БСП се готви за предсрочен вот, заяви Корнелия Нинова

Социалистите нямало да влизат в предварителни договорки преди вота
11 авг 2020 13:37, Красимир Ангелов
90
БСП се готви за предсрочен вот, заяви Корнелия Нинова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се готви за предсрочни парламентарни избори, заяви пред БНР лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че вижда амбиция на ГЕРБ да изкара целия мандат, но позицията на БСП остава непроменена - оставката на кабинета и предсрочни избори.

Още по темата
Нинова изказа подозрение, че статусите на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook целят да печелят време и да успокоят напрежението по улиците.

"Оставането им на власт с всеки ден е пагубно за България", каза тя.

Нинова посочи, че партията й не участва в заговори и задкулисни договорки, а едва след изборите ще се вземе решение с кого ще се влиза в коалиция.

"Като отидем на избори всеки ще си представи програмите и тогава ще се прецени", уточни лидерът на БСП.

Нинова посочи, че все още няма отговор от председателят на парламента Цвета Караянчева на искането на социалистите за извънредно заседание на Народното събрание. Очаква се то да бъде свикано на 13 август, четвъртък, но все още няма официална информация.

"Няма никаква стратегия на правителството и мнозинството - потушават напрежението на парче, когато някой бранш се надигне. Това наесен ще се усети много. Оставайки на власт, задълбочават кризата", заяви Корнелия Нинова и коментира, че ако аргументът им за оставане на власт е, за да дадат решения на кризата, то нека да дават тези решения, което не се случва.

Нинова коментира и лидерската битка в БСП, която трябва да се реши в следващия месец.

"Разбирам, че има съпротива срещу прекия избор на председател на БСП. Намирам това за чест от задкулисието в политиката, срещу което се боря вече четири години. Някои хора не искат тази промяна, а искат да си запазят лостовете на влияние в партията", заяви Нинова.

Според нея става дума и за лична битка срещу нея, а не срещу водените политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
0
 
! Отговори
к.81 преди 3 години
Би ли си оправил правописа, че се опитваш да кажеш нещо, но не се разбира какво точно. Дори герберите от село са по-добре с граматиката от теб.
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корни Корни, така и не разбра че не те желаят, нека да си вряка :)) Най смешно ми беше, когато се опитаха да яхнат протеста, пълен смях :)) Те тез дето протестират вас чакат, мечти мечти....хахаха.Младите сигурно се чудят в каква среда живеяят, поразровете се в историята ни, и прочетете за Стамболов !!!
68
1
 
1
 
! Отговори
До 47 и 50 преди 3 години
Само младя премиер с харема, обикновен но съвсем друг човек може да издуха ГЕРБ ако му направите партия безпартиен е чалгаря и костовиста няма да влязат в парламента също и БСП какви 10% те 4% няма да вземат
67
1
 
2
 
! Отговори
доганя преди 3 години
Само БСП и ДПС да живее курана и сталин дпс и атака победа
66
1
 
2
 
! Отговори
идетрибунал преди 3 години
БСП Е ФУНДАМЕНТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОСТИТУЦИЯ,ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКОРОЕНИЧАРСТВО,БЕЗРОДНИЧЕСТВОТО!Геополитическите кукловоди са и отредили мястото на масовка за всички антибългарски и антинародни прояви!ИСТИНАТА-БСП НЕ ИСКАТ ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ-ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ Е КРАЯТ НА ЗАДКУЛИСТНАТА ПОДКРЕПА НА МАФИЯТА ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ НА ОБЩЕСТВЕНО ПОЛИТИЧВСКИЯТ ЖИВОТ В СТРАНАТА1ИЗХОДА-ТРЯБВА ДА СЕ САМОРАЗПУСНАТ!БЛИЗНАЦИТЕ С ФЕСОВЕ-СЪЩО!ВСИЧКИ ПАРТИИ СЛЕД 89Г БИЛИ В НС ДА СЕ ЗАБРАНИ ДА СА В НС!
65
0
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Трябва да си за младия премиер с харема обикнвоен човек но човек който ще промени целия свят искаш ли да променим света ,трябва да се направи партия на безпартийните а не чалгар и костовиста да дойдат кат дойдат ще те крадат той няма да те краде
64
1
 
4
 
! Отговори
..кой по..... преди 3 години
....разликата между крадеца и комуниста е че крадеца не може да краде като комунист.....
63
1
 
13
 
! Отговори
Алллоууу преди 3 години
НИНОВА ПЪРВО ДА ДАДЕ ОТЧЕТ ЗА ОТРИЦАТЕЛНОТО ЧИСЛО В ПАРТИЙНАТА КАСИЧКА И НЕВЪРНАТИ ПАРИ КЪМ БЮДЖЕТА, КОИТО ДРУГИТЕ ПАРТИИ ВЪРНАХА. К Р А Д Ц И!!!!!
62
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50Слави е във физическа, умствена и психическа разруха! Каква партия и какво управление ще прокарва?! Колкото и да се спотайва и да се договаря с Божков, аман от безскрупулни и нагли чалгари!!!
61
2
 
25
 
! Отговори
x преди 3 години
Гладен комунист, избори сънува
60
1
 
15
 
! Отговори
Предизборната преди 3 години
кампания предсрочна или не вече започна и се очертава като най-мръсната компроматна война в историята. Не знам дали е възможно въобще да бъде надмината в бъдеще.
59
0
 
27
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
"Другарко" Нинова, народа е казал : " Надеждата последна умира! " Нинова тези приказки за децата ли са?! Партията Ви, е най заговорническата партия, от сто години си носи славата! Оставането на власт на ГЕРБ с всеки ден, не се знае да ли е пагубно за България, но ако дойдете Вие на власт БОЛШЕВИШКАТА ХУНТА БКП-БСП със сигурност е катастрофално за България! ПАЗИ БОЖЕ! Каква е тази припряност за извънредно заседание на 13 август, нямаше Ви месеци в парламента и изведнъж се разработихте!
58
1
 
20
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
Само присъствието вИ в политическия живот на страната е пагубно за държавата другари.
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 61Какви структури бе мишко туй да не ти е номенклатурната помия на червените. Хонг Конг е 10 млн човека има 1 кмет и и туй е .Норвегия има 20 хиляди човека администрация в БГ има 400 000 човека админстрация, че и повече. Със чиновници и номенклатура реформа не се прави
56
2
 
23
 
! Отговори
Иван преди 3 години
"Оставането им на власт с всеки ден е пагубно за България", каза тя.Да ама като се върнем назад в годините по пагубни от тях е нямало. Помним !
55
1
 
27
 
! Отговори
,,,, преди 3 години
Рибата в морето ,те вече тиган сложили,че и олиото загрели..... Не се ли изтъркахте вече с това искане на оставка? Нямате търпение,ама ще почакате до пролетта.
54
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но да крадат, БСП са винаги готови.
53
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП себе си не може да оправи, камо ли държавата.
52
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наивниците чакат НЯКОЙ ???Слави да ,,ги оправи. Както ги оправиха с благи думи и обещания Симеон и Бареков !Как един човеек ще управлява без грам изградени структури в страната бе мушмороци?Както царя ли,който никой не го е...ваше. Това е държава ,а не Ку-ку бенд. Ей мозъци примитивни бе,кои ще са управляващите-Маестрото,Годжи и Гъмзата ли ???Популизмът е велико нещо ,стига да има кой да вярва!.....А социализмът си е бита карта,показва го дори и Путин!!
51
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Готвиш се Корнело, ама миналата седмица не можа да излезеш от телевизията, заради народната любов! Баси наглата тетка!