Три ключови кръстовища в София остават блокирани

Без сблъсъци и провокации през 30-ия ден на протести
Обновена: 8 авг 2020 08:03 | 8 авг 2020 07:18, Елка Василева
510

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Три ключови кръстовища в София остават блокирани – на Орлов мост, площад „Независимост“ и пред СУ „Св. Климент Охридски“.

Полицейските служители не са предприели действия срещу гражданското неподчинение, предаде БНР. 

В столицата вчерашният 30-и ден на протести премина без провокации и сблъсъци.

Още по темата

Демонстрантите отново блокираха възлови кръстовища в центъра на града и възстановиха палатковите лагери, които в ранните часове на в петък бяха премахнати от органите на реда.

Изградиха и барикади на две кръстовища – при Софийския университет и Орлов мост. Укрепленията бяха изградени от контейнери за смет, пейки, дървени материали, каменни блокове, кашпи и други подръчни материали. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


510
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
1
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Червено знаме лесно се вдига, но трудно се сваля! казал Вацлав Хавел през 68-а на студентите левичари в Париж.
369
2
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До анонимен 400: Какво направи Борисов? Направи България най-бедната държава в ЕС с най-бързо намаляващо население. По времето на Станишев влязохме в ЕС и бяхме на едно ниво с Румъния, даже ни поставяха и пред тях. Сега те са далеч пред нас, с два пъти по-голяма минимална заплата.Това е резултата от корумпираното и некадърно гербаджийско управление.Само когато се оттървем от Бойко и ГЕРБ тогава ще се отлепим от дъното.
368
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастките тролчета се гърчат кат червеи , знаят какъв ги чака
367
10
 
8
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Кой още НЕ Е РАЗБРАЛ ЧЕ ГЕРБ СИ ТРЪГВА ЗА ВИНАГИ ОТ ВЛАСТТА?! Хората няма да се спрат пред нищо и че връщане на зад няма! Времето на ГЕРБ изтече! Време е за промяна!Успех млади Българи!С вас сме! Да изхвърлим дъртите комунисти препоядисали се в "демократи"!
366
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако фигурантът се докопа до властта ще има самозапалвания и гладни бунтове! Самодоволната му усмивка е абсолютно противна!
365
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БаиПърво научи правописа байно, че мнението ти много олеква с тези грешки.
364
4
 
17
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
Само да попитам - хора, които организират и участват в незаконни протести и не спазват правилата на държавата, имат ли право на законна адвокатска защита при арестуване?!
363
15
 
4
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Какво направи герб се вижда вярно е продаде готови реактори от - белене за скраб развали договора с росатом за да не бьде построена бьлгарска аец на мястото на козлодуи които затварят , спя строежа на газопровода южен поток за да строи газов хьб от - турция с наши пари на данакоплатците лиши бьлгарите от хиляди работни места покраи южен поток истегли милярди заеми неясно за строежа на какво - дано има осьдени политици защото *** е вероятно неточна дума по скоро - блато
362
7
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Какво направи Радев за 4 години? Някой знае ли нещо! Какво направи Борисов се вижда! Историята рано или късно ще се произнесе!
361
3
 
11
 
! Отговори
някой преди 3 години
До защо лиАко решат такава постановка, че свят ще ти се завие! Така ще те изтипосат, не с чекмедже, а с цял гардероб, даже ще снимат и кокаин за разнообразие! Друг е въпроса, кой държи пачки с пари в нощно шкафче?
360
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Башибозукът на ГЕРБ готви арести и политически процеси.Ясна стана схемата. След сутрешното помирително кудкудякане на Фандъкова последва следобедната заплаха от шефа на СДВР, че рано утре сутрин ще бъдем размазани на Орлов мост и че цялата отговорност ще бъде наша. Т.е. готвят арести и показни политически процеси. И вече показаха как ще свидетелстват: с огромни лъжи, чисто гьобелсовски.Мутрите на Тулупа обявиха война на Гражданите.
359
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкарайте тези мършюляци от кръстовищата!
358
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 394Кой знае и ти колко си крал където работиш ама сега мрънкаш,че другите са крали.
357
8
 
19
 
! Отговори
иван преди 3 години
С какво право тези простаци бездомни алкохолици ограничават свободно то предвижване на хората който си плащат данъците а те нямат и 1 лв внесен данък и рошат държаваната собственост ми добрече полицията да ги пази прошляци.
356
16
 
4
 
! Отговори
защо ли преди 3 години
едни могат да пълнят чекмеджета безнаказано пък за други законът важал - невиждам разлика, даже краденето на европейски пари ми се вижда по-тежко престъпление от блокирането на кръстовище - така както герб оставал въпреки, че законите са погазени от управляващите, защо и протестиращите да не останат на кръстовището
355
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основният виновник за проблемите с тези протести е по вина на РАДЕВ, не на Божков, отровно трио, Мая и др. Радев с вдигнат юмрук крещеше "Мутри вън", той призовава протестиращите да продължат по този начин! Това поведение може да си го позволят лидерите на опозиционните партии, а не Радев, който МЪЛЧА цели 4 години, а сега е на път да окървави президентската институция !!!
354
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 години
До АнонименТо това им е целта. Идеята е да очернят Борисов пред Европа и света! Проблема е, че не осъзнават че това ще рефлектира и върху тях! Кукловодите са лесни, те са се оправили.Да му мислят куклите!
353
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е държавата...,полицията...Това ,което се случва в българка по улиците е трагично...Банда престъпници дестабилизират държавата, мародерстват .и полицията ги пази да не бъдат наранени...Не желая да плащам данъци на полиция,която не знае как да защите общественият ред...Опомни се Бойко и действай като мъж...първо гисмачкай ,после солени глоби...пък черепа да им ги плаща
352
7
 
25
 
! Отговори
Боян Стоев преди 3 години
Този "протест" на шепа алкохолизирани, ментално увредени субекти и платени поръчкови протестъри, няма как да получи подкрепата на обикновените хора. Това не е 1989, не е 1997, когато огромна част от обществото беше на площадите. Пожарникаря и цялата клика около него трябва да се разкара, но тези явно търсят единствено медийно внимание, а не реална промяна.В противен случай щяха да "***" по барикадите около "сараите", "Алепу", къщите на ББ и Шиши, а не да се излежават на Орлов мост, да си пият биричка и да правят барбекю. :) Клоуни.
351
5
 
11
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Виновна е пандемията за протестите всички протестиращи са вече ЗОМБИРАНИ виште как ходят.И виновните се знаят за това.