В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отдели средства и за 42 високопрохидими линейки
339
В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отпуска средства за купуването на нови линейки, за ремонт на студентските общежития и стипендии, както и за помощ на родителите с деца до 14 години.

Решенията са взети на днешното заседание на правителството, което се проведе дистанционно, а премиерът Бойко Борисов обяви  пакета от социални мерки в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"Подкрепяме семействата с деца до 14 години като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск“, написа премиерът.

"За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец", уточнява Борисов.

С нови 42 високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване ще бъде подсилена системата на Спешната помощ. С 2,4 милиона лева осигуряваме свръхмодерна мултифункционална апаратура за травматологията на "Пирогов", която ще облекчи работата на лекарите и ще им даде възможност за по-бърза и още по-качествена диагностика, съобщи още министър-председателят.

Подкрепа от 2 милиона лева получава и "Майчин дом" за роботизираната система "Да Винчи" за безкръвни хирургични интервенции.

Отпускаме и 8,66 милиона лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура, пише Борисов.

Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. "Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии", посочва още Борисов.

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден, подчерта премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
0
 
3
 
! Отговори
ТАРИКАТ С ПОТУРИ преди 3 години
В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.НЕМА САМО НИНОВА ДА РАЗДАВА КИФТЕТА И КИБАПЧИТА Я....ЩЕ ДАРЯ И ПОНЕ 5 ТОНА СУДЖУК
275
0
 
2
 
! Отговори
ТУЛУП С 200 преди 3 години
Правителството отдели средства и за 42 високопрохидими линейкиДА СЕ КУПЯТ 42 БУСА И ЩЕ СПЕСТИМ ОТ 3 ПОРЪЧКОВИ МЕРЦЕДЕСАДО ФАНДЪКОВА: ТАЯ ГОДИНА 2-3 МИЛИОНА ЗА ЦВЕТЕН ЗАРЗАВАТ ЩЕ ТИ ГИ ВЗЕМАПОСЛЕ ПАК ЩИ ГИ ДАМ АКО НЕ МЕ ИЗРИНАТ
274
0
 
3
 
! Отговори
ТУЛУП С 200 преди 3 години
В кризата: Пари В ЧЕКМЕДЖЕТО, КЮЛЧЕТА И КЪЩА В БАРЦАИ ФИУУУ С 200......
273
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не говорим и друго: спряхме МК Кремиковци и ОЦЗ Кърджали и ги разграбихме. Продадохме МДК Златица през 1997 г. и сега той бълва Cu, Au, Ag , но за Аурубис. По ваше време, г-н премиер, продадохме златото и среброто на Ада тепе и Дънди прешъс признават, че рудата е най-богата в Европа. А нашите отчисления са ако не се лъжа под 5%. В Челопеч това ограбване е от 25 г. А в МС дори няма министерство на минодобивната и преработвателната промишленост. Нищо не остана наше! И сега раздавате пари.
272
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н премиер, не 100 млн., 3 х100 млн.лв да хвърлите за ВУЗовете, много сте закъсняли и много добре знаете това. Допуснахте грешката с 52 ли са, а може би 54 ВУЗ-а и нямате намерение да я оправяте.Че не ви дреме за ВО е факт това, че начело на МОН поставихте икономист. В инженерните ВУЗове материалната база е отпреди 40-50 г. и тези инженери още със завършването си са изостанали, някои от тях безнадеждно.Само че пожарникар и рояк икономисти в МС не усещат и не разбират това.
271
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много късно ... Ако беше отпуснал ей тея неща още 2015-а, бате Бойко, а днес отпускаше повече и повече, немаше да има ни протести, нимротести. ях да си ракаме с пръсит, да си ходим по кръчмите и да се кефиме ...
270
3
 
1
 
! Отговори
Отспоред мен преди 3 години
Защо коментарът ми да я манипулация? Човек си пише мнение например рано сутрин и някой го обижда в полунощ. Аз никого не съм обиждал във форума тук. Не може да се заяждаш с чуждото мнение и да обиждаш някого конкретно,ако не са ти платили. Смятам се за начетен човек и съм с 2 висши. Не ме мързи да си ползвам мозъчните клетки да чета коментари, НО е неуместно да се заяждаш с първия или втория написан най-рано днес коментар като знаеш че този човек го няма .
269
3
 
4
 
! Отговори
Истината е преди 3 години
Бойко е политически труп. В момента се крие като мишка. Тая вечер имаше протест и в Берлин.
268
3
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Стига сте защитавали тая мутра! Онзи дето писа,че 17 млрд дълг му се виждат малко, пръстта му да изтръпне! Румъния пък няма нашия дълг!
267
1
 
2
 
! Отговори
До 293 преди 3 години
Щом ще е безплатно здравеопазването, учи ти 10 години за лекар да не взимаш заплата и да купуваш на пациентите лекарства. Бабикян, пак те хващам по бели ***.
266
4
 
11
 
! Отговори
Тези преди 3 години
Това, което се прави е само прах в очите на хората! Няма нищо да се промени. На болните хора пак ще се гледа като на ходещо портмоне, но за сметка на товаь някой пак ще си напълни и без това пълния джоб. Тжва е гамра с болните. Милиарди левове изтичат някъде, а хората в нужда плащат по хиляди лева. По Конституция здравеопазването е безплатно. Всичко у над е безбожно скъпо, в сравнение с доходите. Хранителните стоки с най-високи в ЕС, цената на тока също.
265
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хвърлят се едни пари, да остане Тиквата на власт, а единственното вярно нещо, което трябва да се направи, са реформи. Нашия беден и *** народ, масово се продава за жълти стотинки и после се оплаква, че не живее добре.
264
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Според мен 260Е, голям си разбирач, значи! Това, че ти не можеш повече от десетина реда да прочетеш, без да ти прегреят петте мозъчни клатки, не значи, че всички са скато теб. И само за пари и плащане мислите.
263
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Там е работата, че също така е доказано, че неандерталците са били с по-голям и развит мозък от хомо сапиенс; просто сапиенс са били по-хитри, подли и склонни към насилие. Т.е. ако Бойко има повече неандерталски ген, значи е доста по-качествен от повечето пишещи тук.
262
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СподеленоХа, не били останали студентит от порвинцията да ползват общежитията. Че то в София 90% от студентите са от провинцията.
261
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4321Това че в Добрич не са чували за пандемията - и то ли е на Бойко вина? Ех, народ от мрънкащи тарикати и готованковци!
260
9
 
7
 
! Отговори
За премиера преди 3 години
Човек мислещ за хората и искаш нещо да остане след него, за това и строи, доходите, че са малки е ясно, там трябва да се работи, но кой преди него ги повиши повече, даже напротив режеха евро пари и сега хиените са се наточили, за да го свалят и откраднат някои лев, дори и за малко, докато са следващите избори и Бойко не спечели пак, затова никаква оставка!
259
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 141 - и други като негоЯ ми обяснете - защо и как точно тези пари са "ваши"? Само празни приказки трябвада се говорят и пишат.
258
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл. ОСТСВКАааааааа
257
3
 
8
 
! Отговори
много закъсняли преди 3 години
напъни дето не решават проблемите натрупани с години