен и потоп!"
61
3
 
16
 
! Отговори
Лъжец на годината ! преди 3 години
пуснете ги .... че нали ти лично затри икономикаата на Българияти лично затвори стадионите, маагаазините, театрите и биснесите !!!пуснете ги ... все едно някой друг а не ти лично затвори стадионитеще си платиш за всичко !!!затвор и конфискация те чака !!!
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боцето го втъкна на ***! Играч си, тиква! Евала!
59
3
 
13
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
*** пускайте ги, заразата тряа пъпли, иначе няма кеш от пропадналата европа.Квот може да се заграби, ще се заграби в рамките на още седмица. После оня бегал, с целата група. Инак - пандиз-палаз
58
3
 
15
 
! Отговори
77 преди 3 години
Дано Борисов е наясно ,че никой на стадиона няма да спазва мерките,че никой в училище няма да спазва мерки и дистанция ..Дано е наясно,че с тези си постъпки разочарова много хора,които в началото на пандемията му вярваха..Сега да назначи и някой ,който да е виновен за всичко
57
2
 
12
 
! Отговори
Този е бита карта преди 3 години
А сега се замислете дълбоко защо от май месец се появиха пукнатини между него и шефа на нощ. Вторият дали е имал една вътрешна информация, да предположим;) и каква ли е била тя;)