Петима влизат в битка за лидер на БСП, Нинова с най-много номинации

Основният опонент на червената шефка е Кирил Добрев
Обновена: 7 авг 2020 15:19 | 7 авг 2020 15:19, Камелия Цветанова
123
Петима влизат в битка за лидер на БСП, Нинова с най-много номинации
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петима кандидати отговарят на изискванията за председател на БСП, настоящият лидер Корнелия Нинова е получила най-много номинации.

"До 5 август получихме решенията от всички проведени конференция на общински и районни структури в цялата страна. От тези конференции бяха предложени 55 кандидати за председател на БСП. Най-много номинации в процедурата е получила Корнелия Нинова - с 285 предложения, Кирил Добрев - 144,  Калоян Паргов - 63, Красимир Янков - 55,Драгомир Стойнев - 40, Костадин Паскалев - 36, Валери Жаблянов - 34, Крум Зарков - 34, Янаки Стоилов - 23. Останалите са получили под 20 номинации”, заяви председателят на Централната комисия по провеждане на избора Емил Войнов, цитиран от пресцентъра на партията.

Той уточни, че крайният срок за подаване на декларации от кандидатите за председател е изтекъл на 6 август.

„7 кандидати подадоха своите декларации за председател на БСП. Бяха проверени всички кандидати за наличие на партиен стаж - изискване на Устава на БСП. Оказа се, че от седемте кандидати петима отговарят на изискванията за наличие за партиен стаж и стаж в националните органи на БСП. Днес, с решение на Централната комисия по провеждане на избора, следните кандидати бяха регистрирани: Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков”, обяви Войнов.

Той подчерта, че за кандидатите предизборната кампания започва на 13 август и ще продължи до 10 септември. На 12 септември те ще се явят на пряк избор пред всички членове на БСП. Войнов допълни,  че днес е било прието още едно решение - за теглене на жребий за участието на кандидатите в предизборната кампания в партийните издания – в-к Дума и БСТВ. По думите му жребият ще бъде теглен на 10 август, понеделник, от 11 ч. Жребият ще бъде теглен за всяко едно представяне на кандидатите в съответните медии.

Вяра Емилова,  секретар на ИБ на БСП и секретар на ЦКПИ, обяви, че съгласно правилата на ЦКПИ и нейните решения, се провежда информационна кампания за прекия избор - предвидено е да бъдат изработени 3 клипа, един от които вече се разпространява,  а вторият – от понеделник. Тя обясни още, че според правилата ще бъде изготвен общ плакат и брошура на всички кандидати. Това се очаква в следващата седмица. Всяка една от тези брошури трябва да достигне до членовете на партията, за да могат да се информират достатъчно добре за прекия избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Кирето -контрабандистът го хванаха на границата с куфарче пълно с немски марки и долари.Като всички комунисти-крадец от класае.
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хахахахотелчетата в хЪлкидики не ме интересуватщото са на дебелогъзата ли?
92
1
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
БСП,ГЕРБ,НФСБ,ВМРО-защо всички техни вождове са все агенти на ДС и си имат агентурни имена.Значи ДС ни управлява още.
91
6
 
3
 
! Отговори
Голям страх преди 3 години
Голям страх тресе всички гербестаци с големи черпаци. Победи ли Нинова на вътрешнопартийните избори гербестаците трябва да кажат сбогом на каквато и да е колаборация с подводниците на ГЕРБ в БСП.
90
3
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Няма такива работи , искам Гергов свинаря за лидер на БСП, в краен случай детето чудо Крум Зарков.
89
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партизан се за бой стяга,мята пушка на рамо!- Сбогом, майко, сбогом, татко,сбогом, мила сестрице;аз отивам във бой люти,де се гине, де се мре!Шест месеца изминаха,майка сина не виде.Една сутрин писмо стига -майка мисли син пише;а в писмото два-три реда, -от Чемерник собщават:"Твоя син е веч загиналв боя люти със врага;той ни беше добър боеци отличен партизан."Вместо майка да заплаче,гордо вдигна тя глава,че изгледа текъв сина -за родината да мре.
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партизан за бой се стяга!
87
0
 
3
 
! Отговори
вие преди 3 години
всички сте ***
86
3
 
7
 
! Отговори
Младеж преди 3 години
Стига с тия коминетa бре. Няма ли някоя нова партия на младите?
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, как си с червата? Със стомаха? Гастритче нещо? Язвичка ? Че треба да знаеш, че лошотията разболява, лошо разболяват лошите приказки.Верно, твоите шефове не ги е еня ни как си, ни какво пишеш. Те не четат. Събирате стотинки с едни и същи предъвквани фрази години, години, години. Склероза нещо? Ааааа, няма ! Само мъничко, ама в тоз занаят не си личи, едно ми е леко, леко,,,,
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 84"Нинова не ми харесва, дебела проста женица, която не знам какво прави за БСП?"----Затова нека си я изберат. Освен това е и приватизаторка, което е олицетворение на тяхното двуличие.
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова трябва да изхвърли срастналите с креслата аристократи, инак ГЕРБ ще си получи последната патерица, а БСП - краят на историята си.
82
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалистите съвсем забравиха за социалистическите идеи, ако изберат ПРИВАТИЗАТОРКАТА Нинова. След като толкова милее за България, защо синът й учи в САЩ? Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря!
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На БСП днешншти шефове с малки изключения като Нинова, бяха навремето преди 89та от добре гледаните хора на другаря Живков. Живееха си като царчета по чужбина, по посолства ,ДС КАДРИ, колеха и бесеха и тероризираха.И сега зеха, че се събудиха първи демокрти.Няма да ви се получи, наглеци.
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП за спциалисти не стават, те си мислят че партията им работи само в европарламента, когато Станишев не го мързяло? А българския клон каво е?
79
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е досадна? И проста? Докога ще ни отвгчавате с нея?
78
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова не ми харесва, дебела проста женица, която не знам какво прави за БСП?
77
5
 
7
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До Анонимен 59-да,БСП и електора и измират,и се появяват такива като бобайко,цвъки ушако,флоров,кешев,магарешки,цвичка цачееаааавъ,суави трифунуф,далавери смионов,шчембе въйййййводъ,калинки-малинки,шишита, и всякакви други пълзящи...
76
7
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
До Анонимен 72,чета за едно островче,в южните морета,за къща в бърцилонъ,за крадене на фирми,за влогове в арабски банки и много други,хотелчетата в хЪлкидики не ме интересуват
75
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Нинова , Господ да номинират от кожите си не могат да избягат - малки, дребни, жалки, чугунени комунистчета.Дето след всичките мизерии в продължение на 45 години едно "Извинявай" не казаха на тоя народ.Сега ще пищят щото за тях няма от баницата.