Протести, управление, правосъдие...анализ на евродепутата Ангел Джамбазки

ВМРО е против спасителния план и заем от Европа, категоричен е политикът
4 авг 2020 11:07, Анисия Иванова
75

Депутатите си гласуваха ваканция до 2 септември, докато протестиращите търсят комуникация с тях. Междувременно властта обяви десетки милиони, които се отпускат за възстановяване на икономиката ни след последиците от коронавируса.

"Когато си се подписал под една програма за управление - добра или лоша, ти почтено и морално политически трябва да опиташ да свършиш тази работа. Дали беше навременна реакцията на управлението? Не достатъчно. Ако Горанов не беше толкова упорит да не направи необходимите отстъпки в началото на пандемията, може би икономическата ситуация щеше да бъде друга. От ВМРО искахме данъчно-осигурителна ваканция до края на годината или до края на кризата", заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.

Според него никой от реалния бизнес не е разбрал нещо от мярката "60/40". Той засегна и въпроса с намаленото ДДС за редица браншове, като посочи, че това е трябвало да бъде направено още от самото начало.

"Ако в началото на пандемията здравните мерки бяха отлични, сега са катастрофални", отсече евродепутатът в студиото на "България сутрин".

Джамбазки е на мнение, че част от организаторите на протестите не искат да водят разговор с управляващите, защото ще започне "пазарлък". Започнат ли разговор с властта, част от протестиращите ще се разграничат от тях, отбеляза той.

"Има огромно многообразие от каузи и идеи. Всички те искат едно и също нещо, но никой няма да е съгласен друг да бъде говорител на целия протест. Няма как да има единен говорител", категоричен е зам.-председателят на ВМРО.

Ангел Джамбазки призова за разум и запазване на човешкото здраве, визирайки гладната стачка пред Министерския съвет. 58-годишният Владимир Генов вече 4 дни е без вода и храна на палатка на жълтите павета.

Ако има смисъл да продължава и за един ден управлението, то е за да довърши полезните неща от своята програма, смята евродепутатът.

"Категорично сме против спасителния план и заема, който се готви. Върви фалшивата новина "Европа ще ни даде пари без пари". Нищо подобно. Всички европейски граждани ще бъдем гарант, ще теглим този заем. Той е в размер над 1 трилион! Ще започнем да го връщаме веднага, ще го връщат и нашите деца. Този заем заробва икономиките ни занапред. Тук не става въпрос за България. Става въпрос за неразумното поведение на Испания, Италия, Франция , Гърция... Заради тях се тегли този заем", настоя Джамбазки.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Излъгани овчарчета преди 3 години
Протестърите ми се правят на герои-революционери, което ми говори, че имат минимално акъл и ще постигнат точно никави резултати.Умните хора знаят,че промяната може да стане само със партии и спечелени избори и затова те не са по площадите. Чак когато протестърите се организират и ни покажат политиците,които са подготовени да спечелят избори и да изпълнят целите им тогава има смисъл да искат избори.Избори преди това ще ги спечели пак задкулисието,то и ги притиска за спешни избори.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде почна предизборната агитация!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патерица на Тулупа.Оставка подлец и лъжец !
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От алхоколик нито акъл нито ракия не чакай
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангеле, прочети по долу коментарите на хората, и ако имаш морал - намери си свястна работа и повече не ни занимавай !
30
2
 
10
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
Този пък от къде се пръкна? Ни жена, ни деца, нито семейство-отговорности никакви, пари бол-дали глупавите избиратели, като го изпратили в Европата. Опитва се да се качи с пистолет в куфара на самолет.Шофира пиян,излязъл акъли да ни дава. Махнете го този търтей и потомък на главорези. " Народе????" На къде народе и до кога?Такива нехранимайковци като този на снимката са виновниците за това ни дередже пък им даваме гластност вместо да им вържем по една тенекия отзад и ги изхвърлим от Родината ни
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой писа,че тоя пак пие и кара.Защо още не е в затвора?!Нищо не става от него само дрънка каквото се харесва на хората да чуят,но действия няма!
28
3
 
0
 
! Отговори
Парадокса на времето преди 3 години
Щангата в настоящето е символ на три неща, разрушителна работа - нещо трябва да се откърти, счупи, разбие! За крадците и взломаджиите тя е прекрасно оръжие да тафим к'во трябва, а третия символ е на хоризонталните бизнес модели приложени за пръв път и доказали се най-успешни в света благодарение на батко Гейб Логан Нюуел - синоним на честна и справедлива, равноразпределена работа. Банев колко ко.п.е.лета е направил? А на Симеон синчетата
27
3
 
3
 
! Отговори
Анализ на вица: преди 3 години
Как Тутанкхамон разбрал какво е щанга!От опит. From Experience.Също така в последния момент разбрал, че от опит глава боли!Тутанкхамон един от инцест фараоните след реформатора Ехнатон, другото му име Аменхотеп 4. Та Ехнатон махнал всички богове освен един Амон, Атон. След анализ на мумията на фараона е установена причината за смъртта. Тежка фрактура на черепа, предизвикана вероятно от удар с тежък *** предмет, вероятно лост или щанга или нелеп дърво! Та всяка диктатура си намира майстора...
26
0
 
6
 
! Отговори
жсдфдсф преди 3 години
Наздраве, Ачка!Жив и здрав да си! Взимай си 10-те бона в евро всеки месец и си свиркай!И СУМПС-а ще ти върнат скоро... цар си!
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков - това са евродепутати ? повече - никога !
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в статията има продуктово позициониране !
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патриотите-част от четворната коалиция ГЕРБ,ДПС,Патриотите,Воля.Чиято единствена мисъл е как да задържат кокала още 8 месеца.През които добре да се подготвят с манипулирането на следващите избори.А тоя Джамбазки отдавна не го бях виждал,загладил е косъма,същински депутат,чак и очила е сложил да изглежда по-интелектуално.Ама си е същата патерица и слуга на ДПС и ГЕРБ,каквато си беше.Яничери са всичките
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антоанета Христова, Стойчо Стойчев, Харалан, Джинбазки - това са защитниците на крадците !
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невероятно колко много пидирунгери има сред коментиращите!?
20
2
 
10
 
! Отговори
41626 преди 3 години
моа ли ти взема интервю?...леле-е-е , я ми лЪхни?...Веднага ходи си вземи некви дъвки!
19
3
 
11
 
! Отговори
гост преди 3 години
Джамбазки, ти си един *** и непоръбен гей, който прави антигейски изказвания в европарламента , с което дразни останалите гейове там. За това съм гласувал за теб. Придържай се към това поведение или губиш един глас. Действай гей непоръбен.
18
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От пияни шофьори, акъл не ща!Всъщност, какво стана с неговия бабаитлък?
17
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30% - заплатите на държавните служителиако е верно това си е подкуп с държавните паритова комуниста от банкя нема равен
16
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато даже крепящите елементи на тиквата казват че хвалипръцковщината му са фалшива новина, няма какво повече да се добави. Оставка и съд, това е.