Липсват гаранции за ефективна съдебна система, смята Радев

Президентът обсъди необходимостта от промени в Конституцията
194
Липсват гаранции за ефективна съдебна система, смята Радев
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев обсъди необходимостта от промени в Конституцията с членовете на Правния съвет към президента.
 
По думите му липсата на достатъчно гаранции за независима и ефективна съдебна система създава опасности пред развитието на България като демократична и модерна държава.

Още по темата

"Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията", заяви държавният глава по време на заседание на Правния съвет към президента.
 
На срещата бяха обсъдени предложенията и становищата, направени досега в хода на инициираните от президента консултации с представители на академичната общност, неправителствени организации и ръководители на институции в съдебната власт.
 
Засилването на гаранциите за защита на правата на гражданите, конституционният модел на съдебната власт и гарантирането на независимостта на съдебната система бяха сред акцентите на днешното заседание. Функциите на ВСС, отчетността на прокуратурата и контролът над актовете й също бяха обсъдени от президента Радев и членовете на Правния съвет, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До А-ууу,ти какво искаш,към тиквата ли да се обръщаме със сър,та той е един каруцар,как ще се обръщаме на сър.
162
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Радев се оказа по-голям *** и от Плевнелиев! Ще ни докара гражданска война!
161
2
 
7
 
! Отговори
Кой вярва преди 3 години
Срам ,че имаме такъв президент. Трябва да има промяна ,но не да висим по- палатки да се блокират пътища .Протестирайте ,но не спирайте движението. Срам за такива хора. Колко ли парички натрупахте за тези дни а.
160
1
 
1
 
! Отговори
до 167 преди 3 години
Само фашистите забраняваха партии!
159
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ е престъпна и мафиотска партия и трябва да бъде обявена извън закона! Ако тя продължи да присъства в парламента, тя ще саботира всяко правителство, в което не участва! Примерът със сваленото правителство на Орешарски е показателен!
158
10
 
4
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
Така ли се казва ежегодното събиране на гербавите крадци - извънредна конференция? На поляната, за 1 час, в обедната почивка? Голем си идьог бе, Пеше...
157
12
 
5
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
Ако не сте разбрали, Борисов събра герберите, за да покаже сила и да зададе курс към смазване на опонентите.. Този човек открито върви към директна и силива конфронтация и след днеска е само въпрос на време да започнат да ни мачкат. Така че място в публиката е гарантирано само на самия него - Тиквата.
156
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам само двамца сте останали да тролите бре п'омияри гербави.
155
7
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ами може би трябва да се обръщаш на сър към човек, който е внесъл стотици милиони в хазната, а не се ***, не псува като каруцар и не се заканва да размазва физиономии, както прави "добрякът" Борисов. Много добре знаете и няма нуждаьда ви напомням, че едно обвинение, ако не е доказано, е клевета. От тези 19 или 18, нито едно не е доказано в съда.
154
3
 
11
 
! Отговори
А-ууу преди 3 години
колко сме докачливи,може би трябва да се обръщаме на сър Васил Божков,към човек с 19 обвинения?
153
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не се обявът публично хората писали законите в конституцията за съдебната власт и за осъществяването на контрола. Много ми се иска да знам кои са тия мръсни ***
152
10
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Черепа се беше разпоредил на червения депутат----- Черепа се казва Васил Божков и е български гражданин с поне толкова чисто съдебно досие, колкото е и това на Борисов. Само че за разлика от Тиквата, е вкарвал в хазната, а не е харчил от нея. И не козирува като мало умен, както прави Бойко Борисов.
151
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От коментарите следва, че Радев е виновен за всичко, защо тогава сме най-бедни, най-бързо изчезващи, най-корумпирани, с най-неефективното здравеопазване, с най-много жертви по пътищата с най-мръсен въздухв ЕС и за капак на 111-то място по свобода на медийте от 175 държави. Това е външната оценка за България. Предполагам повечето който пишат по далече от Гърция и Турция не са ходили иначе щяха да са на противоположното мнение. Президента е прав.
150
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конституцията не се променя от фигуранти.
149
4
 
19
 
! Отговори
Радев е ковид преди 3 години
Този човек доведе държавата до масово заразяване с ковид.
148
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Фигуранта кипи безмислен труд!
147
15
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ако Прокуратурата може да притеснява Държавния глава без основателна причина, какво остава за обикновените хора като мене? Тогава по-добре гражданска война и да се реши кой кой е.
146
2
 
16
 
! Отговори
БСП са гадове преди 3 години
Като знам какви червени бок.луци са в екипа му си представям и какво са измъдрили. С една дума - нищо.
145
8
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ти ли ще идеш да го арестуваш бе мишко, искаш ли втора Сирия -------По-добре втора Сирия, отколкото втори Донбас.Защото Борисов зацтова работи - да вкара руския интерес в ЕС
144
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Прокуратурата е независима институция сама решава къде да влиза и да проверява. ---------- И защо да имам нужда от такава институция и на какво основание някой я е създал? Ако може просто да си елиза когато и където пожелае, къде отива презумпцията за невиновност и правото на неприкосновеност на гражданите? Ако е както казваш, значи ние изобщо нямаме държава.