СДС: Гледаме битка за служебен кабинет, а не за ранни избори

Младите хора протестират искрено, но ще останат излъгани, смята Румен Христов
6 авг 2020 10:58, Анисия Иванова
51

Правителството да продължи да управлява, но без Бойко Борисов. Това е един от вариантите, които премиерът е готов да предложи на коалиционните си партньори.

"Младите хора протестират искрено, желаейки да променят нещо в страната. Те искат смяна на модела. Смяна на модела без смяна на Конституцията не може да има. Те ще останат излъгани", заяви лидерът на СДС Румен Христов в "България сутрин".

Още по темата

Според него това, което забелязваме през последния месец, е битка за създаване на служебен кабинет, а не толкова за провеждане на ранни избори.

В една демократична държава, каквато претендира, че е България, тези въпроси се решават на избори. Хората гласуват, определят тези, които ще управляват. Защо десните трябва да спечелят отново? Десницата е формация, която е "за" ЕС, а левицата - с носталгията към бившия Съветски съюз и Евразия", коментира той.

По думите му пред Bulgaria ON AIR идеите на ГЕРБ и СДС за големите неща, които определят посоката на развитието на България и дясното, което я защитава, съвпадат.

Христов коментира и критиките към управляващите относно решението да бъде изтеглен 1 млрд. лв заем от ЕС.

"Тук дебатът е - единият път е "давате малко", другият - "защо вземате заеми". Нека да се уточним. Имаме тази възможност да подпомогнем секторите, които са в много тежко положение с вземане на заем", заяви лидерът на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До ЕЛИВземи си хапчетата, да се успокоиш и спреш да крещиш.
33
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Петкан/36сДС направиха най-бандитската приватизация... масовата почна при Виденов.
32
1
 
6
 
! Отговори
Георги преди 3 години
До ЕЛИ Сравнявате държави които са на светлинно разстояние във всичко !Какво бихте казали за закони и спазването им ?Дали австрииците са подарили природните си ресурси?Само туризъма ли е важен за благополучието на една държава ? А и има ли място за сравнение на строителството на тамошните и тукашните пътища ?
31
3
 
6
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЕОРГИ СТРИЯ Е ПЛАНИНСКА ДЪРЖАВА,СЪЩО КАТО БЪЛГАРИЯ,НО В АВСТРИЯ ДО ВСИЧКИ ИЗВЕСТНИ КУРОРТИ СЕ СТИГА ЧРЕЗ АУТОБАН И ПОСЛЕДНИТЕ КИЛОМЕТРИ С ЧУДЕСНИ ДВУЛЕНТУВИ ПЪТИЩА В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА В АВСТРИЯ ИМА НАД 20 МИЛИОНА ТУРИСТИ И ТО БЕЗ ДА ИМАТ МОРЕ КОЙ ЩЕ ТРЪГНЕ ИЗ ЧУДЕСНИТЕ РОДОПИ ПО ПЪТИЩА САМО ЗА МАГАРЕТА
30
2
 
10
 
! Отговори
Петкан преди 3 години
Вие от СДС не направихте ли масовата приватизация ?
29
1
 
5
 
! Отговори
Георги преди 3 години
До ЕЛИ Няма ли българска икономика,която да пълни бзджета,а не чужди фирми да изнасят печалбата си в чужбина,не се ли използват природните ни ресурси в полза на България,а не пак да заминават в чужбина магистралите няма да ни направят богати !
28
6
 
4
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ДАЛИ БОРИСОВ ИЛИ НИНОВА ИЛИ КОЙТО СИ ИСКАТЕ ,НЯМА ЛИ ПЪТИЩА ,АУТОБАНИ ИЛИ МАГИСТРАЛИ ,НЯМА НИКОГА ДА ЗАБОГАТЕЕМНЕКА НЯКОЙ ДРАСКАЧ ДА КАЖЕ ДА НАПИШЕ КАК ТОЙ ВИЖДА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ БЕЗ МАГИСТРАЛИ НЕОБХОДИМО ДА СЕ ПОСТРОЯТ ОЩЕ НАЙ МАЛКО ТРИ ТУНЕЛА ПОД СТАРА ПЛАНИНА
27
2
 
8
 
! Отговори
СДС преди 3 години
От умрял писмо
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Ами то си е такова - има си комисари има си комисарки, раздават си заплатки, определят бюджети на принципа "Този е наш и ни харесва", разпределят пари, които не са техни...Даже е по-зле!
25
2
 
8
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Вашата партия е лидер в лъгането на младите хора г-н Христов !
24
8
 
3
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
*** ЛЪХА И ТО СИЛНО МИРИШЕБЕЗ МАГИСТРАЛИ -НЯМА ДА ИМА ЧУЖДИ ЗАВОДИ БЕЗ МАГИСТРАЛИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ НА ДЪНОТО НА ЕВРОПАМАГИСТРАЛИТЕ СА НЕ САМО ОСНОВНОТО НО И ЕДИНСТВЕНОТО СРЕДСТВО ЗА ВЪЗХОД НА БЪЛГАРИЯЖАЛКО ЧЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО *** У НАС
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност Слави няма да може сам да състави правителство, а ще бъде с някой по мъдър от него, като Христо Иванов, който съм убеден, че няма да позволи да се повторят безумията на управляващите през последините 31 години !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А и да направи Иван Атанасов-Ванката министър на правосъдието, то пак ще е по добър от себеподобният си Барни Ръбъл !!!!!!!!!!!!!!!!!
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И замириса на нафталин.Кой бе тоя и какво бе СДС - Свръх Държавна Сигурност. Отхвърлените и провалили се муцуни още им се носи нафталинения мирис от партийното бунище.
21
1
 
0
 
! Отговори
до Анонимен 25 преди 3 години
пиша Европа, защото не ми се иска да го превърнете в Европейски Съветски съюз
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задкулисието в България очевидно е готово да си търси друга политическа фасада. Дори и тя никога повече да не е толкова издръжлива и омайна като сегашната. А самият Борисов? Какъв е планът му?И на Националната конференция на ГЕРБ, пардон - седянка на припек, видяхме един умърлушен и посредствен Бойко Борисов, какъвто е вече от близо месец насам. Пак върти все същата плоча - магистрали, стабилност, растеж, но без оня биткаджийски фалцет на политик и изборджия от преди. Защото тъкмо като политик с нюх за печеливша изненада при криза той добре знае, че вече нито може да е Фидел Кастро като ор
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Това какво общо има с темата и поста? Дали можеш да обясниш, че аз нещо не схващам...Говоря за неща, случили се когато, сигурно, си ходел прав под масата и за хора уважавани и допринесли много за България!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до БСП-аритеАми няма как да забравим за Европа - 681г, Аспарух е създал Българската държава на този континент!Ти за коя Европа пишеш? За ЕвроГейския съюз, ли? Ама той се е кръстил ЕС - Европейски Съюз. Така че, научи първо географията, политическото разделение, пък после пиши колкото искаш по темата!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Добре че има толкова умни като вас, че след следващите избори ще цъфнем и ще вържем.
16
2
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе то е ясно, че само с един протест няма да се орпавим, още протести ще трябват и най-вече присъди, ефективни и дългогодишни !!!Но това без битки и по не протести няма как да стане, иначе управляващта клика ще си прави к'вото иска, а с протестите поне може и да ги сменяме от време на време !!!
15
5
 
3
 
! Отговори
до БСП-арите преди 3 години
ако не проведем ЗАКОННИ ИЗБОРИ, били те честни или нечестни, но ЗАКОННИ забравете за Европа, а оттам и за парите